Strona 3 z 7
Re: Przetwory na zimę
: niedziela 25 wrz 2011, 17:55
autor: hania
Ja moge poszukac na buraczki po bałkańsku - korzenne i z czosnkiem. Mozna jesć na zimno i na ciepło.
Re: Przetwory na zimę
: niedziela 25 wrz 2011, 17:58
autor: bea100
Super Haniu, czekam

Re: Przetwory na zimę
: poniedziałek 26 wrz 2011, 08:17
autor: Aszemi
kasianiolek pisze:- papryka wg. mojej babci
Dla chętnych przepis:
O zrobię sobie

Re: Przetwory na zimę
: niedziela 09 paź 2011, 21:02
autor: ketrin
rzucam temat (tylko nie wiem czy w dobrym miejscu)
Dzika róża?
Re: Przetwory na zimę
: niedziela 09 paź 2011, 21:09
autor: weszynoska
ketrin pisze:rzucam temat (tylko nie wiem czy w dobrym miejscu)
Dzika róża?
Ja taka pracowita nie jestem

żeby zrobic coś z owoców dzikiej rózy trzeba miec cierpliwość...wyłuskać te wszystkie wnętrzności...
z płatków tak..ale to nie ten sezon
Re: Przetwory na zimę
: poniedziałek 10 paź 2011, 12:45
autor: hania
ketrin pisze:rzucam temat (tylko nie wiem czy w dobrym miejscu)
Dzika róża?
Pyszne komfitury. Ale trzeba wydrylować a to roboty jest....
Albo nalewka

Re: Przetwory na zimę
: czwartek 13 paź 2011, 10:34
autor: weszynoska
Wczoraj robiłam dżem z dyni i jabłek oraz buraczki w occie ( całe, takie do sałatek ) Dziś czas na ćwikłę z papryką i cebulą. Pycha.
Re: Przetwory na zimę
: czwartek 13 paź 2011, 13:02
autor: qzia
Zazdroszczę Wam. Ja głównie siedzę w pracy. A tu nie za bardzo można robić przetwory.
Pozdrawiam Kasia
Re: Przetwory na zimę
: czwartek 13 paź 2011, 14:15
autor: Wilga
Ja do dżemu z dyni i jabłek dodaję w jednej wersji pomarańcze (zamiast części jabłek) wraz ze lekko przesmażoną w cukrze skórką pomarańczową, w drugiej - imbir - surowy utarty dodaje pod koniec procesu duszenia. Super aromantyczne i rozgrzewające, i nieco poprawia smak trochę mdłej dyni.
pozdrawiam
Re: Przetwory na zimę
: czwartek 13 paź 2011, 14:44
autor: EiMI
Sezonowo... do mdłych owoców można dodać pigwy

wyczytałam dzisiaj
