obroża elektryczna
Re: obroża elektryczna
Odpowiem....
Ostatnio zmieniony piątek 31 paź 2008, 18:38 przez dorob62, łącznie zmieniany 1 raz.
"Pies może nauczyć małego chłopca wierności, wytrwałości oraz tego, żeby przed snem zakręcić się trzy razy w miejscu" - Robert Benchley
Ania W
emotikona??? On się nie okalecza.. on jest po prostu zły (zobacz jego opis:):):)
Nie chciałam komentować a wyrazić swoje emocje. Nie znam się na psach a tylko (lub aż) na dzieciach choć wiele podobieństw widzę.
Wg mnie
Ale może się mylę:)
Co do poznawania opinii w różnych kwestiach... masz rację. Choć wychodzę z założenia że nie muszę wiedzieć wszystkiego:)
Rozumiem że chodzi Ci o tegosamookaleczającym się ludkiem

Nie chciałam komentować a wyrazić swoje emocje. Nie znam się na psach a tylko (lub aż) na dzieciach choć wiele podobieństw widzę.
to na milion % nie dotyczy dzieci:) Choć wielu dorosłych by tak chciało.Tylko, że elementem wychowania jest również strach przed konsekwencją za złe postępowanie.
Wg mnie
to właśnie wychowywanie....skorygowanie pewnych zachowań.
Ale może się mylę:)
Co do poznawania opinii w różnych kwestiach... masz rację. Choć wychodzę z założenia że nie muszę wiedzieć wszystkiego:)
na tym się nie znam ale wiem że nie mogę zwolnić psa w lesie bo nie wolno.....Chyba że na polowanie, ale o tym nie wiem nic. I nie chcę wiedzieć.psa należy uczyć respektowania niektórych gatunków zwierzyny łownej, gdyż stanowi dla niej śmiertelne niebezpieczeństwo.
"Pies może nauczyć małego chłopca wierności, wytrwałości oraz tego, żeby przed snem zakręcić się trzy razy w miejscu" - Robert Benchley
-
a ja uważam że ostrzeżenie powinno być wydawane przez właściciela i dopiero jak pies totalnie oleje to trzeba go pogłaskać prądem. Przecież pies nie będzie tego nosił do końca życia i nie zawsze wyślemy mu ostrzeżenie pilocikiem...
"Zastanawiałeś się kiedyś, co one o nas muszą myśleć? No popatrz tylko - wracamy ze spożywczego z niesamowitą zdobyczą: kurczakiem, wieprzowiną, połową cielaka. Muszą myśleć, że jesteśmy najlepszymi myśliwymi na świecie!"
Powstał nowy wątek i wpisy zostały przeniesionie....
Wychowanie OGARA myśliwskiego ( jakoś tak).
Też szukałam:)
Wychowanie OGARA myśliwskiego ( jakoś tak).
Też szukałam:)
to ja dzisiaj nic już dzisiaj nie rozumiem i kolejny raz muszę zadać pytanie dlaczego?
Przecież obroża elektryczna nie jest podstawowym narzędziem wychowania psa myśliwskiego!
A teraz to wygląda że nie ma ogara "myśliwskiego" ( dla mnie to paradoks słowny) bez prądu.
Przecież obroża elektryczna nie jest podstawowym narzędziem wychowania psa myśliwskiego!
A teraz to wygląda że nie ma ogara "myśliwskiego" ( dla mnie to paradoks słowny) bez prądu.
a ja nie rozumiem czego nie rozumie ania w
wydzieliłam wątek ponieważ zeszliśmy z tematu obroży elektrycznej do innych i w osobnym watku chciałam dac szansę na kontynuację tych dyskusji tutaj pozostawiając placyk dla rozmowy o uzyciu obroży.

wydzieliłam wątek ponieważ zeszliśmy z tematu obroży elektrycznej do innych i w osobnym watku chciałam dac szansę na kontynuację tych dyskusji tutaj pozostawiając placyk dla rozmowy o uzyciu obroży.
Określ swoją wizję przyszłości. Zastanów się jaka jest jej cena? Postanów, że ją zapłacisz...
ad mod
trudno mi się tu połapać... teraz dwa wątki są całkiem bez sensu...!
trudno mi się tu połapać... teraz dwa wątki są całkiem bez sensu...!
w tym temacie Maciej pyta o to czy ktoś używa obroży elektrycznej i jakie są wyniki używania obroży, a w tamtym rozmowy na temat stosowania różnych środków wychowawczych w układaniu psa.
Określ swoją wizję przyszłości. Zastanów się jaka jest jej cena? Postanów, że ją zapłacisz...