Plan hodowlany KOiGP dotyczący coongarów

Moderatorzy: BACHMATsforanemroda, eliza

bea100

Re: Plan hodowlany KOiGP dotyczący coongarów

Post autor: bea100 »

Nie jestem żadną wyrocznią - od tego są ludzie z uprawnieniami.
Nie będę porównywałam Zagraja z Zagajem (ze zdjęć?). Już to zresztą napisałam (kto uważny- doczytał).
Miszakai- Od tego jest Przegląd Hodowlany (przy psach KW szczególnie uważny)- to uprawnieni znawcy (nie ja) stwierdzają czy pies jest czy nie jest ogarem.
Roczny Zagraj przegląd do wpisu do KW doskonale (!) przeszedł (czytałam cały i nie ma tam nawet cienia żadnej uwagi a wręcz same superlatywy). I możesz sobie pisać ile chcesz, że nie jest ogarem ;)
Zagaj?

Zagraj akurat mnie się (bardzo!) podoba. To czy się Tobie podoba ten ogar czy nie- lub jego potomstwo czyli miot S-rzecz gustu. To zawsze będzie rzecz gustu. (Tak samo rzeczą gustu jest ocena miotu Z (Zagaj, Zadra itd). Naprawdę nie zamierzam o tym dyskutować ;)
A jeśli chodzi o miot S- jego dzieci- jedynie Smyk jest wystawiany i oceniany (sporadyczne Sarabanda- ale też z doskonałymi ocenami) i mnie np. wystarczą te wygrane Smyka (na ten moment coś koło 13 złotych medali i tytuły u naprawdę wielu sędziów z całej Polski). Mnie też np. wystarczy Przegląd Miotu S, który posiadam- akurat zrobiony przez wybitnego specjalistę (i to z KH). To jest dla mnie ważne. I dla mnie bezdyskusyjne.
Ja szanuję postanowienie Komisji Hodowlanej- jeśli ktoś uważa inaczej- jego rzecz.
To jest ważne- a nie to co widzi lub nie widzi na zdjęciu jakaś "babcia ogórkowa" , lub jaki ma gust ;) :lol:
Awatar użytkownika
Aszemi
Gadu-Gadu: 4921992
Kontakt:

Post autor: Aszemi »

bea100 pisze:Roczny Zagraj przegląd doskonale przeszedł (czytałam cały i nie ma tam nawet cienia żadnej uwagi a wręcz same superlatywy). I możesz sobie pisać ile chcesz, że nie jest ogarem ;)
Ale on ogarem nie jest tylko co najwyżej psem w typie ogara który trafił do KW Ogara.
A jak już takie same superlatywy pod adresem Zagraja to może dodaj też że nie przeszedł testów psychicznych :zly1:
Ostatnio zmieniony poniedziałek 06 gru 2010, 19:52 przez Aszemi, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Obrazek
"Pies nie dba o to, czy jesteś bogaty, czy biedny...
bystry czy tępy, mądry czy głupi.
Oddaj mu swoje serce, a on odda ci swoje.
O ilu ludziach można to powiedzieć?
Ilu ludzi może cię uczynić rzadkim, czystym i wyjątkowym?"
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 13373652

Post autor: kasiawro »

Aszemi pisze:
bea100 pisze:Roczny Zagraj przegląd doskonale przeszedł (czytałam cały i nie ma tam nawet cienia żadnej uwagi a wręcz same superlatywy). I możesz sobie pisać ile chcesz, że nie jest ogarem ;)
Ale on ogarem nie jest tylko co najwyżej psem w typie ogara który trafił do KW Ogara.
A jak już takie same superlatywy pod adresem Zagaja to może dodaj też że nie przeszedł testów psychicznych :zly1:
Aszemi Zagraj nie Zagaj aby nie było :wstydek:
bea100 pisze: Zagaj?
Bea a to co oznacza? :mysl_1:
Ostatnio zmieniony poniedziałek 06 gru 2010, 19:52 przez kasiawro, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Aszemi
Kontakt:

Oj przepraszam literówka już poprawiam Zagaj przeszedłby bez problemów :silacz:
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 13373652

Post autor: kasiawro »

Aszemi pisze:Oj przepraszam literówka już poprawiam Zagaj przeszedłby bez problemów :silacz:
Literówka literówką różnica jest :jezyk:
Co do przeglądów Zagaj nie miał okazji mieć testów psychicznych więc nie mówmy hop, aby potem nie było ;)
Awatar użytkownika
Aszemi
Kontakt:

A miał okazję mieć próbę strzału :?: Bo to przecież ten nieszczęsny strzał Zagrajowi nie pozwolił przejść testów- a jeszcze jak dla mnie nie ma porównania strzał na testach z kapiszona do strzału z prawdziwej broni ;)
Obrazek
Obrazek
bea100

Post autor: bea100 »

kasiawro pisze:
bea100 pisze: Zagaj?
Bea a to co oznacza? :mysl_1:
Tylko tyle, że wszystko przed nim.

Aszemi: co do Zagraja. Nie wiem skąd od Ciebie ten wpis z taką emotką (" :zly1: ") ? :fiufiu:
Już napisałam, że znam tego psa od początku (więc i wiem jaki był i jak i jest- co logiczne). Do testów należy psa przygotować.
Zresztą to jakby nieaktualne- bo testy zniesiono.
Ryzyko było moje i je podjęłam ( jak np. chcesz pogadać o innych psach na KW np. Zagraju, tzn innych niż w tym temacie "dotyczących coogarów"- to zapraszam na PW).
Co do Zagraja jako reproduktora a ostatni raz podejmuję jego wątek- jestem dumna z miotu S. Życzę Ci takiego miotu jako hodowcy ;) .
Oczywiście czekam teraz na ich dzieci i dalej i być może doczekam... :marzyc_2:
Awatar użytkownika
Aszemi
Kontakt:

Emotka dotyczyła tego że testów nie przeszedł więc nie jest idealny takim jak go opisujesz.
bea100 pisze:Do testów należy psa przygotować.
zdecydowanie sie z Tobą nie zgodzę bo ja Salwy nie przygotowywałam mało tego nie widziałam jak testy wyglądają zanim się na nie nie udałam- testy miały na celu sprawdzenie cech wrodzonych a nie wyuczonych psa a zniesiono je właśnie dlatego że psy i tak były do nich przygotowywane zresztą Zagraj z tego co wiem też był uczony a pomimo to oblał -ale skoro je zniesiono to nie ma tematu.
bea100 pisze:jestem dumna z miotu S. Życzę Ci takiego miotu jako hodowcy
Super że jesteś zadowolona z tego miotu oby nie tylko z tego ;) ja jednak podziękuję mam na dzień dzisiejszy inną wizję Ogara :cwaniak:
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
miszakai
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Post autor: miszakai »

bea100 pisze:Nie jestem żadną wyrocznią - od tego są ludzie z uprawnieniami.
No właśnie...
bea100 pisze:Miszakai- Od tego jest Przegląd Hodowlany (przy psach KW szczególnie uważny)- to uprawnieni znawcy (nie ja) stwierdzają czy pies jest czy nie jest ogarem.
No właśnie...tylko że wpis do KW nie oznacza, ze pies jest ogarem ;)
Zagaj jeszcze przeglądu nie miał, stąd apel o wstrzymanie się z oceną.
bea100 pisze:Zagraj akurat mnie się (bardzo!) podoba. To czy się Tobie podoba ten ogar czy nie- lub jego potomstwo czyli miot S-rzecz gustu. To zawsze będzie rzecz gustu. (Tak samo rzeczą gustu jest ocena miotu Z (Zagaj, Zadra itd). Naprawdę nie zamierzam o tym dyskutować
No właśnie... ale ja w swojej wypowiedzi używałam w każdym zdaniu mi się ...dla mnie itp. a Ty wypowiadasz się autorytatywnie, że widać, że się pogubiły cechy ogara a nie wg mnie np. Chyba chciałaś dyskutować skoro wypowiedziałaś się w tym wątku :mysl_1:
bea100 pisze:Mnie też np. wystarczy Przegląd Miotu S, który posiadam- akurat zrobiony przez wybitnego specjalistę (i to z KH).
Miot po Zagaju czy innej Zetce nie miał jeszcze przeglądu...Poczekajmy...

Zdobycie 13 złotych medali - rzecz względna, wybitny specjalista, doskonale, jestem dumna, życzę takiego miotu - to sformułowania ocenne, duże słowa i chyba trochę marketingu :zly1: ...

"To jest ważne- a nie to co widzi lub nie widzi na zdjęciu jakaś "babcia ogórkowa" , lub jaki ma gust ;) :lol:"

Rola ogórkowej babci jest ok. ale dopóki babcia doradza kostkę rosołową do ryżyku ;) a jak dotyczy spraw rasy to myślę, że ten autorytet podlega ocenie, coraz więcej ludzi dorasta, poglądy się zmieniają, świadomość rośnie i...ja cały czas właśnie próbuję napisać, że gust gustem, więc nie piszmy, że geny się pogubiły bo to nie koraliki :niewka:
Obrazek
Awatar użytkownika
miszakai
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Post autor: miszakai »

Jeszcze tylko dodam, że temat Zagraja nie został wywołany, żeby krytykować go jako reproduktora ale po prostu aż się prosiło to porównanie w kontekście Twojej bea wypowiedzi w stosunku do coogarów...Dał jeden miot, więc jest super, jedyny miot po tym "ogarze" itd. ale jakby właściciele zdecydowali, że da więcej nie byłabyś przeciwna...Tymczasem takich Zagrajkowych eksterierowo psów dopatrzyliśmy się w aukcjach allegro więcej; przy Zagaju mamy znanych przodków - co lepsze :zdziw_4:
Więc gdzie tu konsekwencja? Zagaj, który jeszcze przeglądu nie przeszedł będzie mógł prawdopodobnie kryć góra 2 razy...Wiec po co te komentarze do zdjęć miotu Z?; gdzie solidarność hodowców z innymi - tak chwalonymi na początku za podjęcie się trudu wzięcia psów z miotu Z?...Smutno :roll:
Po problemach Skierki spytałam Cię na forum czy problem nie leży również w lękliwości a nie problemach stada...Bez odpowiedzi. To tez daje do myślenia w kontekście nie zdanych testów Zagraja...
Jak ktoś coś powtarza 100 razy to dużo osób uzna to za prawdę ale też jak ktoś tak odgórnie i pewnie wychwala "swoje" to niech się nie dziwi, że w końcu, z oporami bo mało kto pisze tu szczerze zdobędzie się na krytykę :uff:
Obrazek
ODPOWIEDZ