Canis- już bezpieczny w DT w Koluszkach...

bea100

Re: Canis- już bezpieczny w DT w Koluszkach...

Post autor: bea100 »

Dzisiaj wysłałam adres do Koluszek do Puzona- zamówi karmę dla Caniska (15kg Puriny Junior, a może będzie promocja to 18 się uda?). Jak to się skończy- zamówi 2 taki sam worek. To są nasze rozliczenia Funduszowe jeszcze sprzed lat. Dziękujemy Ilonko :zgoda: :piwko:

Co prawda Ajlii nie zgłaszała (jeszcze) końcówki karmy od Ewka, ale tak Puzonowi pasuje i worek od Puz poczeka :P .
Awatar użytkownika
Ewka
Gadu-Gadu: 0

Post autor: Ewka »

Pełny brzuszek to podstawa... :mrgreen:
Byleby w sercu ciągle maj!
bea100

Tak, a Canis ma niezły apetycik :silacz:
beka

Post autor: beka »

Czytam i sie ciesze z postępów psiaka.
Nieśmiało prosze o zdjecie, które bede mogła wywyłać i dać p. Jurkowi.

A przy okazji wszystkim forumowiczom życzę Wesołych Świat i mokrego dyndusa :)
bea100

Dzięki Beka za życzenia- wzajemnie, mam nadzieję, że Święta spędziłaś wspaniale!
Poprosiłam o zdjęcia, jest z tym problem...brak aparatu i nawet komórka "szwankuje" ;) ale Ajlii się postara, jestem pewna :zgoda:

Karma junior od Puzona- będzie dostarczona do Koluszek 12-go (15kg, więc na jakiś czas- spokój).

A oto wieści od Ajlii o Canisie tak napisała, cytuję:

"Canisek ma się bardzo dobrze. Trochę spokojniejszy, już nie skacze na mnie jak wariat. Szybko się uczy, choć to roztrzepany młodziak. I choć chciałby być grzeczny (to taki pies wpatrzony w człowieka), to jednocześnie szybko się rozprasza, interesuje Go 10 rzeczy na raz... Ale fajny jest, wesolutki :) Kopie doły że cały może się w nie wpakować :) Uwielbia zabawy na dworze."
bea100

Niedługo mija miesiąc jak Canis w DT.
Ajlii mi wczoraj powiedziała przez telefon, że Canis "zeszczuplał bo urósł" (Ajlii go nie mierzyła rzecz jasna, ale na jej oku można polegać ;)
Nadrabia zaległości żywieniowe- organizm z tego korzysta i się ruszył ;) - bardzo się cieszę :happy3:
Wg Ajlii- można mu już powoli zacząć szukać domu :zgoda:
(nadal czekam w kolejce na ogłoszenia)

Dzisiaj wysłałam info o Canisie do ludzi, którzy po wielu latach pożegnali swojego psiego przyjaciela a teraz szukają odchowanego (tzn. powyżej roku) psa gończego z odzysku... :marzyc_2: ( wysłałam im także zarazem info o Bonanzie)
bea100

A oto dzisiejsze info od Ajlii:

"A tu kilka fotek Caniska :) Mało chłopak współpracujący jest jeśli chodzi o aparat. Większość wyszła kompletnie niewyraźna - albo jest w ruchu, albo gwałtownie zmienia pozycję.

https://picasaweb.google.com/1162647278 ... directlink" onclick="window.open(this.href);return false;

Jak patrzę na Canisa, to mam wrażenie że wyciągnął się ogólnie w górę. Szczególnie tył - jest trochę nieproporcjonalny. Lena też tak rosła: to przednie łapy, to tylnie, to łepetyna... Apetyt dopisuje. Wczoraj przyszedł worek karmy dla Niego - dziękujemy :)

Pozdrawiam, "

Puzon: dziękujemy :piwko:
bea100

A oto co dzisiaj dostałam :D , cytuję:

"Przedwczoraj robiłam psiakom leniwe (mąka+twaróg+jajko). Takie hobby, lubie gotować moim zwierzętom przysmaki. Były zachwycone!
..................

Canisek też dobrze się miewa. Uwielbia okna! A najbardziej parapety. Na niskim parapecie w małym pokoju ucina sobie drzemkę. Na wyższe w pokojach próbował też włazić, ale na szczęście za wysoko. Nawet siedząc w ogrodzie lubi sobie wskoczyć na parapet od zewnątrz... i zaglądać do kuchni czy pokoju ;) U nas nie ma szans wypaść i zrobić sobie krzywdy. Na ulicę okna tylko rozwieram, a na ogród jest taki nisko że moja Julka wskakuje do domu przez okno (po co biec te 2 metry do dzwi, prawda? ;) ). Ale przyszły DS musi uważać na akrobatę..."
Awatar użytkownika
Wigro

Post autor: Wigro »

A i tak jesteś wredna.
Pozdrawiam bardzo serdecznie.
Ogar dobry:Gęby długiej. Paznokci tępych. Zadu przestronnego, łakomy, zwajca.
Awatar użytkownika
Wigro

Post autor: Wigro »

Żartowaałem, przecież.
Ogar dobry:Gęby długiej. Paznokci tępych. Zadu przestronnego, łakomy, zwajca.
ODPOWIEDZ