Moderator: BACHMATsforanemroda
Haniu odsyłam Cię do działu championów i specjalnie dla Ciebie klejam:hania pisze:Nigdy nie słyszałam o czyms takim jak drugi Interchampion WystawyDanusia pisze:Nie musi, bo myślę ze Zenek ma szansę na drugi Interchampion Wystawy. Myślę, ,ze jest potrzebny do drugiego Intera.weszynoska pisze:Odżyłam deko, mózg zaczął mi pracować, chociaz nie do konca jeszczeale...mam pytanie w związku z przyznanymi tytułami
Czy jeśli Zenek ma interchampionat a Afekt dostał res Cacib to czy przypadkiem nie jest tak, że cacib na niego przechodzi???
Nie mam jeszcze siły szukac w regulaminach
Znam regulaminyDanusia pisze:Haniu odsyłam Cię do działu championów i specjalnie dla Ciebie klejam:hania pisze: Nigdy nie słyszałam o czyms takim jak drugi Interchampion Wystawy
APEL
od 2009 jest możliwość uzyskania drugiego Inter Championa tj. patrz strona Związku Kynologicznego -Informator-Komunikaty FCI
-Międzynarodowy Champion Piękności /C.I.B./-2*CACIB-y ( w tym jeden z zagranicy) i certyfikat użytkowości,
-Międzynarodowy Champion Wystawy /C.I.E./-4*CACIB-y z trzech różnych krajów ( nie potrzebny jest certyfikat użytkowości)
dotyczy to tylko P.K.R.-ów
ZENEK ma Międzynarodowy Champion Piękności /C.I.B./ i brakuje mu Międzynarodowy Champion Wystawy /C.I.E./
Dzięki Sławku.Iza i Sławek pisze:W temacie Tropki:
fragment wzorca -Kolor (maść) sierści
Głowa i uszy z wyjątkiem nalotów z obu stron czaszki podpalane, uszy nieznacznie ciemniejsze od reszty. Nogi, podbrzusze i uda również podpalane. Korpus czarny lub ciemnoszary, prawie czarny, w staropolskim języku myśliwskim zwany podżartym. Podpalenie zasadniczo żółte, ma różne natężenie tej barwy aż do rdzawo – cynamonowej, najbardziej cenionej u ogara polskiego. Włos biały dopuszczalny w kształcie strzałki przez głowę aż do nosa, na piersiach, końcach łap i na końcu ogona. W czapraku czarnym, zachodzącym aż na głowę, wyraźne punkty nad oczami o kolorze podpalenia, czerń zachodząca aż na kufę dyskwalifikuje ogara polskiego.
A teraz prosze się przyjrzeć Tropce (zdjęcia niestety, nie oddają prawdy)
Wzorzec nie określa rozmiarów minimalnych czapraka. U Tropki jest on niewielki, rozjaśniony, ale nie można powiedzieć, że nie wystepuje. (Co ciekawe, rozmiar czapraka u ogara może się zmieniać z wiekiem.) Jak umaszczenie wpływa na oceny Tropki nie wiem, to sprawa pomiędzy Nią a SędziamiAle mieści się w ramach wzorca. Po raz kolejny też apeluję o trochę zaufania do sędziego -jeżeli suka schodzi z ringów z oceną doskonałą a nie wylatuje dyskwalifikowana, to jest w porządku.
S.