Ogar polski rodowodowy do adopcji
Re: Ogar polski rodowodowy do adopcji
Jeżeli pewne jest, że kurację lekami trzeba będzie powtarzać a z drugiej strony jest duże prawdopodobieństwo, że kastracja pomoże to ja bym kastrowała.
Bea jeżeli pies ma takie problemy z prostatą to jego nasienie też raczej nie jest świetnej jakości.
Bea jeżeli pies ma takie problemy z prostatą to jego nasienie też raczej nie jest świetnej jakości.
Ja też uważam, że kastracja jest lepszą opcją.
Abstrahując od linii czy rodowodów to wcale nie powiedziane, że pies zrobi uprawnienia poza tym wątpię, żeby z taką przypadłością był w stanie skutecznie kryć.Nawet bez problemów z prostatą nie wiadomi czy w ogóle jest płodny. Z resztą nawet bez problemów zdrowotnych jest już dość wiekowy...
Moim zdaniem trzymanie mu jajek tylko dlatego, że być może ktoś kiedyś zdecyduje się na krycie jest bez sensu - nie wiem czy jakiś hodowca zdecydowałby się na krycie psem, który jest zależny od leków.
Poza tym teraz fundusz działa i może jakoś wspierać...a co będzie za 2-3 lata? Trudno powiedzieć
I jeszcze jedno - jeżeli ten pies miałby zmienić dom to będzie szukał domu jako zdrowy ( mam nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby
) wykastrowany samie, a nie pies chory zależny od leków co w sposób oczywisty będzie nakładało zobowiązania finansowe na nową rodzinę.
Abstrahując od linii czy rodowodów to wcale nie powiedziane, że pies zrobi uprawnienia poza tym wątpię, żeby z taką przypadłością był w stanie skutecznie kryć.Nawet bez problemów z prostatą nie wiadomi czy w ogóle jest płodny. Z resztą nawet bez problemów zdrowotnych jest już dość wiekowy...
Moim zdaniem trzymanie mu jajek tylko dlatego, że być może ktoś kiedyś zdecyduje się na krycie jest bez sensu - nie wiem czy jakiś hodowca zdecydowałby się na krycie psem, który jest zależny od leków.
Poza tym teraz fundusz działa i może jakoś wspierać...a co będzie za 2-3 lata? Trudno powiedzieć

I jeszcze jedno - jeżeli ten pies miałby zmienić dom to będzie szukał domu jako zdrowy ( mam nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby

- qzia
- Gadu-Gadu: 9909298
- Kontakt:
Popieram. Kasia
- wszoleczek
- Gadu-Gadu: 3431453
- Kontakt:
A ja popieram Beę, Hanię, Anię i Kasię oraz pozostałych popierających 

Byleby w sercu ciągle maj!
Po rozważeniu wielu za i przeciw obu kuracji (leczeniu ypozanem i kastrowaniu) zdecydowałam, że najpierw spróbujemy podleczyć Karo. Może kuracja zadziała na tyle dobrze, że nie trzeba będzie podejmować decyzji radykalnej. Głównie ze względu na to aby pies "okrzepł" w nowym domu, to jest też potrzebne nowym opiekunom. Pierwszy etap leczenia zafundujemy obie z Wilgą, będziemy obserwować jakie są wyniki.
I kilka zdjęć Karo
I kilka zdjęć Karo
- Załączniki
-
- Portecik
- portrecik 1 zmniejszenie.JPG (57.99 KiB) Przejrzano 1648 razy
-
- co oni ciekawego widzą?
- co tam jest ciekawego.JPG (67.91 KiB) Przejrzano 1649 razy
-
- odpoczywam.JPG (73.27 KiB) Przejrzano 1648 razy
-
- relaks.JPG (67.6 KiB) Przejrzano 1646 razy
-
- portrecik 3.JPG (81.75 KiB) Przejrzano 1642 razy
-
- na szkoleniu
- szkolimy się 2.JPG (68.38 KiB) Przejrzano 1640 razy
- Ola i Dunaj
- Gadu-Gadu: 9495783
Kurczę, ładny ma profil
I jak fajnie jest zainteresowany otoczeniem. Oby został u dotychczasowych opiekunów !

Utopista widzi raj,
realista widzi raj plus węża.
Helmut Walters
realista widzi raj plus węża.
Helmut Walters
Pierwsza fotka świetna!
Myślę, że opcja zaproponowana przez Wilgę jest ok. Jakoś zadziałać trzeba a skoro faktycznie pies nie najmłodszy a i na dodatek w ostatnim czasie sporo w jego życiu się działo dobrze dać mu trochę czasu. Jeżeli lek nie zadziała akurat będzie dobry czas na zabieg
Myślę, że opcja zaproponowana przez Wilgę jest ok. Jakoś zadziałać trzeba a skoro faktycznie pies nie najmłodszy a i na dodatek w ostatnim czasie sporo w jego życiu się działo dobrze dać mu trochę czasu. Jeżeli lek nie zadziała akurat będzie dobry czas na zabieg

Dwa dni temu zaczęliśmy podawać ypozane. Zobaczymy jak zareaguje, mam nadzieję, że mu to ulży, bo są dni kiedy jest osowiały i wyraźnie źle mu. Wet mówi, że mogą być dolegliwości bólowe przy tych torbielach i pies cierpi. Ale jak się tylko lepiej poczuje to dyryguje domem. Za jakieś dwa-trzy tygodnie powinny być już widoczne rezultaty. Trzymajcie kciuki.
We środę byłyśmy z wizytą z Wilgą. Na spacerze nic nie istnieje poza zapachami, ale w domu był nieco zestresowany obecnością Wi. Ta oczywiście czuła się jakby tam bywała często, a Karo leżał koło balkonu i łaskawie dawał się miziać.
Pozdrawiamy
We środę byłyśmy z wizytą z Wilgą. Na spacerze nic nie istnieje poza zapachami, ale w domu był nieco zestresowany obecnością Wi. Ta oczywiście czuła się jakby tam bywała często, a Karo leżał koło balkonu i łaskawie dawał się miziać.
Pozdrawiamy