+3 przyjedneAnia W pisze:+ 2 przyjezdne w obrębie zaledwie trzech ulic

a to moje ulubione foto z tegorocznej wystawy

Moderator: BACHMATsforanemroda
+3 przyjedneAnia W pisze:+ 2 przyjezdne w obrębie zaledwie trzech ulic
Musi - jeśli dał mu doskonałą. Przepis mówi o tym wyraźnie. Tylko wielu sędziów nie zna regulaminu wystaw (pomijając asystentów, gospodarzy ringów itp). Nie ma możliwości, ze by przy takiej iloci sędziowanych psów sędzia je pamiętał - te które mu się spodobały wygrały, owszem - ale nie drugolokatowe.ZbyszekC pisze:Danuta. Jak dla mnie ten przepis daje mozliwość sędziemu a nie nakłada obowiązek. Sędzia ma już jakiś przegląd stawki i nie musi wzywać drugiego.
Wtedy nie wzywa bo nie ma kogo - jasna sytuacja.W dodatku co w sytuacji jak w klasie był tylko jeden, np Misiek w Katowicach.
Ale bałagan. Wszystko przez to, że nie było porównania suk do CacibaZbyszekC pisze:Ja nie kwestionuję decyzji sędzi, zwłaszcza zapisanej w dokumentach. Obie suki mi się podobały. Powtarzam jeszcze raz, odniosłem inne wrażenie obserwując wskazanania sędzi. To było moje prywatne odczucie.
Do śliczności jej jeszcze sporo brakujemiszakai pisze: No właśnie ona chyba tylko czasami ten grzbiet luzuje bo na innych fotkach tego nie widzę...Śliczna jest
7 ogarów na takiej przestrzeni to chyba rekord Polskiketrin pisze:+3 przyjedneAnia W pisze:+ 2 przyjezdne w obrębie zaledwie trzech ulicAniu bo Rysiek często jeździ ze mną do biura
a to moje ulubione foto z tegorocznej wystawyzobaczcie Mariusza
jeszcze pod nosemAnia W pisze:oceniamy psy nasze i cudze w różnych sytuacjach : rozmawiając prywatnie, stojąc obok ringu, na forach...
i tak jak każdy człowiek mają swoje typy- mi np w przeglądzie hodowlanym napisali żebym Salwę kryła masywnym psem a mi się takie nie podobają- może zmienię zdanie ale na razie oko prędzej zawieszę na typie Zenita, Amona a nie Balta-bez urazyAnia W pisze:Sędziowie są tylko jednym z elementów oceniania