coś pomieszałaś zajrzyj do metryki bo z hodowli Dobra Złaja matka musiałaby być Łasa i Twoje szczęście nieco starszelolala pisze:Moja Nessi (z hodowli Dobra Złaja, matka Fuga)

coś pomieszałaś zajrzyj do metryki bo z hodowli Dobra Złaja matka musiałaby być Łasa i Twoje szczęście nieco starszelolala pisze:Moja Nessi (z hodowli Dobra Złaja, matka Fuga)
Szelma pozdrawia koleżankę z psiego przedszkola!lolala pisze:Moja Nessi (z hodowli Dobra Złaja, matka Fuga) ma już 1/2 roku.
Aszemi pisze:coś pomieszałaś zajrzyj do metryki bo z hodowli Dobra Złaja matka musiałaby być Łasa i Twoje szczęście nieco starszelolala pisze:Moja Nessi (z hodowli Dobra Złaja, matka Fuga)
Fajnie, że Nesia jest przyzwyczajona do takich atrakcji jak narty. Szelma niestety nie i miewamy problemy na spacerach. Gdy spotykamy spacerowicza jest ok, witamy się i jest fajnie. Niestety biegacze, narciarze biegowi oraz "narciarze biegowi bez nart" czytaj Nordic Walker'zy są obszczekiwani. Nie wiem jak ją przyzwyczaić do takich spotkań. Kiedyś namówiłam jednego narciarza biegowego do integracji ale nawet po zdjęciu nart nadal była nieufna i nie chciała się przywitać.lolala pisze:W terenie zachowuje się super - mamy już za sobą trzykrotne bieganie na biegówkach. Dwa razy biegła przy mnie luzem, a wczoraj pierwszy raz przypięłam ją do uprzęży. Ciągnie cudnie, oczywiście pomagałam jej kijami, żeby nie miała za ciężko i nie obciążała stawów
Uważajcie w tym Skaryszewskim. Dopóki ogarka jest mała to wszystko ok, ale jak dorośnie możecie mieć problemy. Tam jest zakaz puszczania psów luzem, na małe przymykają oczy na duże już nie bardzo. Poza tym ogar jest psem myśliwskim. Jak pogoni kaczki, łabędzie i wiewiórki możecie być mało szczęśliwilolala pisze:Ja mieszkam na Gocławiu i często bywam w Parku Skaryszewskim - tam Nesia czuje się doskonale.
Właśnie dlatego, że nie czuje się dobrze w psiej gromadzie należy iść z nią do przedszkola. Inaczej będziecie konserwowali jej zachowania.lolala pisze:nie wiem, czy wybieramy się na szkolenie do szkoły. Raczej myślałam o indywidualnym szkoleniu, ze względu na lęki Neśki.