Zaogarzona czyli co tam słychać w Psiej Comecie ;-)

Awatar użytkownika
qzia
Gadu-Gadu: 9909298
Kontakt:

Re: Zaogarzona czyli co tam słychać w Psiej Comecie ;-)

Post autor: qzia »

No i trochę niedzielnej nudy. :niewka: :sen:
Obrazek
:mrgreen: :hi_1: :hi_1:
Awatar użytkownika
aganowaczek
Gadu-Gadu: 0

Post autor: aganowaczek »

Fajna nuda :marzyc_2:
Panu Bogu świeczkę a diabłu OGAREK :-)
Hodowla Ogara Polskiego
"z Sarmackiej Tradycji FCI"
534 992 136

Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Kontakt:

Post autor: Ania W »

Dopiero teraz zobaczyłam, że "mała plamiasta" to Vifi :D
Musimy chyba jeszcze chwilę poczekać a jak nic się nie pojawi zaczniemy ogłaszać adopcyjnie...
Awatar użytkownika
qzia
Kontakt:

Oj trzeba Vifince znaleźć domek, trzeba. W moim stadzie kariery nie zrobi. Rysiek - matołek wciąż uważa, że ona jest kotem i dostaje obłędu na jej widok. :placzek: Oliwka, która nie lubi takich małych dziwolągów, nieodmiennie próbuje ją zjeść. Za to Vifinka nieświadoma zagrożeń pcha się za moimi nogami wszędzie gdzie idę. :happy3: W kółko muszę ją wygarniać spomiędzy psich łap i zanosić do charciego pokoju. :zly3: Wieczory spędza na moich kolanach przed telewizorem, albo za moimi plecami na fotelu przy kompie. Śpi :sen: albo na mojej głowie albo ogrzewając mi pod kołdrą korzonki. Będzie miał z niej ktoś dużo radości.
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
endo

Post autor: endo »

Słodka ta Vifinka :marzyc_2: , a jakie ma uchole :)
Obrazek
Awatar użytkownika
qzia
Kontakt:

Może ją na licytację wystawię :mysl_1: :silacz: A jak gania i atakuje koty :strach_2: :silacz: Jest nieustraszona. Zero instynktu zachowawczego. :wow_3: :nunu:
Awatar użytkownika
Asiun
Gadu-Gadu: 4129240

Post autor: Asiun »

qzia pisze:Może ją na licytację wystawię :mysl_1: :silacz: A jak gania i atakuje koty :strach_2: :silacz: Jest nieustraszona. Zero instynktu zachowawczego. :wow_3: :nunu:
To całkiem jak mój królik :zly1:
Obrazek
Awatar użytkownika
qzia
Kontakt:

Dawno nas nie było to się tradycyjnie trochę pochwalimy. :fiufiu: :fiufiu: :mrgreen:
Jak już wiadomo, w Psiej Comecie kładzie się nacisk nie tylko na urodę :marzyc: i perfekcyjny handling :marzyc_2: ale też na użytkowość. :brawo_1: :brawo_1: :silacz:
W sobotę 12.04. w czasie gdy Kuba ze Zbysiem szaleli w Częstochowie (II miejsce w MP w grupie starszej), charcia delegacja pojechała na MIĘDZYNARODOWE MISTRZOSTWA ŚLĄSKA W COURSINGU – CACIL do Świerklańca. Impreza nieopodal pięknego kompleksu pałacowo-parkowego. Niedaleko wielkiego jeziora. Na zawody zgłoszono 90 psów, plus dodatkowe biegi licencyjne i pokazowe. Początek sezonu i taka ogromna ilość psów. Zawitali nawet goście z Czech z chartami arabskimi. Bardzo polecam, bo emocje ogromne i fajne widowisko. Towarzystwo przemiłe. :zgoda: :piwko:
Moje chłopaki pięknie się zaprezentowały. Najid na swoich drugich w życiu zawodach zajął lokatę II na 8 saluków. Pokonał swoich dwóch braci, mamę i ojca. :silacz: Nasz mały Kazio, w pięknym stylu, pobiegł po licencję i już za 3 miesiące (jak skończy 1,5 roku) zacznie biegać na zawodach.
Gdyby ktoś chciał popatrzeć to tutaj trochę filmików z biegów chartów polskich. http://www.youtube.com/watch?v=FV5Cv_Ii ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=WI82aqo7 ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=ZfVd5yyv ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
qzia
Kontakt:

W niedzielę w Częstochowie ring główny i podium opanowały ogary i pewien MP. :mrgreen: :fiufiu: :fiufiu: :marzyc_2:
Kuba ze Zbyszkiem najpierw zdobyli I miejsce w grupie starszej a zaraz potem Zwycięstwo Dnia w MP. :brawo_1: :silacz:
Następnie Gromek stanął 2 razy na I miejscu: w Rasach Polskich i grupie VI. Jednocześnie Kuba wraz ze szpicem wilczastym zajął w grupie V miejsce III. Zaraz potem w grupie VI wraz z bloodhoudem Pani Małgosi Caprari miejsce IV. Tu rywalizując z Gromkiem. Na koniec wraz z naszym Kaziem w grupie X zajął miejsce II. :happy3: :happy3:
Bardzo się cieszę z sukcesów wszystkich moich panów. Wystawa naprawdę fajna. Pogoda trochę zimna i trochę słoneczna. Całkiem odpowiednia. Kazio został opanowany przez pewną młodziutką damę (pewnie przyszła MP) i większość czasu, który ja spędzałam obserwując finały, biegał po całym stadionie wraz ze stadem dzieci. Miał mega dawkę dziecięcej socjalizacji. Zniósł to z godnością. Zachowując charci luz i spokój. Podobnie zresztą jak i Najid. :marzyc: :marzyc:
Awatar użytkownika
SARABANDA

Post autor: SARABANDA »

Gratulacje dla wszystkich chłopaków :piwko: Szkoda że nie wiedziałam o zawodach, może bym podjechała.
"...wcale nie wyprzedziliśmy zwierząt i roślin na drodze ewolucji. Po prostu one poszły w jedną stronę, a my w drugą."
ODPOWIEDZ