Zresztą myślę że Qzia już Ci wyjaśniła wszystko w ostatnim poście - po prostu hodowcy nie wiedzą jaka ma być psychika rasy którą hodują

Pzdr.
Moderatorzy: BACHMATsforanemroda, eliza
Nie jestem do końca przekonany , "jaka powinna być psychika ogara", ale jestem pewien, że każdy, kto pochował w życiu kilka psów jest w stanie wyliczyć tych kilka cech, które są absolutnie niedopuszczalne w psiej psychice. Bez względu na specyfikę Rasy i nieumiejętność Właściciela.qzia pisze:A może ustalimy jaka powina być psychika ogara, bo we wzorcu nie ma o tym za bardzo.![]()
Koty, które znam, jak się zdaje bardzo to lubią. I to bardziej nawet niż ja sam lubię koty. (A lubię! I mam swoje ulubione.) Jakkolwiek bym ich nie odwracał.SARABANDA pisze:... I jakkolwiek odwróciłeś kota ogonem ...
Popatrz, a ja głupol myślałem do tej pory, że i wygląd i cechy charakteru, (czyli cała Rasa i całe piękno Rasy), są pochodnymi celu, do którego potrzebowano takich a nie innych psów.qzia pisze:To oczywiste, bo my hodowcy patrzymy głównie na eksterier.A ten mam opisany we wzorcu.
![]()
Ogończyku, nic dodać nic ująć.ogończyk pisze:Popatrz, a ja głupol myślałem do tej pory, że i wygląd i cechy charakteru, (czyli cała Rasa i całe piękno Rasy), są pochodnymi celu, do którego potrzebowano takich a nie innych psów.Pzdr.
Amen. Niezaleznie czy nalezymy do osob ceniacych gon czy do grupy widzacej ogary jako przemile kanapowce sa pewne cechy, ktore przeszkadzaja psu i wlascicielowi w normalnym funkcjonowaniu i ktore powinny byc niedopuszczalne.ogończyk pisze: Nie jestem do końca przekonany , "jaka powinna być psychika ogara", ale jestem pewien, że każdy, kto pochował w życiu kilka psów jest w stanie wyliczyć tych kilka cech, które są absolutnie niedopuszczalne w psiej psychice. Bez względu na specyfikę Rasy i nieumiejętność Właściciela.
Amen. Niezaleznie czy nalezymy do osob ceniacych gon czy do grupy widzacej ogary jako przemile kanapowce sa pewne cechy, ktore przeszkadzaja psu i wlascicielowi w normalnym funkcjonowaniu i ktore powinny byc niedopuszczalne.