Przyzwalajcie dalej, więcej będzie takich psów...qzia pisze:To pewnie byś się mocno zdziwiła gdybyś wiedziała ile ogarów z obecnie wystawianych i będących na topie jest po operacji oczuEni pisze:Alf fajny psiak i różne fajne rzeczy z opiekunami robi. Ale nie ma co się chwalić z wystawiania psa po operacji entropium.![]()
![]()
![]()
Gratulacje dla zwycięzców i tych mniej wygranych. Stawka widzę mocna a wygrane psy w bardzo zróżnicowanym typie.![]()
![]()
![]()
![]()
A w ogóle, to skoro to żaden problem, taka korekta, to ja chętnie poznam listę psów z chorymi oczami, niech mam prawo wyboru i jasność.
Kiedyś już dyskutowałam o psach chorych i zupełnie niebadanych, które dopuszczane są do rozrodu i usłyszałam, ze jest mało ogarów. Teraz jest więcej. Atos ma braci, którzy mają (chyba) zdrowe oczy i mogą robić uprawnienia hodowlane. Ja nadal stoję na stanowisku, że chore psy się powinno z hodowli wykluczać. Co będzie ludziom po czapraku czy ciemnych pazurach, jak pies będzie uczulony na przyrodę, będzie miał chore oczy, dysplazję itp.?