Ale że jestem w zrzędliwym nastroju to trochę gadki umoralniającej.
Bardzo lubię dobierać reproduktory do suk, zdarza mi się doradzać w tej kwestii a lista potencjalnych reproduktorów dla moich suk jest robiona na długo przed ich pierwszym kryciem. Mam też typy dla suk z mojej hodowli - w razie gdyby ktos spytał mnie o radę

Ale bardzo trudno jest doradzić komuś kto nie wie czego chce. I to nie chodzi o brak kryteriów, bo kryteria na zasadzie "chce po prostu mieć szczeniaki", ale o to, że Tobie kryteria się zmieniaja - co sugeruje, że sprawę masz nie do końca przemyślaną. Najpierw piszesz, że ma polować i być masywny (co jest trudnym kryterium - bo bardzo subiektywnym, zalezacym od wieku psa i jego kondycji), potem sie okazuje, że jeszcze ma mieć zęby, nie mieć entropii i nie może być KW.
Drugą kwestią jest to, że odnoszę wrażenie, że chciałbyś, żeby to forumowicze odwalili za Ciebie całą czarną robotę z wyborem i napisali "jedź do tego", ewentualnie "wybierz mnie"

Do tego doradzanie jest batrdzo ryzykowne. Bo tak podchodząc do tematu do kogo będziesz miał pretensje jeśli z urodzonych szczeniąt częsć będziesz musiał uśpic z powodów rozszczepów, część będzie miała ropowice a pozostałe braki zębowe, wadliwe zgryzy i entropię? Może to czarnowidztwo, ale zdarzały się już w ogarach mioty gdzie nie było ani jednego żywego, zdrowego szczeniaka.
Życze trafnych wyborów i udanych szczeniąt. I daj znać na kogo się zdecydowałeś.