OGARY POSZŁY w ŁOWISKO

Ł-Bohun

Re: OGARY POSZŁY w ŁOWISKO

Post autor: Ł-Bohun »

Niestety, sezon polowań zbiorowych ma sie już ku końcowi. Ostatnio ,co bohun się napracował i oszczekał na zbiorowym to jego:-). Mnie jakoś św. Hubert w tym sezonie nie darzył, ale za to obdarował mnie inaczej, a mianowicie, wspaniałym przyjacielem po pasji, co rekompensuje mi to w całości- można powiedzieć ,że nawet ponad najśmielsze moje oczekiwania. Ten sezon dopiero pokazał mi, co znaczy posiadać psa myśliwskiego. Nigdy nie sądziłem, że tak może być to wdzięczne.
Baster pisząc o smaku śmietanki (polując u boku z psem) miał rację i wiedział o czym pisze - doświadczyłem tego i przekonałem się, że smakuje ona wybornie, co nie oznacza, że bohun będąc na otoku zaniechał ciągnięcia mnie; ten to ma parę i nieustępliwość, a może to ja jestem do doopy przewodnikiem :mysl_1: gdzie to drugie jest bardziej prawdopodobne :placzek:

Jeszcze nie rozkminiłem jak tutaj wklejać foty - szkoda (może ktoś podpowie?) m.in. pierwszy w bohuna karierze byk jelenia :silacz:
Exitus acta probat
http://www.myslistwozogary.pl" onclick="window.open(this.href);return false; ; http://www.ogarowegranie.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
hodowla Ogarów Polskich - "Ogarowe Granie"
Awatar użytkownika
ania N
Gadu-Gadu: 0

Post autor: ania N »

Tu możesz przeczytać jak wklejać fotki viewtopic.php?f=30&t=155" onclick="window.open(this.href);return false;

Gratuluję byka :piwko:
„Jak ktoś chce coś robić to szuka sposobu, jak ktoś nie chce nic robić to szuka powodu."

https://www.facebook.com/HodowlaOgaraWislanaOsada/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Aszemi
Gadu-Gadu: 4921992
Kontakt:

Post autor: Aszemi »

Oto dzik Ł-Bohuna
Obrazek
Obrazek
Obrazek
"Pies nie dba o to, czy jesteś bogaty, czy biedny...
bystry czy tępy, mądry czy głupi.
Oddaj mu swoje serce, a on odda ci swoje.
O ilu ludziach można to powiedzieć?
Ilu ludzi może cię uczynić rzadkim, czystym i wyjątkowym?"
gryfna

Post autor: gryfna »

Ł-Bohun, gratuluję dzika! :)
To rzeczywiscie musi być wspaniałe uczucie dla myśliwego - iść w knieję mając u boku czworonożnego przyjaciela, doskonałego pomocnika. Wspólne łowy na pewno zacieśniają psio-ludzkie relacje i marzę, aby doświadczyć tego już jako diana z ogarem (lub dwoma, na pewno dwoma!) u boku.
My niestety już nie damy rady na zbiorówki w tym sezonie, ale przecież pozostaje jeszcze tropienie postrzałków na indywidualnych ;)
Awatar użytkownika
Małgorzata
Gadu-Gadu: 1028837

Post autor: Małgorzata »

Czytałam o pracy Waszych psów w Łowisku i myślałam "Wierny jeszcze ma czas , nauczy się...zaczniemy jesienią" . A tu niespodziewane zaproszenie ,spontaniczna decyzja i miałam okazję uczestniczyć w moim pierwszym polowaniu. Dzięki uprzejmości władz Koła Łowieckiego Ponowa ze Słubic i ogromnej pomocy i wsparciu bastera ,dla mnie i dla mojego psa było to niesamowite przeżycie i doświadczenie. To ogromna przyjemność patrzeć jak pies z taką pasją robi to co lubi najbardziej...Bałam sie oczywiście ,że nasz brak doświadczenia może wprowadzić zamieszanie na polowaniu ale wszyscy uczestnicy polowania wykazali mnóstwo zrozumienia i pies mógł pokazać swoje możliwości .Po dzisiejszym dniu wiem jakie mamy braki ,co należałoby przećwiczyć a przede wszystkim ,jestem przekonana ,że właśnie tego potrzebuje mój pies.
Mimo ogromnego zmęczenia musiałam się z Wami tym podzielić i dziękuję basterowi ,że przekonał mnie ,że błędem byłoby czekać na inną okazję kiedy pies jest w najlepszym wieku do szkolenia.
Dołączam zdjęcie...na razie tylko takim dysponuję ale może wyślę coś w późniejszym terminie.
Załączniki
IMG_1214.JPG
Małgorzata z WIERNY-m
Awatar użytkownika
Aszemi
Gadu-Gadu: 4921992
Kontakt:

Post autor: Aszemi »

No to gratulacje :silacz:
Obrazek
Obrazek
"Pies nie dba o to, czy jesteś bogaty, czy biedny...
bystry czy tępy, mądry czy głupi.
Oddaj mu swoje serce, a on odda ci swoje.
O ilu ludziach można to powiedzieć?
Ilu ludzi może cię uczynić rzadkim, czystym i wyjątkowym?"
Awatar użytkownika
ania N

Post autor: ania N »

Tak trzymać!!! Gratulacje za odwagę :silacz:
„Jak ktoś chce coś robić to szuka sposobu, jak ktoś nie chce nic robić to szuka powodu."

https://www.facebook.com/HodowlaOgaraWislanaOsada/" onclick="window.open(this.href);return false;
gryfna

Post autor: gryfna »

Małgorzato, gratuluję i ogromnie się cieszę, że kolejny ogar pokazał klasę na polowaniu :)
Tak trzymać!!! ;)
baster

Post autor: baster »

Małgorzato!
Super, super dla Twojej odwagi i zacięciu. Kiedy rano ujrzałem postac przypominającą wędkarza z kutra łowiącego dorsze i u boku pięknego ogara pomyślałem jest, bo chce mimo tego że pada deszcz.
Droga była krótka bo Twoje pytania wypełniły czas przejazdu odcinka prawie 100 km powrót taki sam.
Twoja mina wskazywała na to jak z każdą kobietą chcę tak chcę ale się.........
Dumny jestem ze i mnie się udało KOLEJNY OGAR W ŁOWISKU i to w rękach laika bo mogę tak to powiedziec bo jesteś WIELKA
Kiedy poszłaś w miot bez przekonania a ja siedząc na stanowisku wcale nie myślałem po co mnie tam posadzono w głowie miałem jedno czy ZAGRA.
Wierny ZAGRAŁ a potem pokazał jeszcze więcej i jeszcze więcej i to było piękne.
Pokazał też coś ale o tym na priv
Małgosiu gratuluję zaproszenia na polowanie hubertowskie przez wspaniałego Prezesa mojego koła.
Bądz dumna z Wiernego i pielęgnuj tego co nosi w sobie.
Pozdrawiam
Darz Bór
Awatar użytkownika
Wigro

Post autor: Wigro »

Gratulacje, super.
Nasza wioska jest coraz bardziej ciekawa i różnorodna.
Pozdrawiam
Ogar dobry:Gęby długiej. Paznokci tępych. Zadu przestronnego, łakomy, zwajca.
ODPOWIEDZ