Ogar polski rodowodowy do adopcji

Awatar użytkownika
ogończyk
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Re: Ogar polski rodowodowy do adopcji PILNE

Post autor: ogończyk »

ZbyszekC pisze:Przepraszam za offa.
Możecie mnie oświecić w którym miejscu Karo ma w rodowodzie z Rydzyńskiego Lasu?
Ja się dopatrzyłem z Rogoźnickich Lasów. A to chyba co innego :mysl_1:
Chyba faktycznie coś innego. Też przepraszam za offa i przejęzyczenie.
Dobrze, że ktoś czuwa!
"...Czasem, psy dojadają po nas. Czasami my po psach...."
Awatar użytkownika
kwadra
Gadu-Gadu: 2083032

Post autor: kwadra »

Czekamy na dalsze wieści o Karo, Kwadra sie martwi o brata
Pytamy gdzie się da o nowy domek,
Jakby były jakieś nowe zdjęcia to wrzucajcie.
be the person your dog thinks you are
Awatar użytkownika
ania N
Gadu-Gadu: 0

Post autor: ania N »

No to niezła akcja była. :strach_2:

Ciesze się że psiaki bezpieczne tylko domków ekstra potrzeba. :mysl_1:
„Jak ktoś chce coś robić to szuka sposobu, jak ktoś nie chce nic robić to szuka powodu."

https://www.facebook.com/HodowlaOgaraWislanaOsada/" onclick="window.open(this.href);return false;
bea100

Post autor: bea100 »

Eli zostaje w Hajnówce.
Myślę, że trzeba zacząć ogłaszać Karo tzn się do tego przygotować.
Najlepiej by było by Wilga (bo chyba ona wie o nim najwięcej poprzez kontakt własny oraz kontakt z DT) napisała nam parę słów o nim, które mogłyby być bazą do tekstu do ogłoszeń.
Myślę też, że zdjęcia są potrzebne - naprawdę ładne. Wilga: byłaby taka możliwość?

No i myślę, że jak już będzie komplet- Eliza nam nie odmówi kampanii ogłoszeniowej :prosze_1:

Wilga napisała o pomoc (pies nie ma szczepień, zabezpieczenia na kleszcze, karma potrzebna itd)- ale czy ktoś wystąpił o pomoc z Funduszu dla DT od Karo? Wilga? Jak nie - do dzieła...
Awatar użytkownika
Ola i Dunaj
Gadu-Gadu: 9495783

Post autor: Ola i Dunaj »

bea100 pisze: Myślę, że trzeba zacząć ogłaszać Karo tzn się do tego przygotować.
Najlepiej by było by Wilga (bo chyba ona wie o nim najwięcej poprzez kontakt własny oraz kontakt z DT) napisała nam parę słów o nim, które mogłyby być bazą do tekstu do ogłoszeń.
Myślę też, że zdjęcia są potrzebne - naprawdę ładne. Wilga: byłaby taka możliwość?
No i myślę, że jak już będzie komplet- Eliza nam nie odmówi kampanii ogłoszeniowej :prosze_1:
Może nie śpieszmy się aż tak bardzo ? Dajmy ludziom z DT chwilę czasu do namysłu czy Karo zostanie u nich ...
Sądzę, że Bogna, jak już wzięła sprawę w swoje ręce, to dopnie wszystko na ostatni guzik.
Utopista widzi raj,
realista widzi raj plus węża.
Helmut Walters
Wilga

Post autor: Wilga »

Witamy,

już po wizycie lekarskiej. Karo (właściwie Caro) waży 33 kg. Zważyć było trudno, bo waga za krótka, pies stał 2 no 3 łapami na wadze ale jakaś 4 pozostawała na podłodze - oczywiście wchodził tylko za smaczki :). ale się udało.
Po obejrzeniu usłyszeliśmy, że nie jest źle. Uszy co prawda z jakąś wydzieliną, ale w tej chwili do przemywania woda utlenioną i obserwacji. Jeśli za tydzień będzie nadal coś zalegać to wet zadziała lekiem. Spojówki są podrażnione trochę, trzeba przemywać świetlikiem i też do dalszej obserwacji. Karo osłuchany - nic niepokojącego nie słychać. Podany lek na odrobaczenie (wczoraj), zakroplony fiprexem.
Jeden problem to to, ze trochę posikuje, dużo pije, co teraz może być związane z emocjami ostatnich dni (ale p. T. też mówił, że Karo znaczy dom), albo to prostata. W tej chwili problem wg weta do obserwacji w czasie następnego tygodnia, gdy psu nie będziemy fundować kolejnych atrakcji. Pobrano krew do analiz, insulina w dobrej normie, wyniki wątrobowe i nerkowe będą w poniedziałek. W tej chwili zalecane normalne jedzenie. Na szczepienie przeciw wściekliźnie umówieni jesteśmy po 22. kwietnia.

Jak się uda to jeszcze pościągam zdjęcia od osób, które je robiły, kiedy ja byłam zajęta psem / psami:).

W którym wątku sprawozdać poniesione koszty - tutaj czy na finansowym?
pozdrawiam

Bogna

PS. I jeszcze jedno ale ważne - tak jak napisała Ola, jeszcze bym nie zaczynała akcji poszukiwania kolejnego domu stałego dla Karo. W tym przypadku nie ma potrzeby, aby się spieszyć. Pies musi poczuć trochę stabilizacji, bo miał za dużo gwałtownych zmian ostatnio, a poza tym trzeba wyjaśnić jego sprawy zdrowotne. Obecny DT nie jest na krótki czas, dwa-trzy tygodnie a może i dłużej spokojnie tam pobędzie, w dobrych naprawdę warunkach.
Awatar użytkownika
ZbyszekC

Post autor: ZbyszekC »

To może by zmienić tytuł wątku. Na stan obecny brzmi chyba zbyt panikarsko. :mysl_1:
"Moim prawdziwym obowiązkiem jest ocalić własne marzenia." - Arthur Schopenhauer
Awatar użytkownika
BasiaM

Post autor: BasiaM »

Wilga pisze: W którym wątku sprawozdać poniesione koszty - tutaj czy na finansowym?
pozdrawiam

Bogna
Najlepiej na finansowym. Ja nie zaglądam zawsze i na każdy wątek.
Natomiast wątek funduszu staram się pilnować.

Bogna na pw przyślij mi numer rachunku to od razu przeleję Ci pieniążki, póki weekend bo w tygodniu jestem zarobiona i do kompa mało siadam ;)
Obrazek

Obrazek
Wilga

Post autor: Wilga »

BasiaM dzięki, zaraz tam wylistuję koszty i wyśle pw.

Jak się zmienia tytuł wątku?

Bogna
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 13373652

Re: Ogar polski rodowodowy do adopcji

Post autor: kasiawro »

Zmienione :)
Wilga super to wszystko ogarniasz :piwko: stawiam nalewkę w Przechlewku!
ODPOWIEDZ