aganowaczek pisze:Kochani! Dziękuję bardzo za gest i wsparcie duchowe
Ale na dzień dzisiejszy z leczeniem obu psów jeszcze jakoś wydolę.
Jeśli dojdzie do konieczności wykonania sterylki (wet powiedziała 500-600 zł) to wtedy BYĆ MOŻE będziemy się zastanawiać nad ewentualną pomocą funduszową ale mam nadzieję, że do tego nie dojdzie.
Jeszcze raz WIELKIE DZIĘKI

Aga - ja też mam nadzieję, że nie dojdzie do konieczności operacji ale może pomyślelibyście np. o opcji pożyczki na bieżące wydatki na leczenie, tak, żebyście na razie nie martwili się o to a pieniądze moglibyście przesunąć na inne wydatki .
Swoją drogą moje przemyślenia :
Fundusz wymaga regulaminu.
Klecę teraz regulamin bazarków - postaram się dzisiaj skończyć. Wezmę się za regulamin funduszowy, wkleję i poproszę o wnioski.
Fundusz powstał przede wszystkim z myślą o psach bezpańskich, ale z drugiej strony okazuje się, że czasami sytuacja w różnych przypadkach na tyle się komplikuje, że konieczna jest pomoc.
Proponuję więc, żeby zabezpieczyć jakąś kwotę - powiedzmy 400 zł (strzelam) na fundusz pożyczkowy dla właścicieli ogarów forumowych. W skrajnych przypadkach można zwiększyć tę kwotę lub np. odłożyć jej spłacanie albo umożyć raty.
Tak jak napisała EiMI - trudno się prosi o pomoc ...łatwiej wziąć pożyczkę i potem stopniowo uporać się z problemem jak wszystko wróci do normy.