Balt

Awatar użytkownika
ZbyszekC

Re: Balt

Post autor: ZbyszekC »

kasiawro - żeby nie być posądzony o niecne machinacje spójrz na tło pojedynczego maślaka. Mówi ci to coś? W przyszłym tygodniu wybiorę się sprawdzić koźlarze. A maślaki jutro też będę miał. :silacz: Opieńki u nas dopiero w październiku. Czasami pod koniec września.

weszynoska - borowiki ceglastopore jak podaje wikipedia wystepują w południowej górzystej części kraju. To jednak nie w moich stronach. Chociaż na morenach też można się zmęczyć.

Wilga, zapraszamy. :zgoda:
"Moim prawdziwym obowiązkiem jest ocalić własne marzenia." - Arthur Schopenhauer
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 13373652

Post autor: kasiawro »

Zauważyłam Zbyszku podkładkę maślaka!!!
Strasznie zazdroszczę ;).
Awatar użytkownika
ZbyszekC

Co ten ogar wystawia?
Obrazek

To?
Obrazek

Obrazek

Czy to?
Obrazek

Obrazek

I tam naprawdę był ogar.
Obrazek
"Moim prawdziwym obowiązkiem jest ocalić własne marzenia." - Arthur Schopenhauer
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo

o hohoho gdzie to tak dziko macie??
Super przygoda dla Was i Balta. Czy to co ten lisek zjadał to młody żuraw, czy coś od gospodarza z podwórka?
Zazdroszczę żurawi uwielbiam na nie patrzeć są takie dostojne w ruchach jak ogary.
Awatar użytkownika
ZbyszekC

Dzieczyno! Na jaki świecie ty żyjesz. Drobiu na podwórku u gospodarza, w naszych okolicach, to nawet ja nie pamietam. Na mój gust to liski(było ich trzy) mają delikatne żołądki i szamały bażanta. Żurawia to ich mamusia zjadła jak była w ciąży. Musiałbym poszukać w zimowych zdjęciach. Liski sfociłem dzięki rewolucyjnej czujności psa. Żurawie darły dziób i wytropić było łatwo.
Obrazek

Obrazek

A dzicz. Proszę bardzo. Zdjęcia z okna kuchni. Przy tych drzewach nad rzeką robiłem zdjęcia bobra.
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ZbyszekC

Nawet nie zdajemy sobie czasami sprawy w jak pięknym kraju dano nam żyć. Wystarczy wyjąć słuchawki z uszu i można usłyszeć klangor żurawi. Otworzyć szerzej oczy i zobaczyć różne cuda. Z wysokości ciut nad ziemią te liny energetyczne mniej przeszkadzają. Na dach kotłowni też nie trzeba patrzeć. To zdjęcia z balkonu.
Obrazek

Obrazek

Tak wygląda dostojny ogar :gleba: oczekujący udziału w łupach czyli swojej części ciasta.
Obrazek

Pełnia ogarzego szczęścia.
Obrazek

Wreszcie można odpocząć.
Obrazek

Na tym na razie koniec bo słońce razi w oczy. :jezyk_3:
A sójkę też w końcu dopadnę.
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo

Dla mnie to ma za wielkie nóżki na bażanta, ale Ty byłeś widziałeś to na żywo.
Zachwyt przyrodą naszego kraju mam chyba od urodzenia ;)
Awatar użytkownika
ZbyszekC

kasiawro pisze: Zachwyt przyrodą naszego kraju mam chyba od urodzenia ;)
To jest nas już dwoje. A co do na żywo. Trudno o obiedzie tak powiedzieć.
Na żurawia za rudy. Tak wyglądał ten zjedzony przez mamusię rudzielców(chyba to był żuraw bo może jakaś czapla?). Może ktoś lepiej orientujący się wypowie. Przepraszam za drastyczne sceny.
Obrazek
Obrazek

Tak wygląda przy wejściu do bloku bażant. Nie dostał obiadu i się dopomina.
Obrazek

Obiad doniesli, trzeba iść. Łapki ma całkiem spore.
Obrazek
Awatar użytkownika
hania
Gadu-Gadu: 4788548

Post autor: hania »

kasiawro pisze:Dla mnie to ma za wielkie nóżki na bażanta, ale Ty byłeś widziałeś to na żywo.
Ale na żurawia chyba za krótkie :mysl_1: . Choć ten bażant to jakiś strasznie wielki musiał być - taki ze trzy-cztery razy taki jak ja skubałam.
Awatar użytkownika
ZbyszekC

Dopuszczam każde rozwiązanie. Ale o bażanta w tej okolicy znacznie łatwiej niż o drób domowy. Dodatkowo trzeba brać poprawkę na rozmiar liska. Ja bardziej cieszyłem się okazją podglądania życia lisków niż przejmowałem się tym co one jedzą. Kur nie chowam. :gleba:
Balt w wystawie grudziądzkiej nie będzie mógł wziąść udziału. :niewka: A tak się cieszył na ponowne spotkanie z Niwą oraz poznanie nowych znajomych. :placzek:
ODPOWIEDZ