Pchły, kleszcze i wszelkie świństwo
- wladekbud
- Gadu-Gadu: 0
Re: UWAGA znowu atakują kleszcze.
A na Burzy jak na razie spokojnie. Jeden zdjęty łażący i jeden wgryziony - denat w chwili znalezienia. Na ludziach - zero.
I dalej wcieramy Fiprex'a.

"Whoever loveth me, loveth my hound." - Thomas More
Wszystkie kropelki, obroże chronią "zewnętrznie" psa ale... czasem mimo zabezpieczeń zdarza się kleszcz...
Nie wiem, czy była już dyskusja na temat zasadności szczepienia psów przeciw boreliozie...
Wczoraj Lokis dostał pierwszą dawkę.
Nie wiem, czy była już dyskusja na temat zasadności szczepienia psów przeciw boreliozie...
Wczoraj Lokis dostał pierwszą dawkę.
- Basia
- Gadu-Gadu: 3582961
Ja jestem lajkonikiem w tym względzie. Możesz coś więcej napisać na temat szczepienia przeciw boreliozie. Jak działa szczepionka, na jak długo, co ile trzeba powtarzać...
Pozdrawiamy,
Basia i Zuzia
Basia i Zuzia
my tez idziemy w przyszlym tyg na powtórke szczepienia u starszego, finanse na razie nie pozwalaja na zabawe u młodego, ale w czerwcu najpóźniej prorokuje ze zaszczepimy i nieletniego 

- ania N
- Gadu-Gadu: 0
dla wszystkich którzy mają dość kleszczy - chwila zemsty:
http://www.zabijkleszcza.pl/gra/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.zabijkleszcza.pl/gra/" onclick="window.open(this.href);return false;
„Jak ktoś chce coś robić to szuka sposobu, jak ktoś nie chce nic robić to szuka powodu."
https://www.facebook.com/HodowlaOgaraWislanaOsada/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/HodowlaOgaraWislanaOsada/" onclick="window.open(this.href);return false;
Tyle, że borelioza u psów zdarza się sporadycznie. A na babeszjozę szczepionki dostępnej w Polsce jeszcze nie ma.
Ja nigdy nie słyszałam o psie chorującym na boreliozę (o szczepieniach tak) za to co roku kilka znajomych psów miało babeszjozę ...i niestety nie zawsze skończyło się to dobrze.
- Aszemi
- Gadu-Gadu: 4921992
- Kontakt:
Borelioza występuję u mnie a w Wawie Babeszjoza zresztą Szrekowi też się już przytrafiła jak tylko śniegi odpuściły a właścicieli akurat nie było-więc nie zdążyli zabezpieczyć psów a ktoś z rodziny sie tylko nimi opiekował. Oni mają suczkę teriera jeszcze i po niej poznali że chora bo skakała tylko do pasa a zwykle skacze wyżej jednak szybka reakcja i oba antybiotykami zostały wyleczone 

- wszoleczek
- Gadu-Gadu: 3431453
- Kontakt:
Aszemi pisze: i po niej poznali że chora bo skakała tylko do pasa a zwykle skacze wyżej

Ja psa sprawdzam codziennie (a niekiedy nawet 2 razy). Wczoraj jak mi się w pokoju wytrzepał, to dwa z niego suche spadły

Natalia i Nero
Babeszjoza jest już właściwie w całej Polsce tylko nasilenie przypadków różne (na południu chyba póki co najmniejsze).
Kiedyś występowała tylko we wschodniej Polsce ale w tej chwili nie ma już takiego ograniczenia - przekroczyła Wisłę i idzie dalej.
Borelioza też w całej Polsce, tylko z tego co słyszałam i czytałam zdecydowana większość chorób odkleszczowych u psów to psy zarażenia babeszjozą.
Czy Szrekowi robili badania krwi?
Kiedyś występowała tylko we wschodniej Polsce ale w tej chwili nie ma już takiego ograniczenia - przekroczyła Wisłę i idzie dalej.
Borelioza też w całej Polsce, tylko z tego co słyszałam i czytałam zdecydowana większość chorób odkleszczowych u psów to psy zarażenia babeszjozą.
Czy Szrekowi robili badania krwi?