Zachowania agresywne wobec innych psów-wirtualny eksperyment

Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Re: Zachowania agresywne wobec innych psów-wirtualny eksperyment

Post autor: Ania W »

Iza i Sławek pisze: W naszym oddziale liczą się np. ze środowiskiem ON - na zebrania stawia się zawsze ok 20 osób.
Z nimi się liczy każdy, kto choć raz był przy ringu tej rasy na wystawie :D

Sławku, ale ja nie mam za bardzo ochoty na przepychanki między frakcjami - jestem z zasady apolityczna ;) Nie będę się przepychała z maltańczykami ;).

To o czym ja piszę to nie jest kwestia interesów poszczególnych grup, ale ( jak mi się wydaje) "oczywista oczywistość" jeżeli chodzi o funkcjonowanie takiej struktury. Powtarzam się, ale dlaczego na jedno pismo szeregowi członkowie mogą być "wzywani na dywanik" niemalże w trybie natychmiastowym,a inne kierowane do tej samej instytucji pozostają bez echa? Wydawałoby się mała rzecz ale jak dobrze pokazuje pewne schematy.
Iza i Sławek pisze: Bo przecież to ZKwP jest dla nas, a nie my dla niego
Bardzo chciałabym mieć takie poczucie....
Może nawet kiedyś na takim zebraniu się pojawię...ale czy jedno zebranie w roku coś zmieni? Szczerze wątpię....

Qzia, Ty szczęściaro :D
Awatar użytkownika
hania
Gadu-Gadu: 4788548

Post autor: hania »

Sławku czasem mam wrażenie, że piszemy o innych organizacjach. I jak napisałam powyżej w sprawie eliminacji na MŚ nikt odpowiedzi na pismo nie dostał. W sprawie PP też nie.
Awatar użytkownika
Iza i Sławek
Kontakt:

Post autor: Iza i Sławek »

Nie bronię ZKwP, chociaż tak to wygląda. Widzę masę układzików, kolesiostwa. Spotkałem wielu niesympatycznych sędziów, działaczy . I niekompetentnych też. I uważam, że mamy dwie drogi
Pierwsza - zostawić ich w spokoju, niech będą to ONI, zaciskać zęby i psioczyć po kątach, czyli tak naprawdę "zabetonować" obecny stan, albo droga nr.2 - wykorzystywać narzędzia statutowe i poniekąd wymusić inne działanie.
Kasia wspomniała o sędziowaniu pod wpływem ( :zly1: ) -z doświadczenia wiem, że w oddziałach (przynajmniej w W-wie) sekcje mają ogromny wpływ na dobór sędziego na wystawę. Wystarczy trochę inwencji, a X nigdy nie będzie sędziował. A zarząd odziału Y raczej przychyli się do opinii za którą stoi kilkadziesiat głosów w wyborach (bo przecież chce być wybrany ;) ) Ot i cała filozofia.
Naprawdę mamy ( a raczej, mozemy mieć) ogromny wpływ na działalność Związku
Wesna z Gończaków
Awatar użytkownika
Ewka

Post autor: Ewka »

Iza i Sławek pisze:Kasia wspomniała o sędziowaniu pod wpływem ( :zly1: ) -z doświadczenia wiem, że w oddziałach (przynajmniej w W-wie) sekcje mają ogromny wpływ na dobór sędziego na wystawę. Wystarczy trochę inwencji, a X nigdy nie będzie sędziował.
Sławku, a po co w tym przypadku inwencja? Czyż oczywistym być nie powinno, że za sędziowanie pod wpływem alkoholu jest dożywotnia dyskwalifikacja? Czy trzeba o to zabiegać specjalnie i uruchamić jakieś układy, stosować naciski, wykorzystywać argument siły głosów na zebraniach ?
Byleby w sercu ciągle maj!
Awatar użytkownika
qzia
Gadu-Gadu: 9909298
Kontakt:

Post autor: qzia »

Ewka pisze:
Iza i Sławek pisze:Kasia wspomniała o sędziowaniu pod wpływem ( :zly1: ) -z doświadczenia wiem, że w oddziałach (przynajmniej w W-wie) sekcje mają ogromny wpływ na dobór sędziego na wystawę. Wystarczy trochę inwencji, a X nigdy nie będzie sędziował.
Sławku, a po co w tym przypadku inwencja? Czyż oczywistym być nie powinno, że za sędziowanie pod wpływem alkoholu jest dożywotnia dyskwalifikacja? Czy trzeba o to zabiegać specjalnie i uruchamić jakieś układy, stosować naciski, wykorzystywać argument siły głosów na zebraniach ?
:gleba: :gleba: :gleba: Ten pan jest, a przynajmniej był, nie do ruszenia. Wolałam przymknąć oko niż się całemu ZKwP narażać. Szkoda mi tylko Kuby, jako przedstawiciela młodzieży, że musi w czymś takim uczestniczyć. :(
Awatar użytkownika
Iza i Sławek
Kontakt:

Ewo, jak najbardziej tak !!!
Nie byłam świadkiem sędziowania o którym pisała Qzia, ale wydaje mi się że "wszyscy widzieli, wszyscy wiedzieli, nikt nie powiedział" a udowodnić sędziowanie pod wpływem po czasie jest trudno. Być może w tym wypadku zadziałał, "Brak reakcji" :zly1:
Wrócę do wystawy klubowej w Piotrkowie - reakcja była i ta pani nie sędziuje. A mechanizm który opisałem, zadziała w przypadku wystawy Qzii - tzn. Mleko się rozlało, i należy się zabezpieczyć przed następnymi takimi "atrakcjami"

Qzia, nie ma ludzi "nie do ruszenia" -wszystko zależy od użytej siły. Praw fizyki nie zmienisz ;)
Wesna z Gończaków
Awatar użytkownika
hania
Gadu-Gadu: 4788548

Post autor: hania »

Iza i Sławek pisze:Ewo, jak najbardziej tak !!!
Nie byłam świadkiem sędziowania o którym pisała Qzia, ale wydaje mi się że "wszyscy widzieli, wszyscy wiedzieli, nikt nie powiedział" a udowodnić sędziowanie pod wpływem po czasie jest trudno. Być może w tym wypadku zadziałał, "Brak reakcji" :zly1:
Wrócę do wystawy klubowej w Piotrkowie - reakcja była i ta pani nie sędziuje. A mechanizm który opisałem, zadziała w przypadku wystawy Qzii - tzn. Mleko się rozlało, i należy się zabezpieczyć przed następnymi takimi "atrakcjami"

Qzia, nie ma ludzi "nie do ruszenia" -wszystko zależy od użytej siły. Praw fizyki nie zmienisz ;)
Dla mnie to reakcja powinna być przed wejściem takiego sędziego na ring i nie wymuszona przez wystawców. Są inni sędziowie, są organizatorzy. Dlaczego przymykają na to oko?
Jak dla mnie to nie taka kolejność powinna być i nie reakcja wystawców powinna decydować o karach nałożonych na takiego sędziego. Dokładnie to co napisała Ewa - dlaczego w takim przypadku trzeba stosować naciski, żeby działało?
Awatar użytkownika
Iza i Sławek
Kontakt:

Haniu, dlatego że jest .......... (gryzę się w klawiaturę ;) )
A wszyscy dobrze wiemy że .......... sam się nie posprząta
Wesna z Gończaków
Awatar użytkownika
qzia
Gadu-Gadu: 9909298
Kontakt:

Post autor: qzia »

Tu dodam, że pana tego widziałam co najmniej 2 razy w stanie wskazującym. I nie tylko ja tam byłam. Więcej nie piszę. :niewka:
Awatar użytkownika
miszakai
Kontakt:

Post autor: miszakai »

weszynoska :zgoda:
Obrazek
ODPOWIEDZ