Mozart

Awatar użytkownika
zybalowie
Gadu-Gadu: 0

Re: Mozart

Post autor: zybalowie »

My chyba rzeczywiście mamy dużo szczęścia w takim razie - bo Szczecin to miasto naprawdę przyjazne psiarzom i już z racji istnienia samych wybiegów jest okazja do socjalizowania psa od szczeniaka - i też te psie wybiegi zmieniają nawyki ludzi i są takimi małymi psimi centrami edukacyjnymi, bo tu się właściciele wymieniają doświadczeniami, a bywa, że i jakiś psi trener wpadnie i podedukuje towarzystwo. Psy z wybiegów są spokojniejsze, przyjaźniejsze.
Do niedawna większość z nich leżała sobie gdzieś bardziej na uboczu, ale teraz właśnie zaczynają tworzyć je tez w centrum i mam nadzieję, że się właściciele ucywilizują ;-)

A my jeszcze z drugiej strony z racji udziału w stowarzyszeniu mamy bardzo psiarskie towarzystwo i okazji do spotkań nie brakuje.

Jak czasem czytam lub słyszę od ludzi, jakie są przepisy dotyczące psów w innych miastach, to stwierdzam, że jednak mieszkam w dobrym dla siebie miejscu :tia:
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
zybalowie

Mozart nastrojowo, czyli dlaczego media kłamią (aka: znajdź 10 różnic...) ;-)
mozart-nastrojowo-male.jpg
Oryginał
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Chaszczy

Post autor: Chaszczy »

Coś cudownego jak Mozio bawi się za różnymi psami na wakacjach. Tam były tylko suki czy tylko psy? Mój Karbon tak by szalał ładnie tylko z sukami, nawet z najłagodnieszymi psami nasz "kogucik" wchodzi w rywalizację... Na wakacjach dwa razy widzieliśmy się z pewnym przemiłym goldenem - pierwszego dnia pięknie brykały, bo golden zachęcał do zabawy, a drugiego Karbon stwierdził, że jednak zabawa zabawą, ale on musi ustalić wyraznie herarchię... I trzeba było się ewakuować, bo w tej sytuacji golden też nei w ciemię bity. Nie ma w takich sytuacjach prawdziwego gryzienia, ale takie samcze skakanie jednego psów na siebie różnie się może skończyć wiec i zabawa się kończy. Taki to z Karbona "gieroj"...

ilo
Karbon i Pańciostwo - Ilona, Paweł, Cyprian
Awatar użytkownika
zybalowie

Były suki i psy. O dziwo do psów nic nie miał, ale na początku starał się ustawiać młodszą sukę, potem mu nagadałam i odpuścił. On też potrafi być gagatek, ale mam wrażenie, ze trochę mu z czasem przechodzi. Ostatnie starcie było z obfoconym tu wcześniej dogiem, ale to było starcie równy z równym, to jest: pokazali sobie zęby, obwarczeli się, posiłowali - nie wiem dlaczego, ale czułam, że nic poważnego z tego nie będzie - i jak w końcu Moz oblizał fafla wielkiemu, to się zaczęli normalnie bawić. Chyba z czasem jest lepiej :uff: co mnie cieszy, bo możemy normalnie się bawić z innymi psami i tylko czasem zdarzają się jakieś spięcia, symbolicznie.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Chaszczy

Post autor: Chaszczy »

To u nas na odwót, z czasem coraz bardziej zyga do psów. Ale tylko w swoim rozmiarze, małe olewa... Możliwe, że się po prostu ich boi i próbuje się podbudować. Musimy wrócić do szkoły psiej na kilka zajęć, żeby się znów obył z różnymi psami i przypomniał, że nic mu z ich strony nie grozi. Może to pomoże... Zobaczymy. Ale jego trener już rok temu zauważył, że Karbon to konkretny "testosteron", choć nasz pies miał raptem półtora roku. Ja wtedy tego nie zauażałam, ale widać coś w tym jest. Faktem jest, że od zawsze lubił dominować, może teraz dopiero czuje, że może sobie na to w pełni pozwolić... Ech.
Karbon i Pańciostwo - Ilona, Paweł, Cyprian
Awatar użytkownika
zybalowie

Hurra - wyszperane w antykwariacie i zamówione za całe 8 zł ;-)
Załączniki
Untitled-6.jpg
Untitled-6.jpg (102.92 KiB) Przejrzano 307 razy
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
zybalowie

W 2008 PR Trójka wyemitowało audycję o ogarach z wypowiedziami córki pułkownika Kartawika. Jeśli ktoś jest zainteresowany, mogę podesłać nagranie w 14-minutowej wersji.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 13373652

Post autor: kasiawro »

myślę, że większość je ma albo ma dostęp do linku, jest na ogarkowie :)
Awatar użytkownika
zybalowie

Jest link do tego? :shock:
Ile ja się naszukałam - chyba najciemniej pod latarnią. A w którym dziale mogę to znaleźć?
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
irie
Kontakt:

Post autor: irie »

Ja bym szukala w "o rasie" albo w "promocja rasy". Ale leniwa jestem, wiec korzystam z wyszukiwarki ;)
viewtopic.php?f=7&t=1027&hilit=w+radi*

edit: Hehe, ale audycji tam chyba nie ma :mrgreen:

edit 2: niemniej, trojka tez ma wyszukiwarke ;)
http://www.polskieradio.pl/80/1007/Artykul/344429/
(nie zauwazylam, ze Basia juz podlinkowala;)
Ostatnio zmieniony niedziela 12 sie 2012, 22:38 przez irie, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek
ODPOWIEDZ