Baza Rodowodowa Ogara Polskiego... od Mikołaja
- weszynoska
- Gadu-Gadu: 9111199
- Kontakt:
Re: Baza Rodowodowa Ogara Polskiego... od Mikołaja
we wzorcu są dwa razy powtórzone "wady anatomiczne"
Nie chcę się czepiać, ale nie było fajniejszego zdjęcia Śliniaka? jakiś taki molosowaty wyszedł
i nie ma Czuprynki vel Gabi
(ostatnio chcieliśmy sprawdzić ile jest starsza od Barda, a tu... zonk
)
i w dziele "hodowle" widać, że Maczek ostro pracuje...

i nie ma Czuprynki vel Gabi

i w dziele "hodowle" widać, że Maczek ostro pracuje...

super strona! 

Troszku ponad miesiąc ...Przecież wystarczyło spytaćZahar pisze:
i nie ma Czuprynki vel Gabi(ostatnio chcieliśmy sprawdzić ile jest starsza od Barda, a tu... zonk
)

- rafkow
- Gadu-Gadu: 34201
- Kontakt:
Gdzieś to ja miałem takie fajne zdjęcie Świtka, jako ciasteczkowego potworaZahar pisze:Nie chcę się czepiać, ale nie było fajniejszego zdjęcia Śliniaka? jakiś taki molosowaty wyszedł

Ale zdjęcie zawsze można podmienić zgodnie z wolą właściciela psa.
Pozdrawiamy !!!
Maczkowy blog
Maczkowy blog
Wspaniała praca
- najserdeczniej dziękuję oraz szacunek
Swoje uwagi i sprostowania wysłałam mailem, tak na gorąco bo w chwili spokoju jeszcze poprzeglądam
Poprzesyłam też zdjęcia- ale nie wiem na jakiego maila?
Mam też uwagę ogólną bardziej: myślę, że w przypadku psów na KW powinno być tak jak np. w miocie S Poszły w Las- Zagraj KW ( a nie jak napisano NN- każde KW jest rodowodem i ma numer itd), to zresztą dotyczy wszystkich naszych ogarków na KW a tak byłoby wg mnie prawidłowo

Swoje uwagi i sprostowania wysłałam mailem, tak na gorąco bo w chwili spokoju jeszcze poprzeglądam

Poprzesyłam też zdjęcia- ale nie wiem na jakiego maila?
Mam też uwagę ogólną bardziej: myślę, że w przypadku psów na KW powinno być tak jak np. w miocie S Poszły w Las- Zagraj KW ( a nie jak napisano NN- każde KW jest rodowodem i ma numer itd), to zresztą dotyczy wszystkich naszych ogarków na KW a tak byłoby wg mnie prawidłowo

- Aszemi
- Gadu-Gadu: 4921992
- Kontakt:
Jejku dawno mnie na ogórkowie nie było a tu taka fantastyczna praca Rafale, Haniu AniuW i Kasiu jesteście WIELCY 

Super DZIEŁO, widać że zaczyna żyć 

- rafkow
- Gadu-Gadu: 34201
- Kontakt:
Hmmm...bea100 pisze:Mam też uwagę ogólną bardziej: myślę, że w przypadku psów na KW powinno być tak jak np. w miocie S Poszły w Las- Zagraj KW ( a nie jak napisano NN- każde KW jest rodowodem i ma numer itd), to zresztą dotyczy wszystkich naszych ogarków na KW a tak byłoby wg mnie prawidłowo

Ale to ja tak to widzę i być może nie koniecznie widzę to tak jak być powinno

Pozdrawiamy !!!
Maczkowy blog
Maczkowy blog
Myślę ,że nie ma co rozdzielać KW od NN przede wszystkim dlatego, że w bazie nie znajdzie się ogar nie zarejestrowany oficjalnie(minimum metryka,rodowód lub wpis do księgi wstępnej) więc siłą rzeczy opcje są dwie - albo będzie to pies z pełnym rodowodem albo taki którego wszyscy przodkowie nie są znani.
Tak jak napisał Rafał Zagraj jest psem, którego przodków nie znamy i dlatego jest NN (podobnie jak Gawra, Zorka czy Korsa).
A psów KW byłoby już dużo więcej - KW będą wszystkie dzieci Gawry i jej wnuki ( Łoza też jest KW)...KW będą też wszystkie dzieci Zagraja.
Myślę, że żeby wpisywać KW to zgodnie z tym co wyżej napisane trzeba by także pisać PKR...a po co to nam ?;)
Tak jak napisał Rafał Zagraj jest psem, którego przodków nie znamy i dlatego jest NN (podobnie jak Gawra, Zorka czy Korsa).
A psów KW byłoby już dużo więcej - KW będą wszystkie dzieci Gawry i jej wnuki ( Łoza też jest KW)...KW będą też wszystkie dzieci Zagraja.
Myślę, że żeby wpisywać KW to zgodnie z tym co wyżej napisane trzeba by także pisać PKR...a po co to nam ?;)