Dokładnie. Eria to naprawdę nie wiem kogo mi najbardziej przypomina. Kufa Vikowa (i Bonowa), uszy po mamusi, oczy i czaprak po tatusiu, a postura to nie wiadomo po kim bo drobniejsza i mniejsza niż rodzice. A dziadka Aresa to w niczym nie widać (no może tylko ten wzrost). I do tego oczy na zdjęciach wychodzą jakieś ciemniejsze niż w rzeczywistości. Pies ma 78 chromosomów (czyli 39 par) to istnieje o wiele większa liczba mozliwych kombinacji chromosom matczyny-chromosom ojcowski niż to ma miejsce u człowieka i stąd ta duża różnorodność.kasiawro pisze:Głowa jednego dziadka, ogon drugiego, oczy taty, ucho mamy - nic w przyrodzie nie ginie
Miot "E" w hodowli "Sokoli Lot" - Bona i Wrzos
- 1e2w3a
- Gadu-Gadu: 0
- Kontakt:
Re: Miot "E" w hodowli "Sokoli Lot" - Bona i Wrzos
Wzrostowo Elja ma ok.57 cm
Może w sobotę uda się zrobić nowe fotki jak będziemy na psim przedszkolu, bo obiecali skosić trawę na placyku treningowym
Mam też kilka fotek Elji "psa wodnego", ale ciągle czasu brak na ich wrzucenie do komputera. Elja uwielbia wodę - fontanna, deszcz, kąpiele jej nie straszne....Uwielbia chodzić w deszczu i łapać krople. Mam nadzieję zaskoczyć ją w sierpniu wyjazdem nad jezioro na Mazury na 6 dniowy obóz szkoleniowy....

Może w sobotę uda się zrobić nowe fotki jak będziemy na psim przedszkolu, bo obiecali skosić trawę na placyku treningowym

Mam też kilka fotek Elji "psa wodnego", ale ciągle czasu brak na ich wrzucenie do komputera. Elja uwielbia wodę - fontanna, deszcz, kąpiele jej nie straszne....Uwielbia chodzić w deszczu i łapać krople. Mam nadzieję zaskoczyć ją w sierpniu wyjazdem nad jezioro na Mazury na 6 dniowy obóz szkoleniowy....

Ania M., Wrzos z Zatrzebia & Elja Sokoli Lot
- 1e2w3a
- Kontakt:
Sześciomiesięczny BORAT/ELF
Rozrósł sie i nabrał masy, coraz bardziej przypomina mamusię. Podobno jest wodołazem i nawet w pochmurny dzień musi zaliczyc kapiel w pobliskim stawie.
Rozrósł sie i nabrał masy, coraz bardziej przypomina mamusię. Podobno jest wodołazem i nawet w pochmurny dzień musi zaliczyc kapiel w pobliskim stawie.
- 1e2w3a
- Kontakt:
Pozdrowienia z Wiednia - sześciomiesięczna EDDA/SABA
- Angelika
Edda dobrze się ustawiła w życiu
fajnie rosną wszystkie

- 1e2w3a
- Kontakt:
Dziś, tj. 17.11.2018 suczki i pieski z miotu "E" kończą pierwszy rok życia. Wszystkiego najlepszego.
Na zdjęciach poniżej moja roczna suczka ERIA, a na zdjęcia pozostałych trzeba będzie trochę poczekać.

Na zdjęciach poniżej moja roczna suczka ERIA, a na zdjęcia pozostałych trzeba będzie trochę poczekać.
- Załączniki
-
- DSC_3272.JPG (123.08 KiB) Przejrzano 2537 razy
-
- DSC_3305.JPG (84.46 KiB) Przejrzano 2537 razy
-
- DSC_3326.JPG (146.61 KiB) Przejrzano 2537 razy
-
- DSC_3174.JPG (89.49 KiB) Przejrzano 2537 razy
-
- DSC_3202.JPG (115.13 KiB) Przejrzano 2537 razy
Wszystkim Bonowo-Wrzosowym E-dzieciakom życzymy wielu fajnych spacerów, zdrowia. Niech będą radością dla swoich "ludziów"
Całusy przesyła tatuś Wrzos i siostra Elja
Całusy przesyła tatuś Wrzos i siostra Elja
Ania M., Wrzos z Zatrzebia & Elja Sokoli Lot

Eria bardzo podobna do Czelnej

"...wcale nie wyprzedziliśmy zwierząt i roślin na drodze ewolucji. Po prostu one poszły w jedną stronę, a my w drugą."
- 1e2w3a
- Kontakt:
Trzynastomiesięczna ELJA, taki "klonik" mamusi z niej rośnie.
- Załączniki
-
- ELJA, mam wrazenie ze to Bona na mnie patrzy
- 20190101_151721.jpg (52.39 KiB) Przejrzano 2399 razy
-
- ELJA w zabawie z tatusiem Wrzosem
- 20181217_122132.jpg (80.36 KiB) Przejrzano 2399 razy