Gryzoń wśród labradorów

Awatar użytkownika
Iza i Sławek
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Re: Gryzoń wśród labradorów

Post autor: Iza i Sławek »

BiS wygrywały ogary i raczej nie były to fuksy ;)
Nie mam możliwości podania wystawy (poszukam, może znajdę) ale na pewno wystawy wygrywały:
Syriusz z Gończaków, Dusiołek z Gończaków (pierwszy interchampion), Czarownica z Gończaków, Saksofon Goniwiatr
.....i nie były to wystawy klubowe :D
Czyli nie ma co kombinować, ogar też może wygrać !!!
S.
Wesna z Gończaków
Awatar użytkownika
panbazyl
Kontakt:

Post autor: panbazyl »

a co to ogar sroce spod ogona wypadł? Wygrać może i będzie wygrywał.

Szkoda tylko, ze sukces ma wielu ojców a porażka żadnego....
labradory i ogar :) rozety na zamówienie https://www.facebook.com/HerbuBazylFciKennel" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Iza i Sławek
Kontakt:

Kwestia znajomości rasy.
Sędziowie wybierający BiS, zwykle promuja na podium rasy które znają. Sędzia który w "przelocie" widział ogara (albo inną "niszową" rasę) nie będzie ryzykował.
Ergo: Im więcej Ogara na wystawach, tym więcej sukcesów !!!
Czego wszystkim nam życzę.
Wesna z Gończaków
Awatar użytkownika
Ewka

Post autor: Ewka »

panbazyl pisze:a co to ogar sroce spod ogona wypadł? Wygrać może i będzie wygrywał.

Szkoda tylko, ze sukces ma wielu ojców a porażka żadnego....
W tym przypadku jest jedna i to matka! ;)
Magda ogromne gratulacje :brawo_1: :brawo_1: :brawo_1:
Byleby w sercu ciągle maj!
Awatar użytkownika
qzia
Gadu-Gadu: 9909298
Kontakt:

Post autor: qzia »

Zazdroszczę wyjazdu. :marzyc_2: Uwielbiam zwiedzanie. Honduras, Costa Rica i Panamerica nawet nie wiem gdzie to jest ;) Mołdawia już trochę lepiej. Ale, że na razie jestem szczęśliwą posiadaczką zepsutej lodówki :placzek: z jeszcze bardziej zepsutą zawartością :strach_2: więc CACIBy z Druskienik, na które mieliśmy ochotę, poszły w odstawkę. :niewka: Zostaje stare polskie Zakopane i I Międzynarodówka z górolami. :happy3: :happy3:
Awatar użytkownika
Iza i Sławek
Kontakt:

Honduras i Kostaryka to Ameryka środkowa.
A Panamerica to określenie - najbardziej znane dotyczy drogi Panamerykańskiej ciągnącej się od Alaski aż po Patagonię (najdłuższa droga świata)
Czyli Championat regionu. (Może byśmy ze Słowakami zrobili Chapionat Tatr albo z Rosjanami i Litwinami Ch. Mazur ;) )
My wybieramy Druskienniki -bliżej mam :D
Magda, widzimy się ?
Wesna z Gończaków
Awatar użytkownika
qzia
Kontakt:

Może i bliżej ale opłaty wystawowe ciut inne. A z Zakopca planuję w sobotę na Turbacz się wybrać. To się ogry wylatają. :happy3: :happy3:
Awatar użytkownika
panbazyl
Kontakt:

Post autor: panbazyl »

Iza i Sławek pisze:Honduras i Kostaryka to Ameryka środkowa.
A Panamerica to określenie - najbardziej znane dotyczy drogi Panamerykańskiej ciągnącej się od Alaski aż po Patagonię (najdłuższa droga świata)
Czyli Championat regionu. (Może byśmy ze Słowakami zrobili Chapionat Tatr albo z Rosjanami i Litwinami Ch. Mazur ;) )
My wybieramy Druskienniki -bliżej mam :D
Magda, widzimy się ?
pięknie to wyjaśniłeś. Szkoda, że właśnie my tu w naszej części Europy sie dogadać nie mozemy i nie mamy championatu Europy Środkowej dla przykładu. Aby zdobyc championaty tzw regionalne należy wcześniej zdobyć ileś tam championatów konkretnych krajów, więc to nie takie hop-siup.

Sławku - prawdę mówiąc nie myślałam o wystawach :wstydek: ale moze czas zacząć myśleć - zwłaszcza w dobrym towarzystwie. Co w razie pisz mi na maila panbazyl@wp.pl pomysły (tylko, ze za chwilę znów znikam z Pl w sprawach służbowych tym razem i bez psów do Szwajcarii.
labradory i ogar :) rozety na zamówienie https://www.facebook.com/HerbuBazylFciKennel" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Iza i Sławek
Kontakt:

Iza i Sławek pisze: Syriusz z Gończaków, Dusiołek z Gończaków (pierwszy interchampion), Czarownica z Gończaków, Saksofon Goniwiatr...
No i dostałem po uszach za sklerozę :D
Zapomniałem o Rzepisze z Gończaków -KWPR, Racibórz, 10 czerwca 2012 r.
Wesna z Gończaków
Awatar użytkownika
qzia
Kontakt:

Myślę, że statystycznie każda rasa kiedyś wygrała BISy. W tym roku prawie co tydzień jestem na wystawie i na finałowym podium ogara nie widziałam. Nawet na grupie VI na I miejscu widziałam tylko Harfę w Łodzi. Nie pamiętam jak było z Runo w Głogowie :mysl_1: Za to beagli i dalmatyńczyków już kilka.
ODPOWIEDZ