Międzynarodowa Łódź 1-2.05.2010

Archiwum - Wystawy w 2010 roku

Moderator: BACHMATsforanemroda

Awatar użytkownika
BasiaM

Re: Międzynarodowa Łódź 1-2.05.2010

Post autor: BasiaM »

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony wtorek 04 maja 2010, 21:50 przez BasiaM, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Post autor: Ania W »

ZbyszekC pisze:Otwartą suk wygrała Jota przed Tubą-bdb i Harfą. Wystawiałaś Harmonię to lepiej wiesz ale mi się wydaje, że resCACIB dostała Jota.
Na pewno resCACIBA dostałą Harmonia bo:
a) mam jej papiery (muszę się umówić z beą na odbiór ;) ) i wręczając jej p. sedzina powiedział, że dostała go "z automatu"...chociaż wcześniej miała zostać do porównania ale go w efekcie nie było ;)
b) resCACIBA może dostać druga suka z klasy w której suka dostała CACIBA - dla mnie to jeden z najbardziej irracjonalnych przepisów wystawowych, zupełnie niezrozumiały :roll:
Asia_i_Bora

Post autor: Asia_i_Bora »

No no no, dla ogarów sędzia miała mniej serca. U nas pies, który zwiał z ringu podczas oglądania zębów i po próbach gryzienia dostał i tak doskonałą... Nie mówiąc o kilku sukach podobnie się zachowujacych :niewka:

Wiadomo co z CWC? Były, nie były? I res.CACIB u psów ktoś dostał?
Awatar użytkownika
ZbyszekC

Post autor: ZbyszekC »

AniaW
a) Jak masz w papierach to nie dyskutuję. Wiem, że bea czekała na papiery ale odniosłem wrażenie przyznania Jocie resCACIBA
b) Zgodnie z regulaminem wystaw "o CACIB konkurują psy (suki) z oceną doskonałą, lok. pierwszą z klasy pośredniej, otwartej, użytkowej i championów. .......
Po przyznaniu CACIBu sędzia przywołuje drugiego doskonałego psa z klasy, z której pochodzi zwycięzca, i porównując nową stawkę może przyznać rezerwowy CACIB"
O żadnym automacie nie może więc być mowy. Drugi pies z klasy zwycięzcy nie musi wcale wygrać.
"Moim prawdziwym obowiązkiem jest ocalić własne marzenia." - Arthur Schopenhauer
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Kontakt:

Zbyszku no co ty na wystawach nie bywasz?;)
Nie takie cuda się zdarzają ;) Nie raz "z automatu" resCACIBY padały, tak jak same doskonałe i CWC za pierwsze miejsca w klasach...
A ja tylko napisałam co usłyszałam :cwaniak:
bea100

Post autor: bea100 »

Ania W pisze:
ZbyszekC pisze:Otwartą suk wygrała Jota przed Tubą-bdb i Harfą. Wystawiałaś Harmonię to lepiej wiesz ale mi się wydaje, że resCACIB dostała Jota.
Na pewno resCACIBA dostałą Harmonia bo:
a) mam jej papiery (muszę się umówić z beą na odbiór ;) ) i wręczając jej p. sedzina powiedział, że dostała go "z automatu"...chociaż wcześniej miała zostać do porównania ale go w efekcie nie było ;)
b) resCACIBA może dostać druga suka z klasy w której suka dostała CACIBA - dla mnie to jeden z najbardziej irracjonalnych przepisów wystawowych, zupełnie niezrozumiały :roll:
Ja też to słyszałam od sędziny, jak mówiła do Ciebie o tym hmm...ale nie wiem w końcu bo musiałam odejść od ringu z powodu wody w butach ( swoich i protestującej rodziny :niewka: ) i nawet papierów nie odebrałam...dzięki AniuW...a co jest w tych papierach? Jest tam u Moni zaznaczony resCacib?
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Kontakt:

No jest , jest :)
Tzn. dla uporządkowania - najpierw nie dostałyśmy papierów i miałyśmy czekać na porównanie do resCACIBA a potem jak już wsyzscy się rozeszli( a właściwie pozowali do zdjęcia ;) ) to okazało się że ktoś nie odebrał opisu ...i to był opis Moni ;)
Awatar użytkownika
ZbyszekC

Post autor: ZbyszekC »

Bywam. Rzadko ale jednak :D Jeszcze obserwując ring malamutów obiecałem sobie nie komentować decyzji sędziów. O ile mniej więcej są zgodne z regulaminem. Nie ja wymyśliłem tę zabawę. Jak tylko do niej się przyłączyłem. Cyrk byłby dopiero, gdyby z automatu resCACIBa dostał np pies z oceną bdb. W Kielcach wygrał Zenek. Balt miał srebro w tej samej klasie i nie został wezwany na ring. ResCACIBa dostał od razu, zasłużenie zresztą, Lokis.
W tym przypadku mówię o swoim odczuciu, obserwując wskazania sędzi. W każdy razie Jota najprawdopodobniej ocena doskonała.
"Moim prawdziwym obowiązkiem jest ocalić własne marzenia." - Arthur Schopenhauer
SEKRET

Post autor: SEKRET »

BasiaM pisze:Obrazek

Obrazek

Niestety tu nie ma SEkreta...... :wow_3:
Awatar użytkownika
BasiaM

Post autor: BasiaM »

SEKRET pisze:Niestety tu nie ma SEkreta...... :wow_3:
Przeprszam :o Miało być SMYK
poprawione
Ostatnio zmieniony wtorek 04 maja 2010, 21:51 przez BasiaM, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ