Pani Doktor! Proszę wybaczyć ale byłbym widomą idiotą gdybym nie spróbował Panią i Pani wiedzy wykorzystać ad maiorem Dei et Poloniae gloriam. Z góry dziękuję.
ogary przypominaja starą ruinę, której remont jest juz nieopłacalny i lepiej ją zburzyć i odtworzyć od zera niż próbowac remontować.
a konkretnie...jak się przyglądnąć??? Ma Pani jakis pomysł...wyslać tam jakąś delegację?? czy jak...Ale moze należaloby przyjrzec się psom na dawnych Kresach
będzie to swojego rodzaju falsyfikat.
Trzeba coś z tym robićgenetyk pisze:Ale mniejszy czy wiekszy, problem jednak istnieje i warto by cos z tym zrobić.
Czy mam rozumieć, że Pani w swoim radykalizmie sugeruje odpuszczenie a nawet celowe doprowadzenie do zaniku rasy? Ja tak zrozumiałam Pani słowa ale wydaje mi się to tak szokujące, że wolę się upewnić - może jednak źle zrozumiałam?genetyk pisze:Moge zaprezentowac bardzo radykalne zdanie? Jak moge, to powiem tak:ogary przypominaja starą ruinę, której remont jest juz nieopłacalny i lepiej ją zburzyć i odtworzyć od zera niż próbowac remontować. Pytanie jest jedno, czy zabytek jest na tyle cenny, aby w niego cokolwiek inwestować? Ogary podobnie. ...
Krzyzowanie ogarów z innymi rasami oznacza całkowite przekształcenie rasy i stworzenie jej od nowa. Czyli będzie to swojego rodzaju falsyfikat.