Brutus z łańcucha w hotelu

Awatar użytkownika
Ewka
Gadu-Gadu: 0

Re: Potrzebna pomoc dla psa

Post autor: Ewka »

Poproszę o nr konta i adres Węszynoski na PW to zrobię przelew i zakupy.
Byleby w sercu ciągle maj!
Awatar użytkownika
BasiaM

Post autor: BasiaM »

Ewa, wszystko ci napisałam na pw :zgoda:
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Ewka

Przelew zrobiony, karma zamówiona. :)

Dom potrzebny od zaraz! :prosze_1:
Awatar użytkownika
Ewka

Brutus dostał dodatkowo cały pakiet ogłoszeń na wojewódzwo małopolskie.
Awatar użytkownika
BasiaM

Post autor: BasiaM »

Słuchajcie ! było tyle ogłoszeń, na fb też ludzie udostępniają ogłoszenia i przez ten czas był ... JEDEN telefon :placzek:

Musimy znaleźć dom dla niego, w przeciwnym razie nie wiem co dalej :niewka:
Pieniądze na funduszu chyba się kończą, Beata ma latem ogrom pracy i za bardzo nie może się zająć psem, który wymaga szkolenia, macie jakieś pomysły ? :prosze_1:

Widziałam Brutusa, bardzo ładny pies, na prawdę ! Zdjęcia nie oddają tego jak wygląda na żywo.
Jest o wiele ładniejszy, po prostu OGAR , może ciut mniejszy, drobniejszy niż pies, raczej wielkości suczki (np. mojej Cody).
Obcym ( tu akurat mi ) na dzień dobry pokazał zęby ale jak mu palcem pogroziłam i krzyknełam "spokój, nie wolno !" to od razu chłopak spokorniał :mrgreen:
Brutus ciągle węszy, pilnuje zagrody, jeśli ktoś chce aby pies słuchał komend musi z nim ciut popracować.
Moim zdaniem nigdy nikt niczego go nie uczył, miał łańcuch i michę i to wszystko co zna.
Doskonale będzie nadawać się do pilnowania gospodarstwa, posesji itp. Nie toleruje innych psów, suczki akceptuje i nawet chętnie się z nimi bawi.

Potrzebny dom z kojcem i ogrodem aby pies mógł się swobodnie wybiegać. Jeśli wyjdzie sam za bramę jest szansa, że pójdzie w teren :niewka: a tego byśmy nie chcieli :nunu:
Załączniki
IMG_3568.JPG
IMG_3557.JPG
IMG_3558.JPG
IMG_3562.JPG
IMG_3316.JPG
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
irie
Kontakt:

Post autor: irie »

Wciąż o nim myślę..
Może byłby fajny dla pso-lubnego kogoś, kto pracuje jako stróż jakichś większych obiektów, do towarzystwa przy pilnowaniu, np. w nocy? (oczywiście obiektów porządnie ogrodzonych i zakładając, że byłaby możliwość brania psa do takiej pracy) Może ktoś zna kogoś takiego?
Obrazek
Awatar użytkownika
weszynoska
Gadu-Gadu: 9111199
Kontakt:

Post autor: weszynoska »

Mógłby pilnować...on nie za bardzo przywiązuje się do człowieka ani miejsca :( lubi stałe dokładnie te same co dzień czynności, ale nie chce być głaskany nie objawia jakiejś radośći chyba że idę z michą.... :niewka: nie chce się szkolić...

No ale ja nie mam doświadczenia niestety, moje psy są posłuszne z natury a nie w wyniku jakiś lekcji...więc pewnie nie potrafię do niego trafić...
Zero zainteresowania z jego strony a sztuczek w postaci słynnych behawiorystów nie znam :(

Szczerze przyznam, że zaczyna się sezon ....i obecność Brutusa nielubiącego żadnego psa..ani nie chcącego się socjalizowac zaczyna mi ciążyć.
Mieliśmy teraz na hotelu suczkę z cieczką....jak próbowałam go odciągnąć na spacer w innym kierunku niż jej ślad zostawiony na trawie to rzucił się do mnie z zębami :zly2:
Ujada na każdego kto podejdzie do kojca...i w tej sytuacji po prostu się boję że adopcja przez kogokolwiek nie dojdzie do skutku bo...potencjalny chętny zrezygnuje na widok zębów....

Wakacje to jedyny czas w roku kiedy ja mogę zarobić na utrzymanie rodziny, poza sezonem jest cisza i spokój w hotelu...a innej pracy nie posiadam :niewka: tyle mamy co z gospodarstwa a kojców mam tylko pięć :niewka:

Stres spowodowany tym, że ciągle muszę pilnować żeby nie pożarł jakiegoś innego hotelowego gościa pomału mnie wykańcza.
Co innego jak pies jest na tydzień dwa...i ma właściciela....
Szkoda mi go...ale jakoś coraz marniej widzę szanse na znalezienie mu domu.....

I co w takiej sytuacji???

Myślę, że zostałam wprowadzona w błąd na samym początku...przez ludzi którzy poinformowali o jego nieszczęściu :zly2: może i nie świadomie...bo tez zbierają pieski i usiłują im jakieś domy znaleźć..może myśleli, że pies jest zestresowany, przestraszony....
Wiedząc, że on nie reaguje pozytywnie na człowieka...jak powinien w sumie każdy ogar i tego się spodziewałam....nie wzięłabym psa do hotelu.

Piszę to świadoma , że zaraz zacznie się na mnie "psy wieszać" choć ostatnio jakaś cisza ;) nastała....ale nie umiem ukrywać spraw , które nie powinny być ukrywane , fundusz też za chwilę się skończy..a tu nie widac żadnego kroku w przód....

Codzienny spacer na lince to nie jest jakiś specjalny wysiłek...ale Brutus na tym spacerze niczego się nie chce nauczyć..wykorzystuje okazję że może sobie powęszyć...na smakołyki nie reaguje woli iść śladem i zostawiac ślady....

Opieki po kastracji się nie podejmę....nigdy tego nie robiłam, a on nie życzy sobie głaskania a co dopiero pielęgnacji rany. Podejrzewam, że po prostu mnie ugryzie . Nie mam do niego zaufania niestety :(

Może macie jakieś podpowiedzi?? Samo hotelowanie nie jest uciążliwe, nie niszczy kojca, zjada wszystko co dostaje.....ale praca z nim wymaga innego doświadczenia niż ja mam. Po prostu wzięty na smycz ( linkę) rusza do przodu z prędkością światła wyrywając mi ramię....i tyle go obchodzi :zly2: drugi koniec smyczy

On powinien byc jako jedyny pies....nie w stadzie gdzie z każdej strony słychac szczekanie...i co kilka dni zmienia się skład stada.

Uf... :uff: no to sobie pomarudziłam :placzek:
http://weszynoska.blogspot.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrazek
Awatar użytkownika
qzia
Gadu-Gadu: 9909298
Kontakt:

Post autor: qzia »

Spokojnie Beata. Ja krytykować nie będę bo mam podobną sytuację. Może nawet gorszą bo ja nie mam kompletnie czasu dla moich psów a co dopiero dla obcych. Jeszcze tak ze 2 lata muszę ciężko popracować. U mnie jest identyczna sytuacja z Ciastusiem. Pies wymaga pracy a ja go mu dać nie mogę. :niewka: :niewka: Doskonale Cię rozumiem. :zgoda: :zgoda: Coś trzeba z psiakiem wymyślić.
Awatar użytkownika
SARABANDA

Post autor: SARABANDA »

W sprawie Brutusa myślę jak Irie, najlepszy byłby jakiś ogrodzony obiekt do pilnowania, tylko jak znaleźć jeszcze z odpowiedzialnym nadzorcą :mysl_1:
"...wcale nie wyprzedziliśmy zwierząt i roślin na drodze ewolucji. Po prostu one poszły w jedną stronę, a my w drugą."
Awatar użytkownika
Ewka

Zrobiłam przelew za maj - 310 zł.

Edycja: został też zamówiony worek karmy.
ODPOWIEDZ