Fajne i śliczne maluszki, niech pięknie rosną , życzę im samych wspaniałych domków i marzę koniecznie by jakiś ogareczek z tego miotu najpierw trafił na ringi a potem, kto wie, być może i do hodowli ogara
Czas na nowe wiadomości i fotki z życia ogórków na Bobrownickiej. Właśnie skończyły 6 tygodni, są zdrowe, dużo przebywają na dworze, dokazują, biegają, wywracają się, wpadają na siebie, kotłują, tarmoszą, warczą, szczekają, ciągną ja kijki, gałęzie, sznurki, szarpią szmatki, ciągle nienasycone i głodne, a zmęczone natychmiast zasypiają uroczo pochrapując i sapiąc.
Mają już swoje imiona. Pieski to : DEJMOND, DUNAJ, DABU, suczka - DIANA. Są bardzo podobne do siebie, trudno je rozróżnić. Wszystkie są ciemne (przynajmniej na razie) i mają białe skarpetki na tylnych łapkach. Ale jednak coś je różni. I tak :
DEJMOND ma najwięcej białego na piersi. Coś w rodzaju literki T (a może strzałki). Axana (matka) nie ma białych naleciałości na torsie, a Sokół (ojciec) owszem ma, ale są to tylko dwie plamki. Może to ekspresja genów jakiegoś przodka.
DIANA ma biały wąski krawacik i małą plamkę na szyi, jest też o pół tonu jaśniejsza i odrobinkę mniejsza od reszty rodzeństwa. Rozrabiara.
DUNAJ ma tylko krawacik.
DABU ma najmniej białego, tylko malutką kropeczkę.
Fotki są bardzo ładne, zrobione nie przeze mnie, tylko przez zawodowego fotografa. A oto one :
Załączniki
DIANA
30.jpg (61.24 KiB) Przejrzano 1159 razy
DIANA z mamą Axaną
49.jpg (75.47 KiB) Przejrzano 1163 razy
DEJMOND
33.jpg (79.41 KiB) Przejrzano 1160 razy
DEJMOND
41.jpg (87.59 KiB) Przejrzano 1160 razy
DABU
38.jpg (80.59 KiB) Przejrzano 1160 razy
DABU
40.jpg (67.13 KiB) Przejrzano 1158 razy
DUNAJ
37.jpg (61.83 KiB) Przejrzano 1154 razy
DUNAJ
36.jpg (70.82 KiB) Przejrzano 994 razy
Ostatnio zmieniony czwartek 16 cze 2011, 13:20 przez 1e2w3a, łącznie zmieniany 3 razy.
"Pies nie dba o to, czy jesteś bogaty, czy biedny...
bystry czy tępy, mądry czy głupi.
Oddaj mu swoje serce, a on odda ci swoje.
O ilu ludziach można to powiedzieć?
Ilu ludzi może cię uczynić rzadkim, czystym i wyjątkowym?"
Fajnie rosną .
Dla mnie maluchy ("głowy") nie są podobne Nawet patrząc na te fotki po dwie na każdego malucha
To nic, że "najmniejsza", ale mnie się jakoś Diana najbardziej spodobała