Nemrod Nadbużańskie Granie
- ania N
- Gadu-Gadu: 0
Re: Nemrod Nadbużańskie Granie
Od nas też wszystkiego najlepszego I BOGATEGO KSIĘGOZBIORU
na zimowe słoty 

„Jak ktoś chce coś robić to szuka sposobu, jak ktoś nie chce nic robić to szuka powodu."
https://www.facebook.com/HodowlaOgaraWislanaOsada/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/HodowlaOgaraWislanaOsada/" onclick="window.open(this.href);return false;
Od nas także wszystkiego najlepszego!!!
I ja lecę tu z najlepszymi życzeniami urodzinowymi !!! Spełnienia marzeń !
Wszystkim znajomym i przyjaciołom z forum serdecznie dziękuję za życzenia:) Jak się zna takich ludzi jak Wy to już niewiele do szczęścia jest potrzebne, ale oczywiście życzenia przyjmuję z wdzięcznością i radością. Postaram się im sprostać. Pozdrawiam Dorota.
"Pies może nauczyć małego chłopca wierności, wytrwałości oraz tego, żeby przed snem zakręcić się trzy razy w miejscu" - Robert Benchley
Wszystkiego najlepszego od całej mojej rodzinki.
- Załączniki
-
- Obraz 030.jpg (35.96 KiB) Przejrzano 1091 razy
Amonowo pozdrawia leszek.piechocki@wp.pl
- Iza i Sławek
- Gadu-Gadu: 0
- Kontakt:
Sto lat !!!
Iza, Sławek, Bartek, Filip, Gabi, Luśnia
Iza, Sławek, Bartek, Filip, Gabi, Luśnia
Wesna z Gończaków
rafkow AniaW i kasiawro
rafkow mogę być i "babą" -nie jest to w żaden sposób obraźliwe dla mnie, wszak płeć się zgadza. Co do "chłopa" to widać nie pasuje Ci. Mogę pisać "Pan".
No i gwóźdź sezonu:)
Pan czeka???? Ciekawe? JEDNA osoba się mnie zwróciła z pytaniem o wyniki akcji. I dostała merytoryczną odpowiedź…mam nadzieję że ją pamięta. A jeśli Pan nie pamięta JAKA burza była gdy pojawił się ten pomysł poczytać proszę zielone (jeśli tam Pan zaglądasz). jak mi się oberwało za "idiotyczny" pomysł. "powielanie baz danych" "tworzenie niepotrzebnych list" i "ochronę danych osobowych". Na szczęście mam po tej akcji sporo różnych ciekawych kontaktów. nie udało mi się osiągnąć tego co chciałam FAKT, ale widać tak miało być.
Tak jak dostało mi się za pomysły dotyczące promocji Ogara w mediach… "ze każdy będzie chciał mieć" i ze zrobię krzywdę rasie. Więc nie robię nic. Bo krzywdzić nie chcę.
PS.
I nie czuję się kibolem:)
AniuW
Mówisz o słowie Pańcia???? Dla mnie nie jest obraźliwe ja jestem Pańcią swego psa. A o Pańciach i pańciostwie też parę osób tu pisze… I jakoś to nikogo dotąd nie raziło i nie uważało za przychylna. Jeśli jest takie to może umówmy się i wpiszmy słowo na index.
Ale póki co zajrzyj do wyszukiwarki ile osób używa tego określenia:)Obrażają kogoś?
kasiawro
PS. Wyobrażacie sobie, że ktoś mógłby napisać że jakiś Ogar mu się nie podoba????(co by znaczyło, że może uważa ten piszący, że ten Ogar jest brzydki?)Albo źle wychowany, albo wychowywany…
A co się działo przy rozmowach o polowaniu…
Oczywiście można unikać takich tematów i słodzić, słodzić.. aż zemdli….
Jest taka kampania społeczne "kocham reaguję" i ja reaguję, bo kocham psy. Może przesadnie. Ale nie interesuje mnie samopoczucie właściciela a samopoczucie psa. nawet nie mojego. Reaguję. A nie udaję, że nic nie widzę i nic nie słyszę.
I żeby było jasne NIE PISZE o "wszoleczek"!!!! (ops przepraszam za ilość wykrzykników).
Pozdrawiam:)
rafkow mogę być i "babą" -nie jest to w żaden sposób obraźliwe dla mnie, wszak płeć się zgadza. Co do "chłopa" to widać nie pasuje Ci. Mogę pisać "Pan".
nie jest stopniowaniem ale to szczegół.dziewczyno, kobieto, chłopie
- dalej uważam że Pana.Dalej uważasz, że to moja stylistyka, czy raczej dostosowanie się do Twojego stylu ?
- nie oczekuję a właśnie proszę o nie.sama nie zamierzasz się tłumaczyć ze swojego myślenia, ale od innych już tego oczekujesz
- pozostaniesz więc w żalu nieutulony.żałuję natomiast że nie rozumiesz
No i gwóźdź sezonu:)
Ja od prawie roku, wraz z innymi osobami czekam na merytoryczne rozpisanie przez Ciebie wyniku Ogólnopolskiego Liczenia Ogarów Rozumiem, to Twoje liczenie (Ty je zainicjowałaś) ale mimo wszystko, mogłabyś się podzielić częścią uzyskanej choćby merytorycznej wiedzy z innymi zainteresowanymi w temacie.
Pan czeka???? Ciekawe? JEDNA osoba się mnie zwróciła z pytaniem o wyniki akcji. I dostała merytoryczną odpowiedź…mam nadzieję że ją pamięta. A jeśli Pan nie pamięta JAKA burza była gdy pojawił się ten pomysł poczytać proszę zielone (jeśli tam Pan zaglądasz). jak mi się oberwało za "idiotyczny" pomysł. "powielanie baz danych" "tworzenie niepotrzebnych list" i "ochronę danych osobowych". Na szczęście mam po tej akcji sporo różnych ciekawych kontaktów. nie udało mi się osiągnąć tego co chciałam FAKT, ale widać tak miało być.
Tak jak dostało mi się za pomysły dotyczące promocji Ogara w mediach… "ze każdy będzie chciał mieć" i ze zrobię krzywdę rasie. Więc nie robię nic. Bo krzywdzić nie chcę.
PS.
Rafkow, psa nie uderzyłabym nigdy ale Panu mogę powiedzieć co o nim myślę.Nie uwłaczając.I jeżeli w tezie iż na Ogara, ze względu na jego subtelność oraz możliwość złamania mu psychiki nie można krzyknąć, zamachnąć się ścierką ani spojrzeć złym wzrokiem a wszystko trzeba załatwiać po dobroci, jest ziarno prawdy, to weźmy pod uwagę, że właściciel Ogara może być nie mniej subtelny niż jego podopieczny i tego rodzaju wpisy są według mnie porównywalne właśnie do solidnego klapsa na ogarzy zadek.
I nie czuję się kibolem:)
i radujmy się i chwalmy Pana.cieszmy się, że zapełnia się on codziennymi postępami z jej prac wychowawczych
AniuW
W którym miejscu AniuW????Dorob szczerze mówiąc jak czytam teksty takie jak poniżej to ja osobiście nie wyczuwałam w tym przychylności :
dorob62 napisał(a):
Nowa Pańcia opisuje kłopoty i problemy jakie widzi u psa i pyta o rady i te rady wspaniale uzyskuje. Opisuje co robi i co zamierza zrobić. Super.
Mówisz o słowie Pańcia???? Dla mnie nie jest obraźliwe ja jestem Pańcią swego psa. A o Pańciach i pańciostwie też parę osób tu pisze… I jakoś to nikogo dotąd nie raziło i nie uważało za przychylna. Jeśli jest takie to może umówmy się i wpiszmy słowo na index.
Ale póki co zajrzyj do wyszukiwarki ile osób używa tego określenia:)Obrażają kogoś?
czyli jak ja pisuję Super!!!!! Fajnie!!!! Śliczny!!!! to też nie jest życzliwe ponieważ za dużo jest wykrzykników???? Co świadczy tu o BRAKU życzliwości????. Jak byłoby napisane Kurcze dziewczyno pomyśl. To byłoby życzliwie????dorob62 napisał(a):
Kurcze dziewczyno!!!!! Pomyśl!!!!!
Niezależnie od tego co kogo boli taka ilość wykrzykników, raczej nie jest typowa dla życzliwej rady.
kasiawro
To ma być miło czy szczerze? Miło czy merytorycznie? TYLKO miło?Bo jak tylko… to utopimy się w wazelinie.dorob62 napisał(a):
WYTRZYMASZ:) Tylko.. powolutku…. Właśnie piszę z Agą NASZĄ i ona też WIE że dacie radę:) A co do rad.. to tak jak Ci napisałam jest tu sporo mądrych, których koniecznie trzeba słuchać (ja też słucham:)
O proszę Dorob, jednak można w innym tonie, aż milej się robi
PS. Wyobrażacie sobie, że ktoś mógłby napisać że jakiś Ogar mu się nie podoba????(co by znaczyło, że może uważa ten piszący, że ten Ogar jest brzydki?)Albo źle wychowany, albo wychowywany…
A co się działo przy rozmowach o polowaniu…
Oczywiście można unikać takich tematów i słodzić, słodzić.. aż zemdli….
Jest taka kampania społeczne "kocham reaguję" i ja reaguję, bo kocham psy. Może przesadnie. Ale nie interesuje mnie samopoczucie właściciela a samopoczucie psa. nawet nie mojego. Reaguję. A nie udaję, że nic nie widzę i nic nie słyszę.
I żeby było jasne NIE PISZE o "wszoleczek"!!!! (ops przepraszam za ilość wykrzykników).
Pozdrawiam:)
"Pies może nauczyć małego chłopca wierności, wytrwałości oraz tego, żeby przed snem zakręcić się trzy razy w miejscu" - Robert Benchley
- rafkow
- Gadu-Gadu: 34201
- Kontakt:
Pani Doroto,
Szczere z mojej strony, aczkolwiek spóźnione życzenia urodzinowe.
Wszystkiego najlepszego !
Co do Twojej odpowiedzi, mogę tylko napisać, też "kocham reaguję". Oprócz psów, kocham też i ludzi więc reaguję. Jestem przekonany, że można zarówno miło, merytorycznie oraz na każdy temat się wypowiadać. I można to czynić bez zbędnej wazeliny. Ale to moje zdanie, mogę się mylić, mogę też zawsze go bronić do upadłego w kolejnych kilkunastu wpisach w naszej wymianie zdań
Co do spisu, ja akurat byłem jego zwolennikiem. Ale rozumiem, że informacje na ten temat uzyskam ja oraz inni, dopiero po uprzednim uproszeniu się o nie osobiście. A szkoda, bo temat jako publicznie na forach wcielony w życie, powinien być w taki sam sposób zakończony.
I tutaj też koniec mojego off'a w tym temacie.
Szczere z mojej strony, aczkolwiek spóźnione życzenia urodzinowe.
Wszystkiego najlepszego !
Co do Twojej odpowiedzi, mogę tylko napisać, też "kocham reaguję". Oprócz psów, kocham też i ludzi więc reaguję. Jestem przekonany, że można zarówno miło, merytorycznie oraz na każdy temat się wypowiadać. I można to czynić bez zbędnej wazeliny. Ale to moje zdanie, mogę się mylić, mogę też zawsze go bronić do upadłego w kolejnych kilkunastu wpisach w naszej wymianie zdań

Co do spisu, ja akurat byłem jego zwolennikiem. Ale rozumiem, że informacje na ten temat uzyskam ja oraz inni, dopiero po uprzednim uproszeniu się o nie osobiście. A szkoda, bo temat jako publicznie na forach wcielony w życie, powinien być w taki sam sposób zakończony.
I tutaj też koniec mojego off'a w tym temacie.
Pozdrawiamy !!!
Maczkowy blog
Maczkowy blog