Pewnie, zdarza sie. Czasem tez 'piekne ogary' wtedy wychodza i nielatwo naocznie stwierdzic, ze cos poszlo nie tak.
Ale tu nie mozna chyba robic zalozen, ze cos wymknelo sie spod kontroli, na podstawie zdjec szczeniaka - w koncu po rodzicach mozna sie spodziewac, ze male beda wygladaly nietypowo.
Hodowca na innym forum pisze, ze taki byl jego plan, zostawia sobie tez suczke z tego miotu - nie ma podstaw, by zarzucac mu oszustwo. Skoro przez tyle lat suki upilnowal, to 8-letniej by nie zdolal? I nie ma tez sensu oceniac decyzji hodowlanych - jak dlugo nie ma odgornych zalozen, tak dlugo hodowcy sami decyduja, co i czym kryja.
"(...)ja kryję moje suki rzadko tylko wtedy jeśli mam pewność że większość miotu pójdzie do lasu.pierwsza suka astra z łopienia miała szczenięta w wieku dwóch lat ,czyli szaść lat temu.dwie suki po niej ajsza i aza z nadsańskich łazów są w hodowli u ludzi w polsce.w związku z tym że suki nabierają już lat postanowiłem pokryć drugą sukę arię z łopienia dobrym psem użytkowym palą n.n.,aby miec następczynie ze swojej lini.oszczeniła się w wigijię mamy 3 szczenięta 1suczkę i 2 pieski ,suczkę zostawiam dla siebie jeden piesek jest zamówiony drugi jest do sprzedaży."
http://forum.lowiecki.pl/read.php?f=13& ... 8805#REPLY