nieOGARnięty blog:)

Awatar użytkownika
hania
Gadu-Gadu: 4788548

Re: nieOGARnięty blog:)

Post autor: hania »

miszakai pisze: Chyba będziesz Jej jedyną fanką na blogu :piwko: Liczę na Ciebie :)
Foch :obraza_1:
Awatar użytkownika
SARABANDA

Post autor: SARABANDA »

Łączę się w bólu :jezyk: z gronem zbulwersowanych. Gienia fenomenalna i ma od samego początku swój fanklub. Tylko czekaliśmy aż dziewczyny stworzą team a Ty się ogarniesz z wklejaniem zdjęć.
Zdjęcia super , mała wpatrzona w Cyge jak w obrazek, daj znać jak ryby zacznie łowić. I to wspólne spanie na posłaniu :marzyc_2: Dobrze że Cyga ma towarzystwo jeszcze chwila i będą nierozłączne.
"...wcale nie wyprzedziliśmy zwierząt i roślin na drodze ewolucji. Po prostu one poszły w jedną stronę, a my w drugą."
Awatar użytkownika
Paulina_T
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Post autor: Paulina_T »

Gratuluję!
Super patrzeć, jak dogadują się dwa psy.
Ja też sie bardzo bałam, a moje po trzech tygodniach już się zaprzyjaźniły, znaczy Labradorka zaakceptowała Małą. Teraz to już chyba mogę powiedzieć, że pokochała.
Dorosłe pieski potrzebują czasu, żeby przyjąć młodziaka, cieszę się, ze u Was się udało.
Zdjęcia cudne!

Tylko mam pytanko, czemu Gienia nie ma ogona?
Hodowla Ogara Polskiego - tel: 604 853 302
https://www.zsosnowejpolany.pl/
Awatar użytkownika
hania
Gadu-Gadu: 4788548

Post autor: hania »

Buldożki maja naturalnie krótkie ogonki :)
Awatar użytkownika
Paulina_T
Kontakt:

Post autor: Paulina_T »

Łał, nie wiedziałam. Dziękuję :)
Hodowla Ogara Polskiego - tel: 604 853 302
https://www.zsosnowejpolany.pl/
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Kontakt:

Post autor: Ania W »

miszakai pisze: Chyba będziesz Jej jedyną fanką na blogu :piwko:
Oj tam, oj tam...że też się dałyście nabrać na tę kokieterię w czystej postaci :jezyk_3:
Jak leży na plecach to wygląda jak taki substytut mikroświnki :D

Ja tam zawsze mam większe obawy jak się relacje będę układały jak oba psy będę dorosłe niż w przypadku dorosły pies -szczeniak.
Awatar użytkownika
miszakai
Kontakt:

Post autor: miszakai »

U nas zapanowała harmonia i szczęście :aniol: W sumie to tak piszę, jakby wcześniej nie panowały ale panowały, jak suseł :) , tyle, że byłam przygotowana na krótszy lub dłuższy okres chaosu, zniszczenia i zaburzonej równowagi przez szczyla. Jestem pod wrażeniem bulwy. Mądra dziewczynka z niej. Niesamowite jest oglądanie ich zabawy. Animal Planet z odległości metra, dwóch, trzech :marzyc_2: Tyle ujęć i filmików mogłoby powstać ale nie da się uchwycić wszystkiego i w sumie po co latać po aparat jak można się gapić :) Zwłaszcza wieczorami przed kominkiem jak się kładą na kocu i mała przytula się do Cygi a nawet mogę napisać już, że obie przytulają się do siebie :marzyc: Bardzo bałam się drugiego psa w domu; tak, że chyba się nawet sama przed sobą do tego nie do końca przyznawałam. Nie wiem jak jest przy innym układzie wieku, przy innym układzie ras ale myślę, że też fajnie. Nie sądziłam, że kiedyś to napiszę - co dwa psy to nie jeden ;).
Ginger albo przejęła od ogara spokój albo nie jest typowym szczeniakiem i ma więcej z molosa niż teriera :) ale jest opanowana, taka stara-malutka trochę. Sygnalizuje chęć wyjścia na siku albo kupę podchodząc blisko do drzwi wejściowych a częściej balkonowych. Potrafi iść sama, zeskoczyć w najniższym miejscu z tarasu, załatwić się, wrócić i usiąść ładnie w oczekiwaniu na smaczek albo chwalenie. Śpią razem 100% czasu w dzień i coraz dłużej w nocy, bo jeszcze ją czasem zabieram od Cygi, żeby mogła się wyspać. Przynajmniej dopóki nie kupię wielkiego legowiska :)
Młoda nie gryzie legowiska :mysl_1:, nie bardzo ma też ochotę na nasze sprzęty domowe, buty itd. :niewka: Zabawki memła ale takie ząbki nie wyrządzają szybko szkód, więc długo owieczka miała oba oczka a jak straciła to w paszczy Cygi :). Ciągle czekam aż będzie załamanie i gorzej; ciągle czekam na konflikt i nic :silacz: Trochę słonkowej zabawy poniżej:)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tu są dwa psy :)

Obrazek

Obrazek

Tu widać jak bardzo Cyga wyluzowała :D

Obrazek

Po mleczyk

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dasz patyczek?

Obrazek

No daj...

Obrazek

Próba odwrócenia uwagi

Obrazek

Próba hipnozy

Obrazek

Podpełzło i kawałek dostało:)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W domu czasem szukam jeszcze mleczka

Obrazek

Mam chyba skoliozę:)

Obrazek

Lubię lizać szyby

Obrazek

Paaa

Obrazek

I trochę wietrznej Osady

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
endo

Post autor: endo »

Hipnoza zadziałała...na mnie :-) siedzę i urzeczona gapię się na dziewczyny, są świetne! :marzyc_2:
Obrazek
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 13373652

Post autor: kasiawro »

Ginger jest niesamowita jak pupa jej jest w powietrzu :).
Mało ogarza, ale słodkość z niej bije.
Osada może wietrzna, ale słoneczna.
Awatar użytkownika
ketrin

Post autor: ketrin »

jaka słodka a jakie ma fajne podpalania :marzyc: nie wiem czemu ale cały czas myślałam ze ma być pitbull :niewka:
wesoło macie na pewno z dziewczynką
obroża bombowa :)
ODPOWIEDZ