Beza, jeszcze trochę z + co w kuchni i będzie zapasioną ruiną.....

Moderatorzy: BACHMATsforanemroda, eliza
Już mówię.kasiawro pisze:Aga nie bardzo rozumiem sens/cel tego pytania...? Co chcesz konkretnie wiedzieć?
w moim przypadku dostałam odmowę....a zdecydowanie ładniejsze były szczenięta ZadroweNie ma ocen potomków NN - dany NN może dalej kryć, prawda?
mnie sie nie podobają pod każdym względem! no nic mnie nie ujeło i biore poprawke na jakość zdjęciaaganowaczek pisze:
Wracając do pytania - co chcę konkretnie wiedzieć - mnie wygląd tych ogarów trochę zaszokował, chcę wiedzieć jakie inni posiadacze ogarów mają odczucia w tym temacie.
Zakładając (to prawdopodobne) że te zdjęcia są OK.aganowaczek pisze:Już mówię.kasiawro pisze:Aga nie bardzo rozumiem sens/cel tego pytania...? Co chcesz konkretnie wiedzieć?
Jak zobaczyłam to ogłoszenie i zdjęcia w nim zamieszczone to moja pierwsza myśl była taka, że ktoś pomylił psy i pomyłkowo wstawił inne. Oprócz budowy ciała podobnej do mojego wyobrażenia o ogarze to umaszczenie biszkoptowe nijak nie pasujące![]()
Plan hodowlany w stosunku do coogarów zakłada ocenę na przeglądzie potomków coogarów - od tej oceny zależy czy dana suka może być jeszcze użyta w hodowli czy nie. A w tym przypadku? Nie ma ocen potomków NN - dany NN może dalej kryć, prawda?
Domieszka świeżej krwi w celu poprawy zdrowia itd - OK. Ale jeśli przy okazji zmienia się wygląd osobnika danej rasy? Wzorzec rasy określa, jak psy mają wyglądać - czy w tym przypadku te ogary spełniają wzorzec? Słabo zarysowany czaprak to jednak co innego niż całe jasne wybarwienie. Chyba - ja się nie znam, ale jak dla mnie to te psy mocno różnią się wyglądem od ogara. No chyba, że ogar w pustynnym kamuflażu![]()
Wracając do pytania - co chcę konkretnie wiedzieć - mnie wygląd tych ogarów trochę zaszokował, chcę wiedzieć jakie inni posiadacze ogarów mają odczucia w tym temacie.
Nie wiem, dlaczego Twoje czucie skupia się na VikuPsin+co pisze: Ale czuję, może źle, że dla niektórych od razu winny jest Vik -bo Vik i NN. I to mnie razi.
Jestem pewien że moje (nasze?) odczucie jest zdecydowanie prawdziwsze od mojego (naszego?) przewrażliwieniakasiawro pisze:Nie wiem, dlaczego Twoje czucie skupia się na VikuPsin+co pisze: Ale czuję, może źle, że dla niektórych od razu winny jest Vik -bo Vik i NN. I to mnie razi.? Być może Twoje i Ergo5118 przewrażliwienie na tak działa....
?
Tak jak napisałam już wcześniej należy obejrzeć psy na żywo, cały albo choć większość miotu oraz jak dorosną i wtedy wydawać opinię.
Bywały mioty ogarowe PKR, KW, NN, Coogarow gdzie można było zauważyć lepsze i zdecydowanie mniej pokrywające się z wzorcem ogary.
Dziękuję za pozwoleniePsin+co pisze: Przewrażliwienie????Ogłaszam: Bezę, rodzeństwo a nawet Vika i mamę Polkę wolno krytykować