ooannaoo Spokojnie sędzia nie preferuje charciej sylwetki u ogara
Oceniał nas w Gdyni w zeszłym roku. Bardzo fajny sędzia. Mam nawet relację z tej wystawy na YT więc jak ktoś ciekawy to można popatrzeć jak pan pracuje, jakie ma podejście do psów itp. Nam wtedy dał BOBa więc tym bardziej miło go wspominam https://www.youtube.com/watch?v=NjX79ZOxjLs" onclick="window.open(this.href);return false;
Wystawa już za nami ; pogoda dopisała i Ogarki tez
BoBem został Czuwaj z Wszystkich Skoków ( także NJwR)-gratulacja dla tak wspaniałego młodziaka
Tytuł BOSa przypadł w udziale Uncji( Lok.I ocena dosk , Najlepsza Dorosła Suka ,CWC, CACIB) i tym samym Uncja z Huculskiej Łąki ukończyła Championat Polski
Nasz Rozmaryn PwL (Lok 1 ocena dosk, CWC, Res CACIB).Cieszymy się bardzo z występu naszego Rozmaryna jest to juz nasze 5 CWC !
a jeszcze Najlepszym Dorosłym Psem został Prawdziwek Olfactus ( lok I ocena dosk, CWC CACIB)
My dodatkowo mieliśmy wspaniałe rodzinne spotkanie , gdyż jeszcze wystąpiły 3 siostrzyczki Rozmaryna -Rusa( lokata II,ocena bdb), Runa (Lokata III oc. dosk ) oraz Regina Silvea na stałe mieszkająca w Anglii (Lok I oc, dosk)
Brawo dla zwycięzców oraz wszystkich ogarków za frekwencję
Fotki później - mam nadzieję ze coś powychodziło - ja zmagałam się z kontuzją stopy , która to wyraźnie mi przeszkadzała w dokumentowaniu tak wspaniałego wydarzenia, ale pewnie inni mają całą paletę zdjęć wiec prośba też o zamieszczenie
Kl. ch. 1
2131 POGROM z Beskidzkich Wysp – dosk, --
Kl. w. 1
2132 BALT z Bobrownickiej Posesji – dosk, Zw.W., NWwR
SUKI
Kl. m. 4
2133 CZERTA z Wszystkich Skoków – bdb, 2
2134 DWURURKA Psia Cometa - nb
2135 OP-WENUS Poszły w Las – bdb, 3
2136 ORAWA Goniwiatr - dosk, 1, Zw. Mł.
Kl. poś. 3
2137 REGINA SILVAE Poszły w Las – dosk, --
2138 RUSA Poszły w Las – bdb, 2
2139 WAĆPANNA Leśna Inspiracja - bdb, 3
Kl. ot. 3
2140 RUNA Poszły w Las – dosk, 3
2141 SZPILA Ogarowa Łaja – dosk, 2
2142 UNCJA z Huculskiej Łąki – dosk, 1, CWC, NDS, CACiB, BoS
Kl. uż. 1
2143 ŁOZA z Jaśminowej Ulicy –dosk, CWC, R-CACiB
Kl. ch. 2
2144 FRASZKA z Zagrajboru – dosk, 2
2145 JAGNA z Gończaków - dosk, 1, CWC
Kl. w. 2
2146 ABRA z Bobrownickiej Posesji – dosk, Zw.W.
2147 LUŚNIA z Gończaków - nb
"Zagraj ma ton niemal basowy.Śpiewak trochę wyższy i spełnia rolę barytonu. Lutnia ma piękny matowy głos, a Nutka najcieniej i najwyżej ciągnie. Wszystkie tworzą chór.
To jest myśliwski śpiew, w którym dźwięczy cała psia radość życia "
Kilka z zdjęć z wystawy w Łodzi ; nie są najlepsze , ale miałam problemy z poruszaniem, wiec nie mogłam sie szybko przemieszczać i tylko tyle co statycznie się udało
Super, gratulacje dla wszystkich. Czuwaj podbija ringi
Wielkie brawa dla Uncji, w nagrodę dostała prywatnego psiego przyjaciela
Na ostatnim zdjęciu nie Łoza tylko Orawka z młodzieży