Rasowy=rodowodowy

Awatar użytkownika
miszakai
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Re: Rasowy=rodowodowy

Post autor: miszakai »

ogończyk pisze:Miszakai.(...)
Mógłbyś rozwinąć? bo nie rozumiem... :mysl_1:

To też zedytowałam ja - Ania W
Obrazek
Awatar użytkownika
ogończyk
Kontakt:

Post autor: ogończyk »

miszakai pisze:[ A, że znaczek odpadl po tygodniu albo trochę przyrdzewiał za wcześnie niż powinien to już inna kwestia i inny temat do dyskusji..
Widziałem przywożoną z Ukrainy ramę motoru BMW sprzed 60 lat. Sama rdza, oprócz znaczka na baku, który błyszczał jak prosto z fabryki. :D Oj, "fakty medialne".

A niech se ludzie walczą o co chcą! Ja nie walczę, ja oczekuje odrobiny zrozumienia dla tego co robię (i takie znajduję, plus mnóstwo bezinteresownej życzliwości)

i za to kocham Ogarowców.
Pzdr.

(...) to też moja edycja
Ania W
"...Czasem, psy dojadają po nas. Czasami my po psach...."
Awatar użytkownika
ZbyszekC

Post autor: ZbyszekC »

Załozyłem wątek i miałem ochotę coś ciekawego sie dowiedzieć.
(...) i to również moja edycja - Ania W
Ja nie mam kompleksów. Przynajmniej w sugerowanym sensie. Nie musiałem podkreslać 3/4 PKR u mojego psa.
"Moim prawdziwym obowiązkiem jest ocalić własne marzenia." - Arthur Schopenhauer
Awatar użytkownika
ogończyk
Kontakt:

(...) to również moja sprawka :cwaniak:

I na tym kontakty z Tobą kończę, chyba, że mnie znowu zaczepisz. Ani Ty, ani twój pies, nie interesujecie mnie by w najmniejszym stopniu.
Rada. Zamiast pokazywać zdjęcia swojego psa pokazuj lepiej skan Jego rodowodu.
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Kontakt:

Post autor: Ania W »

I albo wrócimy do tematu albo będę kasowała CAŁE posty zawierające osobiste wycieczki.
Wzajemne żale i "uprzejmości" proszę sobie wymieniać na pw.
Ewentualnie umówić się na ubitej ziemi ;)
Koniec ! Kropka!

Ad ogończyk - moje ingerencje są zaznaczone na zielono czyli kolorystycznie pasują do moderatora, czerwono edytuje admin
Awatar użytkownika
hania
Gadu-Gadu: 4788548

Post autor: hania »

Mam nadzieję, że na temat.
Ogończyku bardzo cię lubię, ale nie lubię gadania o prawdziwości rasy psa, która opiera się tylko na dużej ilości słów a czynów brakuje. Dużo piszesz o tym jaka ważna jest dla ciebie użytkowość, gon itp. To dlaczego nie pokażesz ich na konkursach?
Awatar użytkownika
wladekbud

Post autor: wladekbud »

Tu by sie chyba przydal dodatkowy watęk "Czyja racja jest bardziejsza?", gdzie zrzuciłbym dwóch wiadomych dyskutantów :-) Bo jak dla mnie dyskutują o dwóch różnych pojęciach. Pod względem językowym to "rasowy ogar" faktycznie bardziej określa umiejętności, tak jak, np. "rasowy myśliwy" lub "rasowy polityk". Za to zwrot "pies rasy ogar" oznacza rodowodowego. Dyskusja zmierza w stronę wykazania kto głupszy,więc dziękuję Ani za cięcia cenzorskie.
"Whoever loveth me, loveth my hound." - Thomas More
Awatar użytkownika
ogończyk
Kontakt:

hania pisze:Mam nadzieję, że na temat.
Ogończyku bardzo cię lubię, ale nie lubię gadania o prawdziwości rasy psa, która opiera się tylko na dużej ilości słów a czynów brakuje. Dużo piszesz o tym jaka ważna jest dla ciebie użytkowość, gon itp. To dlaczego nie pokażesz ich na konkursach?
Dobre znakomite pytanie! To lubię!
Nie mam czego pokazać. NUTKA jest kundel i Ją bym pokazał, a GAMA- leniwiec (umie zagrac ale Jej się nie chce.) I nie lubi dzików.
Zrobiłem ogromny błąd biorąc szczeniora od Bei zamiast zostawić sobie własną suczkę i podszkolić trochę. (Zresztą IGRA ma ogromną pasję. Goniła dziki w Kosztowej! I nieźle!)
Reasumując.
Hania. Daj mi 5 lat!
Ostatnio zmieniony wtorek 24 sty 2012, 17:24 przez ogończyk, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Ola i Dunaj
Gadu-Gadu: 9495783

Post autor: Ola i Dunaj »

wladekbud pisze:Tu by sie chyba przydal dodatkowy watęk "Czyja racja jest bardziejsza?", gdzie zrzuciłbym dwóch wiadomych dyskutantów :-) Bo jak dla mnie dyskutują o dwóch różnych pojęciach. Pod względem językowym to "rasowy ogar" faktycznie bardziej określa umiejętności, tak jak, np. "rasowy myśliwy" lub "rasowy polityk". Za to zwrot "pies rasy ogar" oznacza rodowodowego. Dyskusja zmierza w stronę wykazania kto głupszy,więc dziękuję Ani za cięcia cenzorskie.
:brawo_1: :zgoda:
Dołączam się do podziękowań.
Utopista widzi raj,
realista widzi raj plus węża.
Helmut Walters
Awatar użytkownika
hania
Gadu-Gadu: 4788548

Post autor: hania »

ogończyk pisze: NUTKA jest kundel i Ją bym pokazał, a GAMA- leniwiec (umie zagrac ale Jej się nie chce.) I nie lubi dzików.
I czym taki pies różni się od psa, który nie umie zagrać? Z punktu widzenia użytkowości wynik jest taki sam.
ODPOWIEDZ