Strona 20 z 24
Re: Wypieki
: środa 01 kwie 2015, 21:43
autor: nulka
Nulcia, mam prostokątną formę z wyjmowanym dnem

Tak przypuszczałam
Lukrem cytrynowym ozdobię i też uprażę płatki migdałowe .Coś czuje ,że te mazurki będą hitem tych świąt

pierwszy raz piekłam
ja mam mały wybór, będzie keks bezglutenowy

Gosia nie płacz ja już nie mogę doczekać się dietki warzywnej (po świętach ) czuję się wtedy jak wiewiórka

a teraz na spacerze psy musza mnie ciągnąć

Re: Wypieki
: środa 01 kwie 2015, 21:49
autor: nulka
hania pisze:nulka pisze:
Wilga idziesz na łatwiznę z tym andrutem

Ale np ten śliwkowy, który ja robię jest lepszy na andrucie niż na cieście

Chętnie spróbujemy

tylko przepis prosim
[quoteA jak się robi spody na pokruszonych ciastkach - można to jeszcze zapiec?][/quote]
Wkleję stronkę z przepisem na sernik chałwowy ,chyba mogę? Nie jest to jakieś naruszenie?
http://www.slodkiefantazje.pl/przepisy/ ... eSupport=1" onclick="window.open(this.href);return false;
A kto już degustował cygański?, figowy widzę, ze też naruszony

jeszcze ciepłe były
Re: Wypieki
: czwartek 02 kwie 2015, 09:11
autor: Ewka
Dobra, mazurki na stół!

każdy foci swoje dzieło i wrzuca

Re: Wypieki
: czwartek 02 kwie 2015, 09:12
autor: kasiawro
A keksy mogą być, jutro odbieram?

Re: Wypieki
: czwartek 02 kwie 2015, 09:17
autor: Ewka
ma być produkcja własna... sorry, taki konkurs... ale zapraszamy do podziwiania

Re: Wypieki
: czwartek 02 kwie 2015, 09:22
autor: weszynoska
Moje baranki wielkanocne

Re: Wypieki
: czwartek 02 kwie 2015, 09:25
autor: Wilga
U lala

Re: Wypieki
: czwartek 02 kwie 2015, 10:03
autor: Ewka
Łał! Jakie ufryzowane

ale to przed upieczeniem?
Jeśli tak, to poprosimy jeszcze rumiane

Re: Wypieki
: czwartek 02 kwie 2015, 10:36
autor: nulka
Ewka pisze:ma być produkcja własna... sorry, taki konkurs... ale zapraszamy do podziwiania

Ja się nie bawię !
Raz ,że już nadgryzione

a dwa dekorowanie to moja bardzo słaba strona
i szukam tego lukru cytrynowego
Re: Wypieki
: czwartek 02 kwie 2015, 10:42
autor: Ewka
Aniu, wsyp do miski cukier puder, weź do ręki tłuczek, w naczynku miej sok z cytryny, dolewaj do cukru i ucieraj, aż otrzymasz odpowiednią konsystencję. Wtedy wylej na mazurek i rozprowadź i zostaw do zastygnięcia.