Przepis na psią zupę jarzynową (autorski) z resztek:
- resztki pomidora
- "nóżki" od kalafiora
- zewnętrzne liście sałaty
- obierki z marchewki
- obierki z ogórka
- obierki z jabłka
- resztka fasolki szparagowej pt. "i tak za mało, żeby się najeść"
- jedna czerstwa bułka z ziarnami
- mięso, skóra i tłuszcz z korpusu indyczego
- 50 g słoniny
Gotujemy,aż się ściągnie, podajemy z kośćmi (nie gotowanymi) - smacznego.

- DSC00248.jpg (268.01 KiB) Przejrzano 269 razy
Galareta z warzywami:
- 2 świńskie nóżki
- trochę sałaty, talarki z marchewki
- 1 jajko na twardo
- trochę ogórka i pomidora
- garść serc kurzych
- 2-3 kurze nóżki
- 2-3 wątróbki drobiowe
Nóżki gotujemy z warzywami, potem wyjmujemy. Czekamy, aż breja wystygnie, dodajemy do niej pokrojone jajko na twardo, podroby, kurze nóżki (ja kroję na kawałki), mięsko z nóżek i chrząstki (bez kości). Całkiem przyjemnie się ściąga i porcjuje.
Ciąg dalszy kącika kulinarnego nastąpi.