Zostało oficjalnie zaakceptowane przez poznański oddział, że 15-16.05.2010 klubowa ogarów i gończych polskich(sobota), konkurs dzikarzy i może tropowców (niedziela). Prawdopodobnie w sobotę odbędzie się ten konkurs sygnalistów, więc w pięknej oprawie zapowiada się wystawa A miejsce? Goraj k. Czarnkowa.
Jaki z tego wniosek? Że zamiast narzekać, że klubówka znowu tak daleko, warto udać się na sekcję, czy znajomego sędziego i zaproponować coś takiego we własnym oddziale. Dla chcącego nic trudnego Ogromne podziękowania należą się Rafałowi, który załatwił tę sprawę
"Pies może nauczyć małego chłopca wierności, wytrwałości oraz tego, żeby przed snem zakręcić się trzy razy w miejscu" - Robert Benchley
No nie wiem... do 2010 jeszcze troszkę czasu jest... czy klub to tylko gończe? A jak by się okazało że Ty lub ja lub ktokolwiek z nas właśnie załatwił .. inne miasto to co???? Tak pytam?
"Pies może nauczyć małego chłopca wierności, wytrwałości oraz tego, żeby przed snem zakręcić się trzy razy w miejscu" - Robert Benchley
no ja jedynie moge powiedziec, że w tym roku postaram się byc, bo za dwa lata napewno nie pojadę tyle kilosów ale Poznań nie jest zły - Warszawa i Mazowsze ogólnie ma stosunkowo blisko.
Określ swoją wizję przyszłości. Zastanów się jaka jest jej cena? Postanów, że ją zapłacisz...
Ja nie mówie że jest zły, pewnie warunki ma super i da się zrobić kilka dni, mnie chodzi o zasadę.... czy to klub gończy i ogar wymyślił? Ktoś konsultował? My tu mówiliśmy o Płocku.. ale wiesz... mnie to wszystko jedno.... raczej sposób mnie dziwi:)
lepiej by było, gdyby załatwiał to przewodniczący, zastępca czy sekretarz klubu ale wiesz.... w Polsce to zawsze tak było i będzie, że częśc rzeczy odbywa się na podstawie faktów dokonanych. Wydaje mi się, że nie ma też sensu próba zmian bo byłoby to odczytane wyłącznie jako siłowanie się i przeciąganie liną kto ma większe wpływy. Niechże będzie ten Poznań a my postarajmy się o kolejną klubówkę bardziej po naszej mysli. Jeszcze WIELE klubówek przed nami
Określ swoją wizję przyszłości. Zastanów się jaka jest jej cena? Postanów, że ją zapłacisz...