Ogary poza naszymi granicami

Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Re: Ogary poza naszymi granicami

Post autor: Ania W »

Ja tam nie widzę nieścisłości...w każdym razie ich nie rozumiem ;)
Super!!!
Maciej Osiński

Post autor: Maciej Osiński »

fotki super tylko niewiele rozumiem :)
"Zastanawiałeś się kiedyś, co one o nas muszą myśleć? No popatrz tylko - wracamy ze spożywczego z niesamowitą zdobyczą: kurczakiem, wieprzowiną, połową cielaka. Muszą myśleć, że jesteśmy najlepszymi myśliwymi na świecie!"
Awatar użytkownika
Paula
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 3818816

Post autor: Paula »

A może ktoś przetłumaczy? :fiufiu: bo nad trzeba stronami to nie chcę się męczyć... ;)
Graficznie wygląda świetnie! i aż trzy strony :piwko:

Samograjko, czy Ochotna ma już swoją stronę internetową? (zbieram adresy, a nie odważę się chyba przeszukać czeskiego netu, bo nic nie skumam...)
Pozdrawiamy,
Paula & Świtun
samograj

Post autor: samograj »

Cco wy, ludziska , czeskiego nie roxumiecie????

No fakt ja żem se spouzywala z czechom i OCHOTNĄ i musim znat czesku mowu :gleba:

Ja akurat rozumiem, co napisalal.
Nieścisłości są tego typu, że on ma specyficzną sunię, bardziej wyżlą z charakteru niź ogarzą Zapatrzoną w Niego jak w obraz i ...vice versa ;) - „láska na celý život“.....i...pisząc o Ogarach uogólnia jej cechy na całą populację, pisze o polowaniu, że ogar jest ostrożny i co rusz "szuka potwierdzenia swoich decyzji " u pana - co jest sporą nieścisłością - "Honí pomalým cvalem a při práci si neustále ověřuje svého pána, takže se nestane, aby se ztratil."
"Nejde bezhlavě do kontaktu se zvěří a málokdy se stane, že je při lovu poraněn" ---no nie wiem czy ogar aż tak "nie idzie bezmyślnie" , żeby zachowac ostrożnośc w kontakcie z dużym zwierzem - znam psy, które zginęły !!! --- > dużo napisał na podstawie pracy OCHOTNEJ---------ale to jest propagndowy artykuł , więc niech mi będzie :tia:
Pisze o Pawłusiewiczu jako tym, który oddtworzyl ogara, Kartawik jest "na dokładkę"...nic nie wspomina o ogarach Pawłusiewicza, które zostaly GP...z jego wypowiedzi wynika, że psy Pawłusiewicza ewoluowały do psów Kartawika, który zginął tragicznie i wtedy Dylewski przejął po nim "schedę"....
Nieścislość, ale na czeskie warunki, na razie nie groźna.... Potem się to wyprostuje.

Generalnie, facet ZABUJAL sie w ogarach już 20 lat temu i...jest dobrym materiałem na PROPAGATORA i PROMOTORA!!!
Ostatnio zmieniony środa 08 kwie 2009, 09:55 przez samograj, łącznie zmieniany 1 raz.
samograj

Paula pisze:A może ktoś przetłumaczy? :fiufiu: bo nad trzeba stronami to nie chcę się męczyć... ;)
Graficznie wygląda świetnie! i aż trzy strony :piwko:

Samograjko, czy Ochotna ma już swoją stronę internetową? (zbieram adresy, a nie odważę się chyba przeszukać czeskiego netu, bo nic nie skumam...)
Nie ma Paulo...będe musiał mu zaproponować stworzenie strony .

Spróbuję Wam to przetłumaczyć.... ja wczoraj dostałam tego maila i ad hoc, wrzuciłam pdf na swoj serwer i dałam Wam linka..... w czasie Świat może uda mi sie to spolszczyć.
samograj

Paula pisze:
Samograjko, czy Ochotna ma już swoją stronę internetową?
Nowa strona internetowa OCHOTNEJ:
http://www.ogarpolski.cz/
Awatar użytkownika
Paula
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 3818816

Post autor: Paula »

szybko działacie!! świetnie! baner już jest viewtopic.php?f=48&t=400&p=12889#p12889" onclick="window.open(this.href);return false; :)
Pozdrawiamy,
Paula & Świtun
Awatar użytkownika
hania
Gadu-Gadu: 4788548

Post autor: hania »

Samograjko - tam jest chyba błąd w przydomku Litwora.
A stronka super :)
bea100

Post autor: bea100 »

A oto Lotka Z Gończaków, która pięknie promuje nam ogara w Niemczech

http://www.ogar-polski.de/texte.php?text_id=70" onclick="window.open(this.href);return false;
monik

Post autor: monik »

Znalezione w sieci, co prawda nie wszystkie z nich są poza naszymi granicami, ale część chyba tak, lecz niektóre chyba nie są też takimi 100% ogarami:

http://www.gotpetsonline.com/pictures/g ... sh-hounds/" onclick="window.open(this.href);return false;
ODPOWIEDZ