Nie będę porównywałam Zagraja z Zagajem (ze zdjęć?). Już to zresztą napisałam (kto uważny- doczytał).
Miszakai- Od tego jest Przegląd Hodowlany (przy psach KW szczególnie uważny)- to uprawnieni znawcy (nie ja) stwierdzają czy pies jest czy nie jest ogarem.
Roczny Zagraj przegląd do wpisu do KW doskonale (!) przeszedł (czytałam cały i nie ma tam nawet cienia żadnej uwagi a wręcz same superlatywy). I możesz sobie pisać ile chcesz, że nie jest ogarem

Zagaj?
Zagraj akurat mnie się (bardzo!) podoba. To czy się Tobie podoba ten ogar czy nie- lub jego potomstwo czyli miot S-rzecz gustu. To zawsze będzie rzecz gustu. (Tak samo rzeczą gustu jest ocena miotu Z (Zagaj, Zadra itd). Naprawdę nie zamierzam o tym dyskutować

A jeśli chodzi o miot S- jego dzieci- jedynie Smyk jest wystawiany i oceniany (sporadyczne Sarabanda- ale też z doskonałymi ocenami) i mnie np. wystarczą te wygrane Smyka (na ten moment coś koło 13 złotych medali i tytuły u naprawdę wielu sędziów z całej Polski). Mnie też np. wystarczy Przegląd Miotu S, który posiadam- akurat zrobiony przez wybitnego specjalistę (i to z KH). To jest dla mnie ważne. I dla mnie bezdyskusyjne.
Ja szanuję postanowienie Komisji Hodowlanej- jeśli ktoś uważa inaczej- jego rzecz.
To jest ważne- a nie to co widzi lub nie widzi na zdjęciu jakaś "babcia ogórkowa" , lub jaki ma gust