Klubowa Goraj 15.05.2010

Archiwum - Wystawy w 2010 roku

Moderator: BACHMATsforanemroda

Awatar użytkownika
Aszemi
Gadu-Gadu: 4921992
Kontakt:

Re: Klubowa Goraj 15.05.2010

Post autor: Aszemi »

maciejasia pisze:Byłam, widziałam, potwierdzam...
Pan sędzia Bocianowski siłował się z psem - by otworzyć mu pysk, właścicielka siłowała się - by psa utrzymać ( przyszedł jej z pomocą pan - siadając na ogarze ), asystentka w tym czasie podeszła do psa od tyłu i ciagnęła go za ogon ...widok był koszmarny.

Sunia która nie pokazała zębów dostała bdb i to Łuna była- dla nich była to pierwsza wystawa i właścicielka się nie zraziła a to najważniejsze zresztą porozmawiam z nią o tym przy najbliższej okazji ;)
maciejasia pisze:Dwa tygodnie wcześniej byłam na wystawie w Bydgoszczy..ten sam sędzia, ta sama asystentka..
Gdy weszlismy na ring - pierwszy raz w życiu zresztą, pan sędzia Bocianowski zapytał...jak nazywa się suka i z jakiej jest hodowli....Gdy uzyskał taką informację, powiedział - nie lubię psów po Łownej, brzydkie jesteście...
masakra jakaś jejku dobrze że mi się takie coś nie trafiło bo by sędzia chyba musiał pisać skargę na mnie :evil:
Obrazek
Obrazek
"Pies nie dba o to, czy jesteś bogaty, czy biedny...
bystry czy tępy, mądry czy głupi.
Oddaj mu swoje serce, a on odda ci swoje.
O ilu ludziach można to powiedzieć?
Ilu ludzi może cię uczynić rzadkim, czystym i wyjątkowym?"
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Post autor: Ania W »

Aszemi pisze:
Sunia która nie pokazała zębów dostała bdb i to Łuna była- dla nich była to pierwsza wystawa i właścicielka się nie zraziła a to najważniejsze zresztą porozmawiam z nią o tym przy najbliższej okazji ;)
Wiem, że właścicielka sie nie zraziła i pracuje nad tym ;) ale najważniejsze jest to żeby pies się nie zraził...
Awatar użytkownika
koralina

Post autor: koralina »

Witam wszystkich, tu właścicielka Łuny (pieska który nie chciał pokazać zębów).To była dla nas pierwsza wystawa i przyznaję, że jak teraz na to patrzę, to powinnam zabrać psa i zejść z ringu. Pies jest mój i ja za niego odpowiadam. Niestety zabrakło mi obycia i doświadczenia, nie wiedziałam co zrobić. Jak już się wszystko działo to zupełnie się pogubiłam i dopiero później do mnie dotarło, że to było bez sensu. Poza tym, nie zauważyłam, że ktoś ciągnął Łunę za ogon... Łuna jest po wypadku i jest troszkę "niedotykalska" i nie wiedziałam, że taki będzie rozwój akcji. Ćwiczyłyśmy pokazywanie ząbków, ale jak się okazało mało skutecznie. Ta sytuacja wogóle nie powinna mieć miejsca i bardzo wszystkich przepraszam z całe zajście.
ps. dziękuję Aniom za wsparcie
Awatar użytkownika
hania
Gadu-Gadu: 4788548

Post autor: hania »

Witaj :)
Macie jeszcze masę czasu, żeby się nauczyć :). A świadomość co powinno się zrobić zazwyczaj przychodzi później - tak to już jest.
Awatar użytkownika
100lic
Gadu-Gadu: 650131

Post autor: 100lic »

Na stronie Klubowej jest już relacja z Wystawy.
Zapraszam do obejrzenia.
http://www.ogaryigoncze.pl/pl/galeria/2 ... -oigp.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Tomasz Warszawa
Awatar użytkownika
Leszek

Post autor: Leszek »

koralina pisze:. Ta sytuacja wogóle nie powinna mieć miejsca i bardzo wszystkich przepraszam z całe zajście.
ps. dziękuję Aniom za wsparcie
Ty nie masz za co przepraszać, :mysl_1: tak naprawdę gdyby sędziowe mieli więcej taktu, zrozumienia i chęci do współpracy do tego by nie doszło. :wstydek:
I tak dobrze, że za takie traktowanie żaden pies (nie wyłączając mojego Amona) nie wykorzystał zębów do odpowiednich celów. :jezyk_3:
Amonowo pozdrawia leszek.piechocki@wp.pl
Awatar użytkownika
ania N

Post autor: ania N »

100lic, świetna fotorelacja-dzięki :piwko:
„Jak ktoś chce coś robić to szuka sposobu, jak ktoś nie chce nic robić to szuka powodu."

https://www.facebook.com/HodowlaOgaraWislanaOsada/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Leszek

Post autor: Leszek »

Fakt fajny fotoreportaż, ..........i nawet sporo zdjęć Amona :szacun_1: :piwko:
Amonowo pozdrawia leszek.piechocki@wp.pl
Awatar użytkownika
koralina

Post autor: koralina »

Dziękujemy za miłe słowa Hani i Leszkowi :)
Awatar użytkownika
ania N

Post autor: ania N »

A jeszcze jak by się dało podpisać te zdjęcia to byłoby jeszcze lepiej :prosze_1:
„Jak ktoś chce coś robić to szuka sposobu, jak ktoś nie chce nic robić to szuka powodu."

https://www.facebook.com/HodowlaOgaraWislanaOsada/" onclick="window.open(this.href);return false;
ODPOWIEDZ