iwonawas pisze:no i jak wyniki???
Hmm..., generalnie kiepściuchno. Sędzia bardzo dociekliwy i surowy, może i dobrze, nie zawsze musimy słyszeć piny nt. swoich psów. POnoć ten pan słynie z tego, że rzadko daje oceny doskonałe, ale za to jest bardzo dobrym znawcą i warto jego opinię o psie poznać (słowa pewnej właścicielki suni z oceną bdb). Ponoć bardzo mało dziś było oc. dosk. we wszystkich rasach ocenianych przez niego...
O Karbonie, powiedział, że b. ładny i proporcjonalny, z dobrze zbudowaną klatą (rozumiem, że jak na ten wiek, bo chyba jeszcze się mu trochę rozroście psia pierś), ale za to zgryz się mu nie spodobał i dał ocenę: dobry... Zdziwiły nas zastrzeżenia co do zębów, bo przecież wystaw zaliczyliśmy już sporo i zawsze miał wpisywane, że zgryz prawidłowy. Nie ukrywam, że zbiła nas z tropu ta ocena, bo choć to zdrowie psa jest najwaażniejsze, to jednak...

.
W każdym razie, przypadek sprawił, że po wszystkich ocenach ogarów, gdy byliśmy przy barze podszedł do nas jakiś inny sędzia zapytał jak tam nasze oceny, bo się ineresuje grupą VI (siedziałyśmy z Beyath od Chabci). Zdobyłam się na odwagę i poprosiłam, żeby zajrzał Karbonowi do paszczy i powiedział co myśli. Odparł bez wahania że (w skrócie), pies ma zgryz prawidłowy, a ściślej mógłby mieć lepszy, ale taki jaki ma też jest uznawany za prawidłowy. Także nei jest źle! Cieszę sie bardzo, że sie zdobyłam nad odwagę i zapytałam, bo inaczej by mnie to gryzło.
A wyniki:
EGAR z Beskidzkich Wysp - WO, NSwR, IV BIS szczeniąt
KARBON z Bazylego Urzoczyska - db
CYRAN z Beskidzkich Wysp - dosk.
Zwycięzca Rasy, CWC, IV w gr. VI
CHABA Herbu Węszynos - bdb
Ps. psy pomimo
ulewnego deszczu podczas
całej wystawy prezentowaly się przepięknie, nawet z pozowania Karbona, o ironio, byłam tym razem b. zadowlona

.
Zdjęcia niebawem, ale na pewno nie dziś..., bo dopiero wróciliśmy od rodziny i coponiektórzy są nie w formie...
ilona