Międzynarodowa Łódź 1-2.05.2010

Archiwum - Wystawy w 2010 roku

Moderator: BACHMATsforanemroda

SEKRET

Re: Międzynarodowa Łódź 1-2.05.2010

Post autor: SEKRET »

ZbyszekC pisze:
Ania W pisze: Poza tym to Łoza ma "grzbiet lekko załamany za rzebrami" ...cokolwiek to znaczy ;)
To akurat chyba nie do końca zasługa sędziny co asystentki. A w ogóle to się ciesz, że możesz odczytać opis. Z opisem Balta jestem umówiony ze znajomą farmaceutką. :D

Sekret też sie łamie cyt" grzbiet złamany za klatką piersiową" do tego jest dośc duży i ma cieżką głowę.... :strach_2:
Awatar użytkownika
Danuta
Gadu-Gadu: 0

Post autor: Danuta »

Dziękujemy wszystkim za miłe spotkanie i fajnie spędzony czas :zgoda: :piwko: .
Szkoda, że ten deszcz padał przed ogarzym wejściem na ring, gdyby była pogoda z pewnością mielibyśmy więcej czasu na integrację własną i psią oraz na pogaduchy. Pewnie poznalibyśmy się lepiej, psiaki bardziej wyluzowane wchodziłyby na ring i nie byłoby kłopotów np. z ząbkami. (U nas na spacerach nad Wisłoką tradycją stało się zaglądanie w zęby wszystkim wystawowym psom i badanie ich anatomii).
Ania W pisze:Klasa użytkowa
2122 LOKIS championów Gończaków – I dosk, NDPwR, Zw Rasy, CACIB
Aniu wśród Gończaków jest wiele championów ale, póki co, nie mają tego w nazwie hodowli :gleba:

2122 LOKIS z Gończaków – I dosk, Zwycięzca, Zwyc. Rasy, CWC, CACIB
hania pisze:Najlepszy Junior w Rasie (powinna też dostać nominację na Crufts, ale ja o tym zapomniałam jak poszłam uzupełniać papiery, bo zw.mł też nie wpisali - tylko najl.juniora)
Haniu czytam katalog i chyba nominacja na CRUFTS nam się niejako z urzędu należy…
Cytat z katalogu:
KWALIFIKACJA CRUFTS 2011
Nominacje na Wystawę CRUFTS 2011 otrzymują: Zwycięzca Młodzieży – pies i suka oraz Zwycięzcy – pies i suka.

ZbyszkuC masz rację: zarówno tu wśród suk jak i w Kielcach powinno być dodatkowe porównanie na res-CACIB. Akurat dla mnie ten przepis, że do takiego porównania wchodzi kolejny pies z oceną doskonałą z klasy CACIB-owca jest czytelny i właściwy – taki pies dostaje szansę na porównanie z psami z innych klas, który jest lepszy. Może się trafić w jednej klasie wiele lepszych psów od psów w innych klasach i gdyby nie ten zapis sędzia nie mógłby dać tytułu psu wg niego lepszemu tylko dlatego, że tenże pies trafił do nieodpowiedniej klasy (ale namotałam). Ale wg mnie wymagane jest to porównanie na res-CACIB! O ile czytelniejsze dla wszystkich byłoby przyznawanie tego tytułu. Zresztą uważam, że sędziowie powinni głośno i wyraźnie podawać tytuły przyznawane psom. Brak porównania to bardzo niewielka oszczędność na czasie a sprawia tyle domysłów dlaczego.

Tak analizując – Łódź to wystawa międzynarodowa a oznakowanie ringów było beznadziejne, w katalogu brak planu ringów, nawet dla posiadacza katalogu znalezienie na którym ringu są wystawiane np. Basenji, a nawet w którym dniu, było cholernie trudne, na ringu nie było tabliczek z lokatami i tytułami, nie było tablicy wyników. Nie wiem jak innym ale mnie tego brakowało.

Troszkę naszych zdjęć z Wystawy w Łodzi. Będą dużego formatu, bo takie lubię :jezyk_3: .
Może dlatego, że jestem krótkowidzem. Dzięki wszystkim za fotki. Fajnie jest oglądać :happy3: :happy3: :happy3: .

Ocena na ringu
Obrazek

Lokis podczas opisu
Obrazek

Porównanie: ECHO Olfactus, DEMON Bobrowisko i ELECTUS Poszły w Las - fotograf nie objął Lokisa
Obrazek

ELECTUS Poszły w Las
Obrazek

Kawałek ECHO Olfactus i DEMON Bobrowisko
Obrazek

LOKIS z Gończaków - Zwycięzca
Obrazek

Na co my tu jeszcze czekamy? – UCHATY w tle…
Obrazek

Rozmazany DEMON
Obrazek
Danuta i Lokis

ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Danuta

Wszyscy wstawiali stawkę suk – młodzieży. Ja też :jezyk: .
Obrazek

FRAJDA DLA OLFACTUS Dobra Złaja
(Sunia o szalenie fajnym odcieniu czapraka – mam nadzieję, że jej to zostanie.)
Obrazek
… i Harmonia przyglądająca się Frajdzie uważnie

ŁOZA z Jaśminowej Ulicy – z doskonale opanowaną postawą :brawo_1: !
Obrazek

Obrazek

MAGIA Ogarzy Gon
Obrazek

MIŁA MELODIA Olfactus - smacznego ;) :lol:
Obrazek

SKIERKA Poszły w Las
Obrazek
Danuta i Lokis

ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Danuta

Poza ringiem - AJSZA a Nadsańskich Łazów
Obrazek

skupiona na…
Obrazek

…woreczku z kiełbaską ;)
Obrazek

i typowo dla ogara, bo z glucikiem zarzuconym na nos :D , BALT z Bobrownickiej Posesji
Obrazek

Piękna główka ŁOZY
Obrazek

Na ringu: HARMONIA z Południowej Kniei i AJSZA a Nadsańskich Łazów
Obrazek

HARMONIA z Południowej Kniei
Obrazek

Pies najczęściej pojawiający się na fotkach bo stojący najbliżej ringu: Ferdo
Wg mnie gdy tuż za ringiem pies w ten sposób odzywa się do psa na ringu… :zly3:
Obrazek

Obrazek
…żaden dorosły, zdrowy pies nie skupi się na wystawianiu tylko będzie dążył do dokończenia rozmowy z kolegą :zly1: .
A z pewnością tak chce uczynić Lokis w moich rękach :(
(dupa ze mnie nie handler). :D

TUBA Ogarusy
Obrazek

A co tam się dzieje? Ogarki lubią poznawać nowe psy i do nich się wyrywają, nieprawdaż? :happy3:
TUBA obserwuje, FRAJDA się drapie, KONTRABAS i FIGARO witają berneńczyka :hi_1:
Obrazek
Ostatnio zmieniony środa 05 maja 2010, 01:28 przez Danuta, łącznie zmieniany 1 raz.
Danuta i Lokis

ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Danuta

Przygotowania do porównań: SMYK Poszły w Las i MIŁA MELODIA Olfactus…
Obrazek

…oraz rodzeństwo z Gończaków - LOKIS i LUŚNIA
Obrazek

Pięknie biegnąca MIŁA MELODIA
Obrazek

i pięknie stojąca
Obrazek

Najlepszy Junior w Rasie
Obrazek

Tymczasem my czekamy…
Obrazek

… a beztrosko trzymany Ferdi…
Obrazek

W tym momencie byłam już nieuprzejma i tym razem ostro poprosiłam Panią, żeby odsunęła się z psem.
Ile razy można grzecznie prosić o pilnowanie swojego psa? Ludzie czasem są tacy beztroscy…
Czy nie zdają sobie sprawy, że tak nie można?
Obrazek

Stawka na rasę
Obrazek

Zwycięzca Rasy
Obrazek

Po co my tu jeszcze stoimy gdy tam jest tyle ślicznych suniek? :D
Obrazek
Danuta i Lokis

ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Danuta

I kilka ujęć wspólnej fotki
(Bea100 – wg timera aparatu 3 minuty wcześniej jeszcze stałaś przy ringu – mogliście zostać na wspólną fotkę)
Te fotki daję w formie linka. Kto chce, może obejrzeć je w wielkim formacie. :jezyk_3:

http://img130.imageshack.us/img130/9462/p14107391.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

http://img34.imageshack.us/img34/5149/p14107421.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

http://img204.imageshack.us/img204/3883/p14107441.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

http://img153.imageshack.us/img153/55/p14107471.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Takie chwile na wystawach Lokis lubi najbardziej :happy3: :happy3: :happy3:
Obrazek
Danuta i Lokis

ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
miszakai
Kontakt:

Post autor: miszakai »

[quote="Ania W"]

Magia
Obrazek

Obrazek

Aniu, chyba sędzinie chodziło o linię grzbietu. Na tych 2 zdjęciach gdzie Łoza stoi w tle widać to załamanie...Nie wiem jak ma być ale faktycznie niektóre ogary mają taką prostą linię grzbietu - np. Harmonia a niektóre mają takie wgłębienie w grzbiecie :mysl_1: Zwłaszcza u stolików to widać - można stawiać szklanki i nie spadną - po prostu prosty blat ;) a z Łozy niech zastawa spada - i dobrze :)
Obrazek
Awatar użytkownika
ZbyszekC

Post autor: ZbyszekC »

Danuta. Jak dla mnie ten przepis daje mozliwość sędziemu a nie nakłada obowiązek. Sędzia ma już jakiś przegląd stawki i nie musi wzywać drugiego. W dodatku co w sytuacji jak w klasie był tylko jeden, np Misiek w Katowicach. I oczywiście gratulacje dla Lokisa i jego handlerki. Balt zazdrości king size. Ale ma obiecane,że jak przypadkiem kiedyć wygra to też dostanie całego a nie 1/3. :D
Zakończenia dnia startowego.
Obrazek
"Moim prawdziwym obowiązkiem jest ocalić własne marzenia." - Arthur Schopenhauer
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Kontakt:

Post autor: Ania W »

miszakai pisze: Aniu, chyba sędzinie chodziło o linię grzbietu. Na tych 2 zdjęciach gdzie Łoza stoi w tle widać to załamanie...Nie wiem jak ma być ale faktycznie niektóre ogary mają taką prostą linię grzbietu - np. Harmonia a niektóre mają takie wgłębienie w grzbiecie :mysl_1: Zwłaszcza u stolików to widać - można stawiać szklanki i nie spadną - po prostu prosty blat ;) a z Łozy niech zastawa spada - i dobrze :)
Ja wiem o co jej chodziło ;)
Tzn. wiem, że Łoza czasami "luzuje" grzbiet w statyce. Tylko nie uważam żeby żebra albo rzebra miały coś do tego ;) No i daję jej jeszcze czas na "związanie" bo jeszcze młoda jest. W NDM miała że "górna linia jeszcze słabo związana" i to dla mnie jest ok. Może się jeszcze zwiąże ;)

Przy okazji : Cytra Słopnicka Przełęcz mieszka ulicę obok naszej "letniej rezydencji" w Łodzi...także wcześniej czy później dopodniemy ją. Jak nie ja to ketrin ;) Z resztą Złotno zrobiło się nieżłym zagłębiem ogarów bo mieszkają tam już 4 ogary na stałe + 2 przyjezdne w obrębie zaledwie trzech ulic ;)
Awatar użytkownika
miszakai
Kontakt:

Post autor: miszakai »

Ania W pisze:Przy okazji : Cytra Słopnicka Przełęcz mieszka ulicę obok naszej "letniej rezydencji" w Łodzi...także wcześniej czy później dopodniemy ją.
Super :) Dostałam jej fotki od Magdy...
No właśnie ona chyba tylko czasami ten grzbiet luzuje bo na innych fotkach tego nie widzę...Śliczna jest :silacz:
Obrazek
ODPOWIEDZ