Strona 20 z 24

Re: Wypieki

: środa 01 kwie 2015, 21:43
autor: nulka
Nulcia, mam prostokątną formę z wyjmowanym dnem
:silacz: Tak przypuszczałam :)
Lukrem cytrynowym ozdobię i też uprażę płatki migdałowe .Coś czuje ,że te mazurki będą hitem tych świąt :lol: pierwszy raz piekłam :oops:



ja mam mały wybór, będzie keks bezglutenowy :placzek:
Gosia nie płacz ja już nie mogę doczekać się dietki warzywnej (po świętach ) czuję się wtedy jak wiewiórka :mrgreen: a teraz na spacerze psy musza mnie ciągnąć :roll:

Re: Wypieki

: środa 01 kwie 2015, 21:49
autor: nulka
hania pisze:
nulka pisze: Wilga idziesz na łatwiznę z tym andrutem :D
Ale np ten śliwkowy, który ja robię jest lepszy na andrucie niż na cieście :niewka:
Chętnie spróbujemy :) tylko przepis prosim :)

[quoteA jak się robi spody na pokruszonych ciastkach - można to jeszcze zapiec?][/quote]

Wkleję stronkę z przepisem na sernik chałwowy ,chyba mogę? Nie jest to jakieś naruszenie?

http://www.slodkiefantazje.pl/przepisy/ ... eSupport=1" onclick="window.open(this.href);return false;
A kto już degustował cygański?, figowy widzę, ze też naruszony
:mrgreen: jeszcze ciepłe były

Re: Wypieki

: czwartek 02 kwie 2015, 09:11
autor: Ewka
Dobra, mazurki na stół! :happy3: każdy foci swoje dzieło i wrzuca :dawaj:

Re: Wypieki

: czwartek 02 kwie 2015, 09:12
autor: kasiawro
A keksy mogą być, jutro odbieram? :D

Re: Wypieki

: czwartek 02 kwie 2015, 09:17
autor: Ewka
ma być produkcja własna... sorry, taki konkurs... ale zapraszamy do podziwiania :mrgreen:

Re: Wypieki

: czwartek 02 kwie 2015, 09:22
autor: weszynoska
Moje baranki wielkanocne

Obrazek

Re: Wypieki

: czwartek 02 kwie 2015, 09:25
autor: Wilga
U lala :marzyc_2:

Re: Wypieki

: czwartek 02 kwie 2015, 10:03
autor: Ewka
Łał! Jakie ufryzowane :D ale to przed upieczeniem?
Jeśli tak, to poprosimy jeszcze rumiane :dawaj:

Re: Wypieki

: czwartek 02 kwie 2015, 10:36
autor: nulka
Ewka pisze:ma być produkcja własna... sorry, taki konkurs... ale zapraszamy do podziwiania :mrgreen:
Ja się nie bawię ! :D
Raz ,że już nadgryzione :mrgreen: a dwa dekorowanie to moja bardzo słaba strona :cwaniak:

i szukam tego lukru cytrynowego

Re: Wypieki

: czwartek 02 kwie 2015, 10:42
autor: Ewka
Aniu, wsyp do miski cukier puder, weź do ręki tłuczek, w naczynku miej sok z cytryny, dolewaj do cukru i ucieraj, aż otrzymasz odpowiednią konsystencję. Wtedy wylej na mazurek i rozprowadź i zostaw do zastygnięcia.