Też takich znamweszynoska pisze: co do statystyk hodowców się nie wypowiadamznam takie co u nich nigdy entropium nie wystąpiło
![]()

I mam nadzieję, że kiedyś przestaną mnie denerwować

Moderatorzy: BACHMATsforanemroda, eliza
Też takich znamweszynoska pisze: co do statystyk hodowców się nie wypowiadamznam takie co u nich nigdy entropium nie wystąpiło
![]()
Ale ja dokładnie propnuję to samo...Danusia pisze:Proponuję poczekać z cierpliwością co wystąpi u coogarków i innych KW????
To ja napiszę z własnej praktyki hodowlanej. Są reproduktory, co wyraźnie eksterierowo "stemplują" swoje dzieci. Rodzą się też ogary "mamusiowe" (u mnie taki był miot B), "tatusiowe" czy "mieszane". A również nie podobne ( w ogólnym wyrazie) ani do matki ani do ojca, być może "dziadkowe" czy nawet dalej. Ciekawe jak będzie z coogaramiLeszek pisze: W miocie w sensie genetycznym tyle samo zależy od ojca czy matki, szczeniak ma połowe genów ojca i połowe matki. Inna sprawa jest fenotyp bo tutaj wiele spraw się nakłada.
...
Dlatego, że bardziej emocjonalnie to ja oświadczam, że nie czuję się jakbym wstąpiła na barykady .weszynoska pisze:Rozpętałam jaką zdrowotną wojnę![]()
![]()
Niechcący![]()
Podchodzę do tematu bardziej emocjonalnie, niż osoby nie związane .... .
Powiem tak – myślę, że z całą pewnością możesz napisać tylko o swojej suce.weszynoska pisze: Pomińmy już ten zdrowotny aspekt, są zdrowe i kropka...te które nie są medialne również...mam kontakt wprawdzie sporadyczny ale wystarczający ..myśliwi są zadowoleni
Haniu u 5/6 coogarów z miotu Z entropia nie wystąpiła na pewno ( 6 szczenię pojechało do Cisowca...a to jak za chiński mur) ale w wieku 7 tygodni oczy wszystkich były zdrowe nie płaczące.
Właśnie dokładnie o to chodzi….weszynoska pisze: ja mogę tylko za swoje statystyki odpowiadać
Myślę, że jest potrzebnyweszynoska pisze: Może jednak ten plan jest niepotrzebnymoże się nie szarpać i nie stresować ...przecież i tak kilka psów wiosny nie uczyni
Dlatego też nie stawiam takiego argumentu w sposób zdecydowany, mimo że jestem osobą otwartą na różne opcje w hodowli ogara.Danusia pisze: AniuW tak samo mogę powiedzieć "co w takim razie wysuwać argument zdrowotny w dolewaniu świeżej krwi" nie tylko coogarów, ale innych KW???? .