KWPR, Grudziądz, 14 kwietnia 2012 r.

Moderator: BACHMATsforanemroda

Danusia
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Re: KWPR, Grudziądz, 14 kwietnia 2012 r.

Post autor: Danusia »

ZbyszekC pisze:Gratuluję Baji podwójnie. :piwko:
Raz zwycięstwa, dwa skończenia championatu :brawo_1: :brawo_1: :brawo_1:
Gratulacje dla kolejnego championa!!!!!
Awatar użytkownika
ogończyk
Kontakt:

Post autor: ogończyk »

Ania W pisze: Zachcianka dostała bdb, musi jeszcze przytyć."
Sędzia chyba lubi duże Ogary, rozumiem, ale czy to znaczy, że mają być tłuste? Pierwsze słyszę, żeby wielkość (doskonałość) psa zależała od ilości tłuszczu na nim. Pies może być "utyty" lub nie, ale jak coś jest w proporcjach "doskonałe", lub doskonałości bliskie, to...
Ania W pisze:Bajadera nie brała udziału w porównaniu o rasę - trudno powiedzieć jaka ocena i czy najlepszy junior.
Ocena "Bardzo dobra". (Nie bardzo, ponoć, chciała pokazać zęby.).

Tyle wiem.
Pzdr.
"...Czasem, psy dojadają po nas. Czasami my po psach...."
Awatar użytkownika
hania
Gadu-Gadu: 4788548

Post autor: hania »

ogończyk pisze:Sędzia chyba lubi duże Ogary, rozumiem, ale czy to znaczy, że mają być tłuste?
Dlaczego pies jak przytyje to od razu musi być tłusty? :niewka:
Frajda np jest w tej chwili za chuda i mogę Cie zapewnić, że nie będzie tłusta jak przytyje. Przyjmujesz za odnośnik "0" a czasem jest "-10" ;)
Pierwsze słyszę, żeby wielkość (doskonałość) psa zależała od ilości tłuszczu na nim.
Regulamin określa że pies na wystawie powinien być w dobrej kondycji. Więc zarówno psy za chude jak i za grube mogą być oceniane niżej.
Awatar użytkownika
sforanemroda
Gadu-Gadu: 5365833
Kontakt:

Post autor: sforanemroda »

my dostaliśmy piękny opis za to na koncu notatkę ,ze pies nie najlepiej zaprezentowany na ringu hihi i dobrze tak mojemu chłopu bo ja to u tego sędziego 10lat temu,a jeszcze hihi wtedy to biegałam i figura,ze hoho...,opis wystawca nie przygotowany do wystawy podobno za slabo wszyscy biegali hihi dobrze,że teraz nie biegalam z Zafcią bo bym dostala dyskwalifikacje hihi po pierwszym kółku,no choć moze moja Ogra :gleba: pociągnęłaby moje zwłoki po drugim nawrocie,musimy poćwiczyć i widać bez ANI ,ani rusz :silacz: :niewka: :szacun_1:
Awatar użytkownika
ogończyk
Kontakt:

Post autor: ogończyk »

hania pisze:
ogończyk pisze:Sędzia chyba lubi duże Ogary, rozumiem, ale czy to znaczy, że mają być tłuste?
Dlaczego pies jak przytyje to od razu musi być tłusty? :niewka:
Frajda np jest w tej chwili za chuda i mogę Cie zapewnić, że nie będzie tłusta jak przytyje. Przyjmujesz za odnośnik "0" a czasem jest "-10" ;)
Obejrzałem jeszcze raz zdjęcia ZACHCIANKI z Gończaków tutaj: viewtopic.php?f=5&t=263&st=0&sk=t&sd=a& ... a&start=20" onclick="window.open(this.href);return false;

i możliwe Hania, że masz rację.
hania pisze:
Pierwsze słyszę, żeby wielkość (doskonałość) psa zależała od ilości tłuszczu na nim.
Regulamin określa że pies na wystawie powinien być w dobrej kondycji. Więc zarówno psy za chude jak i za grube mogą być oceniane niżej.
Z tym się zdadzam całkowicie.

Pzdr.
"...Czasem, psy dojadają po nas. Czasami my po psach...."
ODPOWIEDZ