No teraz można psa "wykastrować" farmakologicznie i też nie sprawdziszhania pisze:Bo nie ma jak sprawdzić?BasiaM pisze:Pytam z ciekawości tylko, bo skoro psa nie można bez jajek to dlaczego suki można ?
Ciekawe ...

Moderator: BACHMATsforanemroda
No teraz można psa "wykastrować" farmakologicznie i też nie sprawdziszhania pisze:Bo nie ma jak sprawdzić?BasiaM pisze:Pytam z ciekawości tylko, bo skoro psa nie można bez jajek to dlaczego suki można ?
Ciekawe ...
Szczególnie u starszych psiakówEwka pisze:Nie rozumiem, jak wykastrowanie chemiczne, albo sterylizacja u suk, przeszkadza w konkursie piękności? Nadgorliwość...
Konkurencja ...Ewka pisze:Nie rozumiem, jak wykastrowanie chemiczne, albo sterylizacja u suk, przeszkadza w konkursie piękności? Nadgorliwość...
Trochę jest - z tego co wiem to jajka się zmniejszają, więc jak sędzia dociekliwy i macający to mogą mu się zrodzić wątpliwości. Tylko u psów to nie jest kwestia samej kastracji jako takiej (czyli braku płodności) a obecności obu jąder ( w regulaminach chyba nic nie ma o ich wielkościBasiaM pisze: No teraz można psa "wykastrować" farmakologicznie i też nie sprawdzisz
Osobiście to akurat mi to "zwisa" bo ja wystawowo się nie udzielam i pytam z czystej ciekawości .. ale fakt faktem trochę to niesprawiedliwe jeśli psa bez jajek nie można a suki już takEwka pisze:Nie rozumiem, jak wykastrowanie chemiczne, albo sterylizacja u suk, przeszkadza w konkursie piękności? Nadgorliwość...
Jest - we wzorcach - że muszą być normalnie rozwinięte.Ania W pisze:( w regulaminach chyba nic nie ma o ich wielkości).