POŻEGNANIA

Awatar użytkownika
irie
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Re: POŻEGNANIA

Post autor: irie »

Zagladam tam co dzien i coraz wieksza zalosc mnie ogrania z powodu Drumli - taka bez sensu smierc.. :(
Takie mam teraz odczucie, ze jednak szkoda ogarow w lowiska, dopoki psy nie sa tam nalezycie traktowane, a kynologia w lowiectwie jest najmniej powazana dziedzina :evil:
Kiedys polowania byly rozrywka dla elity, a dobry pies mysliwski byl i cenny i ceniony. Teraz to wszystko to chyba jakas marna kalka... :zly1:
i gdzie tam miejsce dla Ogara?
Obrazek
Awatar użytkownika
ania N

Post autor: ania N »

Taki pies powinien być cenniejszy niż ta zwierzyna na którą polują. :zly2:

I jak tu myśleć o powrocie ogarów w łowisko jak życie psa może zależeć od widzimisię "pseudo" myśliwego. Piszę pseudo - bo jak ktoś strzela do nierozpoznanego celu to dla mnie myśliwym nie jest. :( :evil:

Cenimy swojego psa i cenimy jego pasję - czy zaufamy myśliwym i spuścimy go w łowisku???.....

Oj Drumla....a chcieliśmy kiedyś zagrać na dwa głosy.... :placzek:
„Jak ktoś chce coś robić to szuka sposobu, jak ktoś nie chce nic robić to szuka powodu."

https://www.facebook.com/HodowlaOgaraWislanaOsada/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
nulka

Post autor: nulka »

irie pisze:Zagladam tam co dzien i coraz wieksza zalosc mnie ogrania z powodu Drumli - taka bez sensu smierc.. :(
Takie mam teraz odczucie, ze jednak szkoda ogarow w lowiska,
Myślę ,że nie do końca ,skoro tak dzielnie sprawdzała się na polowaniach ,to był jej fach :silacz:
Ja to jestem zupełnie zielona w tych myśliwskich sprawach ,ale uważam ,że ten pseudo mysliwy powinien mieć już zakaz zupełny polowania ,a przede wszystkim po tym jak się zachował !!!Zresztą nigdy nie zrozumiem takiego zachowania ...

Jak czytałam relację Grzmilasa to łzy leciały ...sama straciłam dwuletniego psiego przyjaciela ...
Awatar użytkownika
BasiaM

Post autor: BasiaM »

Wierzyć się nie chce ....
Ja pewnie w amoku i złości odstrzeliłabym conajmniej jaja temu pożal się ... "myśliwemu" :zly2:
Obrazek

Obrazek
rokosz

Post autor: rokosz »

Drumla [*]

qur... przeczytalam wątek na łowieckim, nie wiem co bym temu dupkowi zrobiła, nie znam przepisów łowieckich, ale moze jeszce warto na policji to zgłosić, zeby dupek sie nie wywinol przynajmniej z odszkodowania (wiem ze Raczej to nie wroci, ale niech cokolwiek dupek odczuje)

Grzmilas b. współczuje, fantastyczna suńcia była z Drumli

DB
Agnieszka & Rokosz
Awatar użytkownika
Danuta

Post autor: Danuta »

Drumla [*]

Jestem cholernie wstrząśnięta...
Sunia tyle znaczyła dla Grzmilasa..
... tyle wniosła dla Ogara...

Jakoś intuicyjnie zawsze polowanie z naganką jest dla mnie nierówną walką zwierzyny łownej z myśliwym wyposażonym w "strzelbę" z lunetami, stojącym na fajnym stanowisku, na które napędza mu się wystraszonego zwierza. Wg mnie to nie ma nic wspólnego z wyszukiwaniem zwierza, tropieniem, osaczaniem, polowaniem - to zwykła strzelanina. I jeśli jeszcze rozumiem hobby z drugiego przykładu to pierwszy wariant z powodzeniem można zastąpić pójściem na strzelnicę i strzelaniem do ruchomych celów, rzutek itp. Też strzelec stoi i czeka co mu się do strzelenia pojawi.
Danuta i Lokis

ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
kasianiolek

Post autor: kasianiolek »

Grzmilasie, szczere wyrazy współczucia.

kiedy uświadamiam sobie, że takich historii jest więcej, że psy giną z rąk pseudo myśliwych, myślę że jesteśmy zupełnie bezradni w świetle obowiązującego nas prawa.... jakoś zawsze tak jest, że sprawca się wywinie, usprawiedliwi i nie ponosi żadnych konsekwencji, co powoduje, że inni robią to samo, są bezkarni, tylko właściciele psów cierpią, bo życia naszego ukochanego zwierzaka nic nie przywróci....
Kasia, Huba i Huzar
Hodowla Ogarów Polskich z Zatrzebia
http://www.hodowlaogara.pl/
Awatar użytkownika
weszynoska
Gadu-Gadu: 9111199
Kontakt:

Post autor: weszynoska »

Dziś odszedł za Tęczowy Most KUFEL z Czapielskich Jarów

urodzony 6.02.1997 r.

już nie cierpi, biega swobodnie na psich łąkach ale w sercach tych co go znali pozostawił ogromną pustkę i smutek

Obrazek
http://weszynoska.blogspot.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrazek
Awatar użytkownika
gusiak
Gadu-Gadu: 9567760

Post autor: gusiak »

:( Jeden z moich ulubieńców od tylu lat ...
Awatar użytkownika
BasiaM

Post autor: BasiaM »

:cry:
Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ