Fundusz "ogarkom w potrzebie"

Awatar użytkownika
aganowaczek
Gadu-Gadu: 0

Re: Fundusz "ogarkom w potrzebie"

Post autor: aganowaczek »

Kochani! Dziękuję bardzo za gest i wsparcie duchowe :zgoda:
Ale na dzień dzisiejszy z leczeniem obu psów jeszcze jakoś wydolę.
Jeśli dojdzie do konieczności wykonania sterylki (wet powiedziała 500-600 zł) to wtedy BYĆ MOŻE będziemy się zastanawiać nad ewentualną pomocą funduszową ale mam nadzieję, że do tego nie dojdzie.
Jeszcze raz WIELKIE DZIĘKI :zgoda:
Panu Bogu świeczkę a diabłu OGAREK :-)
Hodowla Ogara Polskiego
"z Sarmackiej Tradycji FCI"
534 992 136

Awatar użytkownika
EiMI

Post autor: EiMI »

Trzymamy kciuki, żebyście poradzili sobie szczęśliwie ze wszystkimi kłopotami :piwko:
Niemniej jednak, jeśli ktoś jeszcze zechce wypowiedzieć się odnośnie ewentualnej pomocy w przyszłości, zapraszam do zabrania głosu. Jeśli Wasza zgoda już będzie, łatwiej będzie szybko zadziałać. Jeśli BasiaM będzie miała Wasz mandat, wystarczy jeden telefon Agi, bez rozgrzebywania sprawy i czekania na wolę forumowiczów.
Przepraszam, że tak drążę, ale osobiście mam bardzo pragmatyczne podejście do życia... A i biorąc pod uwagę czynnik ludzki, o pomoc publicznie prosi się trudniej...
Obrazek

Obrazek
bea100

Post autor: bea100 »

Moje zdanie jest takie, trzeba pomóc, życie różnie się układa, odwróci się to Aga innym pomoże w biedzie...
Awatar użytkownika
BasiaM

Post autor: BasiaM »

Też jestem Za :silacz:
Aga dawaj znać co i jak. Teraz Wasze zwierzaki potrzebują pomocy a kiedyś może i Wy pomożecie innemu kudłaczowi :)
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
qzia
Gadu-Gadu: 9909298
Kontakt:

Post autor: qzia »

ja jestem za.
Kasia
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Kontakt:

Post autor: Ania W »

aganowaczek pisze:Kochani! Dziękuję bardzo za gest i wsparcie duchowe :zgoda:
Ale na dzień dzisiejszy z leczeniem obu psów jeszcze jakoś wydolę.
Jeśli dojdzie do konieczności wykonania sterylki (wet powiedziała 500-600 zł) to wtedy BYĆ MOŻE będziemy się zastanawiać nad ewentualną pomocą funduszową ale mam nadzieję, że do tego nie dojdzie.
Jeszcze raz WIELKIE DZIĘKI :zgoda:
Aga - ja też mam nadzieję, że nie dojdzie do konieczności operacji ale może pomyślelibyście np. o opcji pożyczki na bieżące wydatki na leczenie, tak, żebyście na razie nie martwili się o to a pieniądze moglibyście przesunąć na inne wydatki .

Swoją drogą moje przemyślenia :
Fundusz wymaga regulaminu.
Klecę teraz regulamin bazarków - postaram się dzisiaj skończyć. Wezmę się za regulamin funduszowy, wkleję i poproszę o wnioski.
Fundusz powstał przede wszystkim z myślą o psach bezpańskich, ale z drugiej strony okazuje się, że czasami sytuacja w różnych przypadkach na tyle się komplikuje, że konieczna jest pomoc.
Proponuję więc, żeby zabezpieczyć jakąś kwotę - powiedzmy 400 zł (strzelam) na fundusz pożyczkowy dla właścicieli ogarów forumowych. W skrajnych przypadkach można zwiększyć tę kwotę lub np. odłożyć jej spłacanie albo umożyć raty.

Tak jak napisała EiMI - trudno się prosi o pomoc ...łatwiej wziąć pożyczkę i potem stopniowo uporać się z problemem jak wszystko wróci do normy.
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 13373652

Post autor: kasiawro »

Aniu pierwsze wplaty jakie zaczely wplywac to byly dla Agaty-Budynek na zabieg jej ogarki, wiec cel funduszu obejmowal wsparcie finansowe w miare mozliwosci funduszu i w miare potrzeby ogarowiczow w ciezkich sytuacjach finansowych.
Ja też uwazam, że skoro potrzeba jest to nalezy pozyczac wtedy psiakom bedzie latwiej bo pieniadze wroca na te bidy i ogarowiczom w ciezkich czasach też pomozemy.
Awatar użytkownika
ZbyszekC

Post autor: ZbyszekC »

Ostatnio rzadko mi się zdarza kimś zgadzać ale mam podobne wrażenie jak Kasia. Poczatkiem funduszu była ogarka w potrzebie a nie pieski podobne do ogarów będące w schroniskach.
Jeżeli będzie konieczność fundusz można podzielić. A nawet zasilić. W końcu święta dopiero za miesiąc.:mysl_1:
"Moim prawdziwym obowiązkiem jest ocalić własne marzenia." - Arthur Schopenhauer
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Kontakt:

Post autor: Ania W »

Tylko, że wpłaty na Shillę nie były wpłatami na fundusz tylko na konkretny przypadek a fundusz jako taki powstał już po akcji.

W sumie tak naprawdę chyba nie ma co rozstrząsać tego czy potrzeba psa w schronisku jest większa czy psa poważnie chorego. Może faktycznie celem pierwotnym było wspieranie psów w podobnej do Shilli sytuacji - ja się spierać nie będę, bo nie ma dla mnie to większego znaczenia.

Są pieniądze to można z nich skorzystać.
Nie chodzi też o tworzenie jakiś podziałów, tylko o zabezpieczenie pewnej kwoty na konkretny cel - moim zdaniem jest nim pomoc w trudnej sytuacji psom będących własnością forumowiczów.
Awatar użytkownika
iwonawas

Post autor: iwonawas »

trzeba pomoc...niewazne czy ze schronu czy ogarek z forum...
http://www.ism-soft.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ODPOWIEDZ