Gratulacje dla kolejnego championa!!!!!ZbyszekC pisze:Gratuluję Baji podwójnie.![]()
Raz zwycięstwa, dwa skończenia championatu![]()
![]()
KWPR, Grudziądz, 14 kwietnia 2012 r.
Moderator: BACHMATsforanemroda
Re: KWPR, Grudziądz, 14 kwietnia 2012 r.
- ogończyk
- Gadu-Gadu: 0
- Kontakt:
Sędzia chyba lubi duże Ogary, rozumiem, ale czy to znaczy, że mają być tłuste? Pierwsze słyszę, żeby wielkość (doskonałość) psa zależała od ilości tłuszczu na nim. Pies może być "utyty" lub nie, ale jak coś jest w proporcjach "doskonałe", lub doskonałości bliskie, to...Ania W pisze: Zachcianka dostała bdb, musi jeszcze przytyć."
Ocena "Bardzo dobra". (Nie bardzo, ponoć, chciała pokazać zęby.).Ania W pisze:Bajadera nie brała udziału w porównaniu o rasę - trudno powiedzieć jaka ocena i czy najlepszy junior.
Tyle wiem.
Pzdr.
"...Czasem, psy dojadają po nas. Czasami my po psach...."
Dlaczego pies jak przytyje to od razu musi być tłusty?ogończyk pisze:Sędzia chyba lubi duże Ogary, rozumiem, ale czy to znaczy, że mają być tłuste?

Frajda np jest w tej chwili za chuda i mogę Cie zapewnić, że nie będzie tłusta jak przytyje. Przyjmujesz za odnośnik "0" a czasem jest "-10"

Regulamin określa że pies na wystawie powinien być w dobrej kondycji. Więc zarówno psy za chude jak i za grube mogą być oceniane niżej.Pierwsze słyszę, żeby wielkość (doskonałość) psa zależała od ilości tłuszczu na nim.
- sforanemroda
- Gadu-Gadu: 5365833
- Kontakt:
my dostaliśmy piękny opis za to na koncu notatkę ,ze pies nie najlepiej zaprezentowany na ringu hihi i dobrze tak mojemu chłopu bo ja to u tego sędziego 10lat temu,a jeszcze hihi wtedy to biegałam i figura,ze hoho...,opis wystawca nie przygotowany do wystawy podobno za slabo wszyscy biegali hihi dobrze,że teraz nie biegalam z Zafcią bo bym dostala dyskwalifikacje hihi po pierwszym kółku,no choć moze moja Ogra
pociągnęłaby moje zwłoki po drugim nawrocie,musimy poćwiczyć i widać bez ANI ,ani rusz

- ogończyk
- Gadu-Gadu: 0
- Kontakt:
Obejrzałem jeszcze raz zdjęcia ZACHCIANKI z Gończaków tutaj: viewtopic.php?f=5&t=263&st=0&sk=t&sd=a& ... a&start=20" onclick="window.open(this.href);return false;hania pisze:Dlaczego pies jak przytyje to od razu musi być tłusty?ogończyk pisze:Sędzia chyba lubi duże Ogary, rozumiem, ale czy to znaczy, że mają być tłuste?![]()
Frajda np jest w tej chwili za chuda i mogę Cie zapewnić, że nie będzie tłusta jak przytyje. Przyjmujesz za odnośnik "0" a czasem jest "-10"![]()
i możliwe Hania, że masz rację.
Z tym się zdadzam całkowicie.hania pisze:Regulamin określa że pies na wystawie powinien być w dobrej kondycji. Więc zarówno psy za chude jak i za grube mogą być oceniane niżej.Pierwsze słyszę, żeby wielkość (doskonałość) psa zależała od ilości tłuszczu na nim.
Pzdr.
"...Czasem, psy dojadają po nas. Czasami my po psach...."