Rosia z Przewiesia
Re: Rosia z Przewiesia
jedno jest pewne. Rosia zwracała uwagę przechodniów. Pewnie z 20 tazy odpowiadałem, że to ogar polski, żadnego psa nie widziałem, żeby był tak wypytywany,
Hmmmm. Zdecydowana większość hodowców ogarów jest pasjonatami bo ogar to rasa dla pasjonatów (ani na tym dużo zarobić, ani poszaleć na BIS-ach, ani na zawodach).Psin+co pisze:chociaż on jest chyba bardziej pasjonatem niż hodowcą![]()
Haniu, oczywiście nikomu nie odmawiam pasji. Chciałem tylko podkreślić, że panu Kartawikowi, w zamian za trud sprowadzenia psów z Białorusi, należy się " informacja zwrotna". Między innymi dlatego założyłem Bezie bloga, a o psychice rodzeństwa pisaliśmy w wątku o naszym spacerze.
A teraz Ergo dołożył doskonałą ocenę z wystawy, Burza też już była, a ja czuję, że powinienem się wybrać.....
PS. Ergo, czy w tej pozie na "stój" to można mieć głowę na wysokości kolan?
A teraz Ergo dołożył doskonałą ocenę z wystawy, Burza też już była, a ja czuję, że powinienem się wybrać.....
PS. Ergo, czy w tej pozie na "stój" to można mieć głowę na wysokości kolan?
Miłego,
Witold
Witold
Pewnie wszystko zależy od wielkości wystawiającego
W moim przypadku nie da się 

I tu się właśnie różnimy. Bo naprawdę nic nie ujmując panu Kartawikowi uważam, że każdemu hodowcy, którego to interesuje należy informacja zwrotna. Tylko dzięki temu ogary będą coraz lepsze.Psin+co pisze:Haniu, oczywiście nikomu nie odmawiam pasji. Chciałem tylko podkreślić, że panu Kartawikowi, w zamian za trud sprowadzenia psów z Białorusi, należy się " informacja zwrotna".
W sumie to nie znajduję różnicy pomiędzy wypowiedziami
Psin+co nie napisał , że innym hodowcom się nie należy. A to, że akurat nasze ogarki pochodzą od p. Kartawika, to determinuje, że jemu należą się informacja zwrotna, a także nasza duża wdzięczność, że wyszukał za granicą świetnego psa, na tatusia naszych pociech.

W moim przypadku czuję się zobowiązany wobec mojego hodowcy, a oczywiście innym hodowcom życzę podobnie zobowiązanychhania pisze:I tu się właśnie różnimy. Bo naprawdę nic nie ujmując panu Kartawikowi uważam, że każdemu hodowcy, którego to interesuje należy informacja zwrotna. Tylko dzięki temu ogary będą coraz lepsze.Psin+co pisze:Haniu, oczywiście nikomu nie odmawiam pasji. Chciałem tylko podkreślić, że panu Kartawikowi, w zamian za trud sprowadzenia psów z Białorusi, należy się " informacja zwrotna".

Ale możemy się nie zgadzać. Twierdzenie " uważam, że każdemu hodowcy, którego to interesuje należy informacja zwrotna. Tylko dzięki temu ogary będą coraz lepsze." jest tylko w pierwszej części prawdziwe. Ja słowo "tylko" zamieniłbym na "być może". Bo co będzie, jak iluś hodowców dowie się o entropium i innych wadach? I powie - sorry taki mamy klimat...
Ale nie powtarzajmy wątków "jak ratować rasę" w blogu Rosi, która i śliczna, i przefajna, ale może w końcu na nas nawarczeć

Miłego,
Witold
Witold
Dołączamy się do gratulacji za zwycięstwa na wystawie !Powtórzę śliczna ogarka!
Chętnie bym zacytowała parę Twoich słów ,ale zaraz zmykam do pracy i nie będę miała czasu na polemikę ...tak tylko napomknę ,że gdyby nie pasja wielu ludzi to cienko byłoby z ogarami ,bardzo cienko .Dobrze,że niektórym
z czasem zmienia się myślenie 
Chętnie bym zacytowała parę Twoich słów ,ale zaraz zmykam do pracy i nie będę miała czasu na polemikę ...tak tylko napomknę ,że gdyby nie pasja wielu ludzi to cienko byłoby z ogarami ,bardzo cienko .Dobrze,że niektórym

Dobrze, to ostatni wpis, jeśli zakładamy że galeria to nie miejsce na takie rozmowy.
Jak hodowca się dowie o entropium to może coś zrobić. Może też nic nie robić, albo może nic nie robić z punktu widzenia osób postronnych. Jeżeli nie będzie wiedział to nawet nie będzie mógł świadomie podjąć decyzji, że nic z tym nie robi.
Jak hodowca się dowie o entropium to może coś zrobić. Może też nic nie robić, albo może nic nie robić z punktu widzenia osób postronnych. Jeżeli nie będzie wiedział to nawet nie będzie mógł świadomie podjąć decyzji, że nic z tym nie robi.