Strona 104 z 127
Re: Mozart
: wtorek 26 cze 2012, 18:49
autor: BasiaM
Dobrze, że tak się skończyło.
Uchaty kiedyś wyrwał mi się na lince w lesie
Pobiegł przed siebie jak wystrzelony z procy i tyle go widziałam
Najbardziej się bałam, że ta cholerna linka gdzieś mu się zaplącze i psa nie znajdę
Od tego czasu psy łażą luzem ale na osiedlu zawsze mam Uchatka na smyczy bo linką też może zahaczyć się o cokolwiek i kłopot będzie

Re: Mozart
: wtorek 26 cze 2012, 19:04
autor: zybalowie
Miałam takiego samego stracha.
Re: Mozart
: środa 04 lip 2012, 01:31
autor: EiMI

Sto lat
Cały dzień się zbierałam i zrobiło się tak późno.....
Re: Mozart
: niedziela 22 lip 2012, 18:44
autor: zybalowie
Niech mi jeszcze raz ktoś spróbuje powiedzieć, że mój pies jest duży...
Re: Mozart
: niedziela 22 lip 2012, 18:46
autor: zybalowie
cd
Re: Mozart
: niedziela 22 lip 2012, 19:54
autor: qzia
Ale Mozio ma fajnych znajomych. Kiedyś marzyłam o dogu, ale teraz wiem, że za krótko żyją. Bardzo towarzyski z Mozia chłopak.
Pozdrawiam Kasia
Re: Mozart
: poniedziałek 23 lip 2012, 02:25
autor: zybalowie
A co to?
Drewienko.
Lepsze, niż wszystkie zabawki świata - długo się nie nudzi, długo pozostaje przy życiu...
(nawet się przytulić można)
Re: Mozart
: poniedziałek 23 lip 2012, 09:02
autor: Aszemi
A gdzie ten wybieg??
Re: Mozart
: poniedziałek 23 lip 2012, 13:18
autor: zybalowie
Między budowanym właśnie parkiem na Kutrzeby, a parkiem Przygodna - obok terenu wodociągów.
Mało kto o nim wie, bo jest schowany za kurtyną dziękochłonną.
Re: Mozart
: poniedziałek 23 lip 2012, 15:58
autor: zybalowie
Przepis na psią zupę jarzynową (autorski) z resztek:
- resztki pomidora
- "nóżki" od kalafiora
- zewnętrzne liście sałaty
- obierki z marchewki
- obierki z ogórka
- obierki z jabłka
- resztka fasolki szparagowej pt. "i tak za mało, żeby się najeść"
- jedna czerstwa bułka z ziarnami
- mięso, skóra i tłuszcz z korpusu indyczego
- 50 g słoniny
Gotujemy,aż się ściągnie, podajemy z kośćmi (nie gotowanymi) - smacznego.

- DSC00248.jpg (268.01 KiB) Przejrzano 270 razy
Galareta z warzywami:
- 2 świńskie nóżki
- trochę sałaty, talarki z marchewki
- 1 jajko na twardo
- trochę ogórka i pomidora
- garść serc kurzych
- 2-3 kurze nóżki
- 2-3 wątróbki drobiowe
Nóżki gotujemy z warzywami, potem wyjmujemy. Czekamy, aż breja wystygnie, dodajemy do niej pokrojone jajko na twardo, podroby, kurze nóżki (ja kroję na kawałki), mięsko z nóżek i chrząstki (bez kości). Całkiem przyjemnie się ściąga i porcjuje.
Ciąg dalszy kącika kulinarnego nastąpi.