bea100 pisze:Nutka musi być i jest dla Ogończyka naprawdę wyjątkowa, skoro ją tak opisuje i i ceni i kocha
A moim zdaniem coś jest jednak nie takirie pisze:Wszystko ladnie fajnie, a teraz czekamy na bloga Nutki i Gamy.

Jeżeli piętnujemy w wątku "allegro" bezpapierowe mioty, wieszamy psy na ludziach rozmnażających bezrodowodowe psy. To dziwią mnie ochy i achy nad tego typu wątkiem i głównym jej bohaterem w tym dziale.
Ja nie jestem przeciw tego typu eksperymentom. Ale jeżeli Ogar NN, coraz częściej oznacza 'Nieznany Nielicznym' to chyba nie tędy droga.
Argument, że Nutka ma krótkotrwały gon ale go ma oraz to, że jest w oczach właściciela najpiękniejsza, też do mnie kompletnie nie przemawia za jej rozmnażaniem. To że jej nieliczne potomstwo pod szyldem KW poluje, też nie przemawia... bo po polują również Ogary z pełnym rodowodem i jawnym drzewem geneaologicznym.
A to że Nutka, korzenie swoje wywodzi z hodowli z której wywodzi się również Maczek a o której co jakiś czas nie najlepiej się mówi w kwestii kontroli 'planowanej hodowli' też daje do myślenia.
Padnięty już jestem, ale głównie w tym wszystkim co napisałem, chodziło mi o to abyśmy nie patrzyli bezkrytycznie na wszystko to, co robimy w imię dobra Ogara, zwłaszcza jeżeli robi to ktoś kogo darzymy poprzez forum czy innego rodzaju kontakty sympatią (taką też Cię darzę Ogończyku). Bo pewnie Ty wiesz wszystko o Nutce, ja to co usłyszałem od innych ale dla innych świeżych i nie uczestniczących w internetowym świecie Ogarów, będzie to już tylko i wyłącznie pies NN, który spadł tej rasie z nieba.
I trzymam mocno kciuki aby Twoje decyzje okazały się pomocne Ogarom.ogończyk pisze:NUTKA nie ma żadnych uprawnień. I z tym Was Kochani zostawię
Ale róbmy to świadomie i odpowiedzialnie a co za tym idzie... jak się powiedziało 'a' to trzeba powiedzieć też i 'b' a nie zostawiać z 'tym' innych