Ankiety.
- Iza i Sławek
- Gadu-Gadu: 0
- Kontakt:
Re: Ankiety.
Obecnie Luśnia podróżuje miniwanem, ale niestety, dość wiekowym.
Zastanawiam się nad nowym "psiowozem" i jak na razie, moim faworytem jest Dacia MVP (kombi)
bo:
- tania
- możliwość fabrycznego gazu (tania)
- duuuuży bagażnik z samymi zaletami (z psiego punktu widzenia) -wysoki, łatwy do sprzątania, z uchylnymi okienkami (!!!) i zamiast tradycyjnej klapy, normalne drzwi otwierane na boki
wady - z powodu miekkiego (komfortowego) zawieszenia i raczej słabych silników nadaje się tylko do jazdy zgodnej z przepisami
( co prawda znam kilka ciekawszych samochodów, ale niestety, wszystkie kosztują dużo za dużo
)
Zastanawiam się nad nowym "psiowozem" i jak na razie, moim faworytem jest Dacia MVP (kombi)
bo:
- tania
- możliwość fabrycznego gazu (tania)
- duuuuży bagażnik z samymi zaletami (z psiego punktu widzenia) -wysoki, łatwy do sprzątania, z uchylnymi okienkami (!!!) i zamiast tradycyjnej klapy, normalne drzwi otwierane na boki
wady - z powodu miekkiego (komfortowego) zawieszenia i raczej słabych silników nadaje się tylko do jazdy zgodnej z przepisami

( co prawda znam kilka ciekawszych samochodów, ale niestety, wszystkie kosztują dużo za dużo

Wesna z Gończaków
Kiedy zgłosiłem chęć wejścia w posiadanie takowej Daczki to kasiawro mnie uświadomiła o dosyć hałaśliwym wnętrzu.
Sam generalnie nie miałbym nic przeciw kombi, chętnie wyżej zawieszonemu i napędem 4x4.
Można by z psami dalej dojechać.
Ale to jest temat na następną ankietę.
Wóz dla ogara.
Sam generalnie nie miałbym nic przeciw kombi, chętnie wyżej zawieszonemu i napędem 4x4.
Można by z psami dalej dojechać.

Ale to jest temat na następną ankietę.

"Moim prawdziwym obowiązkiem jest ocalić własne marzenia." - Arthur Schopenhauer
- Iza i Sławek
- Kontakt:
- Iza i Sławek
- Kontakt:
A traktując temat poważnie - priorytetem jest bagażnik. Jeżeli wejdzie obowiązek przewożenia psów w kontenerach (od kiedy ślimak to leśna ryba, a marchewka owoc, to wszystkiego sie można spodziewać) Kontener "dla Ogara" ma ok 1m długości - czyli bagażnik musi mieć ok. 1,20.
Pionowa tylna szyba (nasłonecznienie), niski próg załadunku. Co prawda widuję na wystawach "psiczepki" ale nie mogę sie jakoś do tego przekonać
Pionowa tylna szyba (nasłonecznienie), niski próg załadunku. Co prawda widuję na wystawach "psiczepki" ale nie mogę sie jakoś do tego przekonać
Wesna z Gończaków
Na ten przykład
Chociaż mogłaby być też Octavia Scaut
Nie mam konieczności wożenia nieletnich a ponieważ osobista małżonka bagażnik traktuje jako przedłużenie torebki to pies jeździ na tylnym siedzeniu w szelkach.
Wystarczyłaby mi Grand Vitara. Bo o Freelanderze to tylko

Nie mam konieczności wożenia nieletnich a ponieważ osobista małżonka bagażnik traktuje jako przedłużenie torebki to pies jeździ na tylnym siedzeniu w szelkach.

Wystarczyłaby mi Grand Vitara. Bo o Freelanderze to tylko

"Moim prawdziwym obowiązkiem jest ocalić własne marzenia." - Arthur Schopenhauer
- weszynoska
- Gadu-Gadu: 9111199
- Kontakt:
Ooooo fajna ankietka o autkach
psiczepą jechał Halicz na wystawę do Krakowa ..full wypas lepiej niż w aucie ( nawet budę miał w środku)

psiczepą jechał Halicz na wystawę do Krakowa ..full wypas lepiej niż w aucie ( nawet budę miał w środku)
mamy forda windstara, a wcale nie jestem przekonana, czy transporter na ogara wejdzie nawet po wyjęciu tylnej kanapy...Iza i Sławek pisze:A traktując temat poważnie - priorytetem jest bagażnik. Jeżeli wejdzie obowiązek przewożenia psów w kontenerach (od kiedy ślimak to leśna ryba, a marchewka owoc, to wszystkiego sie można spodziewać) Kontener "dla Ogara" ma ok 1m długości - czyli bagażnik musi mieć ok. 1,20.

Przyczepki sobie nie wyobrażam

- Iza i Sławek
- Kontakt:
Wielką wadą psiczepki jest brak kontaktu z psem. Często jadę tylko z Luśnią, mogę wtedy sobie z psem pogadać
.

Wesna z Gończaków
Iza (Sławek) nie zapominaj, że takiego winniczka sprowadzili do Polski zakonnicy w średniowieczu.
Mięso jego było traktowane jak tak rybie jako, danie postne.
Czyli eurobiurokracja ma z czego czerpać wzory.
Mięso jego było traktowane jak tak rybie jako, danie postne.

Czyli eurobiurokracja ma z czego czerpać wzory.