nieOGARnięty blog:)

Awatar użytkownika
miszakai
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Re: nieOGARnięty blog:)

Post autor: miszakai »

SARABANDA pisze:dla mnie ona wcale nie jest autystyczna
Może po Ginger tak mi się wydaje:).
Obrazek
Awatar użytkownika
SARABANDA

Post autor: SARABANDA »

Biorę pod uwagę że moje obserwacje i wnioski są błędne :jezyk: ale wydaje mi się że pies autystyczny nie miał by takiego świetnego kontaktu z rodzeństwem, a ona z Krasnym stanowili prawdziwi team , i przecież świetnie dogadują się z Iwkiem. Poza tym jak mówiłaś w czasie zwiedzania świata podchodzi do obcych ludzi szukając z nimi kontaktu.
Mnie w tych zachowaniach przypomina małą Sarę. Poświęcałam Sarze bardzo dużo czasu, same spacery codziennie co najmniej 4 godziny, jeździłyśmy na szkolenie itd.
Jak miała rok na wyjeździe szkoleniowym z "wesołą łapką" jeden z trenerów przyglądających się nam stwierdził że nie widzi pomiędzy nami kontaktu, że pies nie reaguje na mnie. Tak to wtedy wyglądało.
Jak miała półtora roku na szkoleniu w Skorzęcinie jeden ze szkoleniowców - myśliwy którego prosiłam o radę nie radząc sobie z psem stwierdził że ona chce rządzić. Jak coś się dzieje nie po jej myśli to pies odmawia współpracy. I że niestety na siłę trzeba jej podejście zmienić. I miał rację. Z tym że zrozumiałam to tak na prawdę dopiero po latach. Efekty widać :silacz:
Nie łam się, dasz radę, po prostu dołączasz do klubu bezsilnych właścicieli ogarów które wiedzą lepiej :hi_1:
"...wcale nie wyprzedziliśmy zwierząt i roślin na drodze ewolucji. Po prostu one poszły w jedną stronę, a my w drugą."
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Kontakt:

Post autor: Ania W »

Takie ogarze wyizolowanie czy też niezależność może mieścić się w takim szerokim spektrum tego typu dysfuncji ;).
Do tego dochodzi jeszcze selektywny słuch i jest ogarza norma...też szeroko rozumiana ;)
Awatar użytkownika
miszakai
Kontakt:

No i tak. Zdjęć tyle a wszyscy na diagnozie się skupili :mysl_1: :D Miśka jest kochana, taka jak ma być. Pamiętam małego Cenarka też. Przywołanie u hani w przedszkolu i Cygaro pędzi do mnie a Cenarek sobie:). A potem/teraz - cudowny pies :marzyc: Krajka bawi się już ze mną w berka, z Iwo to w ogóle najfajniej. Ona ma Ginger i Cygę - swoje stado i to też jest inaczej, bo pies ma ten bufor i wsparcie i ogromny margines a nawet chyba nie margines poświęca na relacje wewnątrzgatunkowe. Przy rasie typu bulwa - ona zawsze wybierze człowieka. Ogar już niekoniecznie. Jest klonem mamy i Ginger po trochu. Nawet się przeciąga/otrzepuje synchronicznie z nimi :)
Obrazek
Awatar użytkownika
miszakai
Kontakt:

I tu wkleję, bo nie wytrzymam :) Znany z Żółwia Żula mój syn, balansujący na granicy dysortografii. Bez diagnozy ale i bez mojej ortograficznej intuicji zagubiony w ortoświecie:).

Iwkowi w Dzień Dziecka przyszło powtarzać ortografię...ERzet, Ż z kropką:), Ó, U, H i CEha. Dobra. Zasady. ERzet. Po spółgłoskach: i tu wierszyk, już znany i przekazany z pokolenia na pokolenie: Pani babka trzyma dziadka koło gruszy cha wu jot:). No i jeszcze, że nazwy zawodów kończących się na erz, arz też ERzet. Piek(arz), kuśnie(rz)...Dobra. Pora na Ż z kropką:). Ż piszemy gdy wymienia się na...Tu Iwo stworzył wierszyk: Super Gienia źle zrobiła dzem:). Kocham Go :marzyc: . Myślę, że pójdzie dalej dla potomnyCH. CEha:). Na koniec robię kartkóweczkę:). I dyktuję: papież. Widzę, że proces myślowy intensywny. Efekt - papierz. Pytam czemu tak. No bo najpierw się zastanawiałem czy to zawód ale chyba nie no to czy się odmienia. Odmienia. Na papierski :D ...
Obrazek
Awatar użytkownika
Czata

Post autor: Czata »

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO :piwko: :piwko:
Jagoda z Czatą Nowogary i Poraj z Zadrą-Esterą z Ogarów z Kniei
Awatar użytkownika
qzia
Gadu-Gadu: 9909298
Kontakt: