Dziękujemy wszystkim za miłe spotkanie i fajnie spędzony czas

.
Szkoda, że ten deszcz padał przed ogarzym wejściem na ring, gdyby była pogoda z pewnością mielibyśmy więcej czasu na integrację własną i psią oraz na pogaduchy. Pewnie poznalibyśmy się lepiej, psiaki bardziej wyluzowane wchodziłyby na ring i nie byłoby kłopotów np. z ząbkami.
(U nas na spacerach nad Wisłoką tradycją stało się zaglądanie w zęby wszystkim wystawowym psom i badanie ich anatomii).
Ania W pisze:Klasa użytkowa
2122 LOKIS championów Gończaków – I dosk, NDPwR, Zw Rasy, CACIB
Aniu wśród Gończaków jest wiele championów ale, póki co, nie mają tego w nazwie hodowli
2122 LOKIS z Gończaków – I dosk, Zwycięzca, Zwyc. Rasy, CWC, CACIB
hania pisze:Najlepszy Junior w Rasie (powinna też dostać nominację na Crufts, ale ja o tym zapomniałam jak poszłam uzupełniać papiery, bo zw.mł też nie wpisali - tylko najl.juniora)
Haniu czytam katalog i chyba nominacja na CRUFTS nam się niejako z urzędu należy…
Cytat z katalogu:
KWALIFIKACJA CRUFTS 2011
Nominacje na
Wystawę CRUFTS 2011 otrzymują:
Zwycięzca Młodzieży – pies i suka oraz
Zwycięzcy – pies i suka.
ZbyszkuC masz rację: zarówno tu wśród suk jak i w Kielcach
powinno być dodatkowe porównanie na res-CACIB. Akurat dla mnie ten przepis, że do takiego porównania wchodzi kolejny pies z oceną doskonałą z klasy CACIB-owca jest czytelny i właściwy – taki pies dostaje szansę na porównanie z psami z innych klas, który jest lepszy. Może się trafić w jednej klasie wiele lepszych psów od psów w innych klasach i gdyby nie ten zapis sędzia nie mógłby dać tytułu psu wg niego lepszemu tylko dlatego, że tenże pies trafił do nieodpowiedniej klasy (ale namotałam). Ale wg mnie
wymagane jest to porównanie na res-CACIB! O ile czytelniejsze dla wszystkich byłoby przyznawanie tego tytułu. Zresztą uważam, że sędziowie powinni głośno i wyraźnie podawać tytuły przyznawane psom. Brak porównania to bardzo niewielka oszczędność na czasie a sprawia tyle domysłów dlaczego.
Tak analizując – Łódź to wystawa międzynarodowa a oznakowanie ringów było beznadziejne, w katalogu brak planu ringów, nawet dla posiadacza katalogu znalezienie na którym ringu są wystawiane np. Basenji, a nawet w którym dniu, było cholernie trudne, na ringu nie było tabliczek z lokatami i tytułami, nie było tablicy wyników. Nie wiem jak innym ale mnie tego brakowało.
Troszkę naszych zdjęć z Wystawy w Łodzi. Będą dużego formatu, bo takie lubię

.
Może dlatego, że jestem krótkowidzem. Dzięki wszystkim za fotki. Fajnie jest oglądać

.
Ocena na ringu
Lokis podczas opisu
Porównanie: ECHO Olfactus, DEMON Bobrowisko i ELECTUS Poszły w Las - fotograf nie objął Lokisa
ELECTUS Poszły w Las
Kawałek ECHO Olfactus i DEMON Bobrowisko
LOKIS z Gończaków - Zwycięzca
Na co my tu jeszcze czekamy? – UCHATY w tle…
Rozmazany DEMON