Aszemi skoro Ciebie tam nie było i nie Tobie oceniać to po co to piszeszAszemi pisze: A skoro Łowna jest z gór to nawet by jakoś pasowało ale nie mnie oceniać bo mnie tam nie było.
Nie mniej jednak miot Łownej NN z Jaśminem 1KW uważam za przesadę bo to chyba jeszcze gorzej niż 1KW z 1KW.

Co uważasz za przesadę w tym miocie, ja chętnie poczytam co dla Ciebie było nie przemyślane?
Nikt hodowcy nie może takich rzeczy zabronić!
Nikt nie hoduje tylu ogarów (ilość miotów) użytkowych jak Pan Janiak, które w głównej mierze idą w ręce osób polujących, promujących rasę wśród tego środowiska(moje zdanie).
Ja za bardzo nie wiem co ten Twój pierwszy post miał wnieść? Oprócz tego, że wiemy już jak bardzo chcesz aby hodowcy kryli według zaleceń klubu. Dobrze, że o tym często piszesz bo podejrzewam, że wiele osób wcześniej tych zaleceń nie znało.
Poza tym miej świadomość, że zalecenia takowe wywodzą się z innego składu klubowego, niż ten miot, który Ty uważasz za przesadę .
Dowiedz się jakie wcześniejszy klub miał zalecenia. Być może właśnie hodowca stosował się do nich, a być może postawił wszystko na jedną kartę (miał i ma takie prawo) sam chciał spróbować jakie psy z tego skojarzenia wyjdą, jakie cechy użytkowe posiadać będą.
Zrobił to też po części dla Ciebie abyś teraz wiedziała, że takie skojarzenia są uważane za przesadę według Ciebie.
Haniu jeszcze jest Tuba widziałaś ją w Przechlewku

Ja osobiście oglądałam Tubę, Traszkę, Tropkę i nie broniąc ani Hani, ani Aszemi, ani Pana Janiaka, którego bardzo szanuję za to co robi dla rasy.
Moje skromne marzenia aby wszystkie ogary były takie eksterierowo jak te trzy co widziałam, aby miały taką pasję jak mają, a będzie jak dla mnie bajkowo.