Czardasz wita wszystkich :)

Awatar użytkownika
Danuta
Gadu-Gadu: 0

Re: Czardasz wita wszystkich :)

Post autor: Danuta »

Witajcie :hi_1:
Czardasz jest pięęękny :marzyc_2:
Danuta i Lokis

ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
czardasz

Post autor: czardasz »

Dziękujemy jeszcze raz za przesympatyczne powitanie i zapraszamy do naszego blogu :P
Iwona i Czardasz

Obrazek
Józef
Gadu-Gadu: 3660621

Post autor: Józef »

Witaj Czardasz! Wszystkiego dobrego na ogarzej drodze życia :). Takie zdjątka przypominają mi jak wieźliśmy od p. Witka naszego Kusego. Nawet się Czardasz nie oglądniesz jak będziesz poważny Ogar :)
http://www.ogarpolski.strefa.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
STANOWCZE "NIE" DLA PRAKTYKI ROZMNAŻANIA OGARÓW POLSKICH Z ENTROPIĄ! - KONSEKWENCJI ŁAMANIA NORM FCI NA WYSTAWACH PSÓW RASOWYCH W POLSCE.
Awatar użytkownika
Trufla

Post autor: Trufla »

Hej kolego!!!
pozdrawiamy z Kościana, do zobaczenia na wystawach :psiako:
Trufla z Aśką i Michałem
Awatar użytkownika
czardasz

Trufla pisze: do zobaczenia na wystawach :psiako:
Jeszcze troszkę to potrwa ;)
Iwona i Czardasz

Obrazek
Józef

[quote) Jeszcze troszkę to potrwa ;)[/quote]

Zleci! Kusy też był jak naparstek. Zdążył zrobić Młodzieżowego Championa, połapać się w sytuacji i dać sobie spokój z wystawami. Czardaszowi życzymy większych laurów. Wszystkiego dobrego Czardasz! Ale Cię skubańcy ładnie nazwali :D wchodzi w głowę....
STANOWCZE "NIE" DLA PRAKTYKI ROZMNAŻANIA OGARÓW POLSKICH Z ENTROPIĄ! - KONSEKWENCJI ŁAMANIA NORM FCI NA WYSTAWACH PSÓW RASOWYCH W POLSCE.
Awatar użytkownika
czardasz

Józef pisze:[quote) Jeszcze troszkę to potrwa ;)
Zleci! Kusy też był jak naparstek. Zdążył zrobić Młodzieżowego Championa, połapać się w sytuacji i dać sobie spokój z wystawami. Czardaszowi życzymy większych laurów. Wszystkiego dobrego Czardasz! Ale Cię skubańcy ładnie nazwali :D wchodzi w głowę....[/quote]

Wiesz, ja już wystawiałam jednego psa, więc wiem, że różnie bywa i nie nastawiam się specjalnie na zwycięstwa. Mój cane corso był 4 na światówce w Poznaniu (u włoskiego sędziego!) ale polscy sędziowie preferują całkiem inne typy. :? Cane corso to lekki ale atletyczny molos. Waga wg wzorca do 52 kg. Mój corso ma idealną głowę i prawidłową wagę. Co z tego, skoro w Polsce wygrywają psy ważące po 60 i więcej kilogramów! Ociężałe i otłuszczone, coraz bardziej przypominające mastino napoletano... Dlatego przestałam wystawiać Dolara.
Obiecałam hodowczyni wystawiać Czardasza i na pewno dotrzymam słowa :) Będę się cieszyć, jeśli dobrze mu pójdzie, ale nie będę też rozpaczać, jeśli nie osiągnie większych sukcesów ;)
Iwona i Czardasz

Obrazek
Awatar użytkownika
Puzon
Kontakt:

Post autor: Puzon »

Iwonko

nie planuj i nie spisuj od razu najgorszego

Po pierwsze daj mu sie wyspac i poobgryzac twoje mebelki
Po drugie niech sie chlopak wyszumi i uczy jak najwiecej od Dolara bo tak ma na imie jego kumpel?
Po trzecie wystawy to zabawa choc niektorzy traktuja jako zycie lub smierc pojdziesz zobaczysz, a to ze obiecalas Hani to juz jedna sprawa i obietnicy trzeba dotrzymac :) a tata tez by sie cieszyl jakbys wystawiala.

To twoj wybor i nikt Cie nie bedzie do tego zmuszal ja trzymam za Was kciuki a najwazniejsze zeby maly sie zdrowo chowal i ciesze sie ze ma pokrecona Pania na punkcie psow i dobry dom
Awatar użytkownika
czardasz

Puzon pisze:Iwonko

nie planuj i nie spisuj od razu najgorszego

Po pierwsze daj mu sie wyspac i poobgryzac twoje mebelki
Po drugie niech sie chlopak wyszumi i uczy jak najwiecej od Dolara bo tak ma na imie jego kumpel?
Po trzecie wystawy to zabawa choc niektorzy traktuja jako zycie lub smierc pojdziesz zobaczysz, a to ze obiecalas Hani to juz jedna sprawa i obietnicy trzeba dotrzymac :) a tata tez by sie cieszyl jakbys wystawiala.

To twoj wybor i nikt Cie nie bedzie do tego zmuszal ja trzymam za Was kciuki a najwazniejsze zeby maly sie zdrowo chowal i ciesze sie ze ma pokrecona Pania na punkcie psow i dobry dom
Nie, nie planuję najgorszego :) Ale właśnie dlatego, że traktuję wystawy raczej jako zabawę i przyjemność poznawania fajnych ludzi, nie mam parcia od razu na same zwycięstwa ;) Staram się być realistką.
A na razie... chłopak szumi, oj szumi :) Łobuziak z niego straszny, ale kochany :P
Coraz bardziej zakochuję się w tej rasie i wiem już, że dobrze wybrałam. :hi_1:
Iwona i Czardasz

Obrazek
Józef

czardasz pisze:Waga wg wzorca do 52 kg. Mój corso ma idealną głowę i prawidłową wagę. Co z tego, skoro w Polsce wygrywają psy ważące po 60 i więcej kilogramów! Ociężałe i otłuszczone, coraz bardziej przypominające mastino napoletano...
Niestety, w Polsce wzorzec i "zasad" na ringach nie są w najgłębszym poważaniu. Trzeba zmiany pokolenia ;) Jak we wszystkim. Jesteśmy krajem postkomunistycznym, musi trochę wody w rzeczce upłynąć.
ODPOWIEDZ